לביבות "רזות" | צילום: iStock

גם לטבעונים: לביבות ירק שתתמכרו אליהן

חנוכה עוד רגע מגיע אלינו, והנה הזדמנות מצוינת להתכונן לחג עם מתכון ללביבות ממכרות במיוחד – ואפילו לא תאמינו כמה קל להכין אותו

הח, חנוכה, איזה חג כיפי אתה – וכמה אנחנו מחכים שכבר תתחיל רשמית. עד שזה יקרה, בואו נהנה מהמתכון של חלי ממן, מייסדת רשת התמיכה לאורח חיים בריא, ללביבות ירק ללא ביצים ועל בסיס קמח חומוס.

רכיבים (לכ-10-7 יחידות)

• קישוא בינוני מגורד
• חצי בטטה בינונית
• 2 כפות קמח חומוס (גבעה, לא הר)
• מעט מלח
• פלפל שחור
• חצי כפית כורכום

הוראות הכנה:

1) לערבב היטב את הרכיבים ולהניח למשך 10 דקות.

2) למרוח במחבת מעט שמן זית, ועם כף לשפוך לביבות – ולטגן כל צד עד השחמה מבלי לייבש.

אם רוצים, ניתן להחליף את הבטטה בכל מיני סוגי ירק כמו בצל מגורד או גזר, להוסיף פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו' – רק חשוב שיהיה ירק עם נוזלים כדי שקמח החומוס יספוג אותו וידביק את הלביבות במקום הביצים. חשוב לציין שכל כף קמח חומוס בינונית מחליפה ביצה.

ניתן לתבל את הלביבות בכל מיני שילובים: כמון, אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט, חווייג' ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו