אנחנו אוהבים את המנות שלנו לא רגילות, כאלה שיוצאות מהקופסה – וסלט העלים הזה, שמגיע עם תמר בוסר, תאנים בלאדי ורוטב ויניגרט רוזה, הוא בדיוק הכתובת לכך.
מצרכים (ל-6 סועדים):
• 1 חבילה קטנה (175 גרם) עלי בייבי
• 1 חסה קטנה, "קרועה" ידנית
• 2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
• 5 תאנים חתוכות לרבעים
• 5 תמרים טריים חצויים
• חופן אגוזי מלך קצוצים
לרוטב הוויניגרט:
• מיץ מלימון אחד
• 1 כף דבש
• 1 כף חרדל
• 2 שיני שום קצוצים
• 5 אגוזי מלך
• רבע כוס שמן זית
• 3 כפות יין רוזה
הוראות הכנה:
1. להכנת רוטב הוויניגרט, הניחו את כל החומרים (מלבד האגוזים) בקערה, ועבדו לכדי תערובת אחידה באמצעות ממחה ידני.
2 להכנת הסלט, ערבבו את חומרי הסלט בקערה. צקו את רוטב הוויניגרט בהדרגתיות תוך כדי ערבוב (לא חייבים להשתמש בכל הכמות).
3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים מעל – ומגישים.
על היין: יין רוזה יבש, שהופק מענבי פינו נואר מהאזור הגבוה של השומרון. לאחר השריה קצרה על הקליפות, נסחטו הענבים בצורה עדינה והיין תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים. היין בעל גוון ורוד בהיר וארומות של תות, פטל, ופריחת הדרים. היין בעל גוף בינוני וחומציות מאוזנת. היין ילווה היטב מנות כגון : סלמון צלוי, קרפצ'יו לוקוס וירקות בגריל עם גבינת פטה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו