הצום של יום כיפור בפתח, וזה טבעי שרבים יחששו מהרעב ומהעייפות הנלווים לו. הדיאטנית הקלינית שולמית אהרון הביאה מתכון לעוגת בננות שמותאם במיוחד לרגל הצום הקרב, שיעזור להיאבק בתחושת הרעב, החולשה והעייפות – ולהקל על הצום עצמו.
וטיפ חשוב: מומלץ להשתמש בתבנית קפיצית על מנת שיהיה ניתן לחלץ את העוגה בקלות מהתבנית לפני ההגשה.
מרכיבים:
- 4 בננות
- כוס קמח מלא
- כוס קמח רגיל
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 2-1.5 כפיות אבקת אפייה
- צ'ופרים (עדיף כמה שיותר): שוקולד צ'יפס, פקאנים, אגוזי מלך
- אבקת קוקוס
- 100 גרם שוקולד
- 1 חבילת שמנת צמחית
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס חלב סויה/שקדים
הוראות הכנה:
- מועכים באמצעות טוחן מוט ידני את הבננות (אפשר לעשות זאת גם עם מזלג). מנפים את הקמח לקערה (כדי שלא יהיו גושים) ומוסיפים את הרכיבים היבשים, את הסוכר ואת אבקת האפייה.
- מוסיפים את הבננות והשמן, ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת חלקה. אם היא יוצאת יבשה, ניתן להוסיף מעט שמן.
- מוסיפים לתערובת את הצ'ופרים שנבחרו: שוקולד צ'יפס, פקאנים או אגוזי מלך. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני למשך 40-30 דקות. נועצים קיסם ומוודאים שהוא יוצא חלק לפני הוצאת העוגה מהתנור.
הוראות הכנה לציפוי:
- להמיס 100 גרם שוקולד ולשפוך מעל העוגה עד לכיסוי מלא שלה. מקשטים מעל עם פסי מרציפן (או צורות אחרות) או שברי אגוזים.
- להקציף במיקסר חבילת שמנת צמחית, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב סויה/ שקדים, ולצפות את העוגה לאחר שהיא קרה לגמרי. גם כן, ניתן לפזר שברי אגוזים מעל הקרם.
בתיאבון!
באדיבות ויגן פרינדלי ומשק ויילר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו