נכונותו של עץ התאנה היא להעניק ללא תנאי. בספר "העץ הנדיב", כמו במציאות, העץ פונה אל חברו כ"ילד" גם כאשר הילד גדל, מתבגר ומזדקן. ואכן, מילדותי, דרך התבגרותי ועד שאזדקן, עץ התאנה יהיה חלק בלתי נפרד מחיי וידאג לי.
כשהיינו ילדים טיפסנו על גזע העץ ושיחקנו סביבו, כשהתבגרנו נהנינו מהפירות המתוקים, והיום אנחנו רק רוצים לשבת ולנוח בצילו. לא משנה איזה שימוש יהיה לעץ ובאיזה גיל אנחנו, כל עוד הוא יוכל לתת - העץ יהיה מאושר.
• • •
הפירות כבר הבשילו בין ענפי העץ הגדול והרחב, עונת התאנים ממש כאן, ומבחינתי התאנה היא גולת הכותרת של הפירות. בשנה שעברה כתבתי פה במדור על כך שבכל שנה מחדש העץ המדהים הזה מזכיר לי את דוד יעקב (ג'קסון) אוחנה ז"ל. איך היינו קוטפים במשך שעות את הפרי, נזהרים שלא להיצרב מהחלב הלבן שמבצבץ מקצה התאנה, שלא להתגרד מהעלים שלה, ונהנים מכל רגע, כי ידענו שבקרוב נשב בצילו של העץ ונאכל מפירותיו המתוקים.
• • •
ועלי תאנה, אתם מכירים? "וַתִּפָּקַחְנָה עֵינֵי שְׁנֵיהֶם וַיֵּדְעוּ כִּי עֵירֻמִּים הֵם וַיִּתְפְּרוּ עֲלֵה תְאֵנָה וַיַּעֲשׂוּ... חֲגֹורֹות" (בראשית).
עלה תאנה הוא, על פי המסופר בספר בראשית, הלבוש שתפרו לעצמם אדם וחוה לאחר שאכלו מעץ הדעת. מאז משמש המושג "עלה תאנה" תיאור להסוואת מעשה כלשהו. אז לקחתי את הקונוטציה הזאת והחלטתי להסוות עוף שלם.

עוף שלם עטוף בעלי תאנה
המרכיבים:
√ 1 עוף שלם
√ 4 עלי תאנה
√ 3 ק"ג מלח גס
√ 3 חלבונים
√ חוט קשירה
אופן ההכנה:
√ עלה התאנה מעביר לעוף טעם עדין ובעיקר ריח מבושם, אך כדאי לא להשתמש ביותר מדי עלים משום שהעלה יכול להפריש גם טעם מר.
√ חלבון גורם למלח להפוך למקשה אחד וכך בפירוק יהיה קל יותר לקלף את העוף והמלח לא יתפורר

1. עוטפים את העוף בעלי התאנה וקושרים בעזרת החוט.
2. מערבבים את המלח היטב עם החלבונים.
3. מפזרים כ־1/4 מכמות המלח בתבנית.
מניחים את העוף במרכז, על המלח, ומכסים אותו בכל המלח שנשאר (ממש קוברים את העוף במלח).
4. אופים בחום של 220 מעלות במשך שעה.

עוף עם תאנים, שום טיבטי ותימין
המרכיבים:
√ 8 שוקי עוף
√ 15 יחידות שום טיבטי
√ שמן זית
√ 1 עלה תאנה
√ 2 ענפי תימין
√ 1/2 1 כפות דבש
√ 2 כפות רכז רימונים
√ 1 כף שטוחה מלח גס
√ פלפל שחור
√ 1/2 כוס יין לבן
√ 10 תאנים

אופן ההכנה:
√ אני מציע להכין את כל המרכיבים מראש (מיזאנפלס) ולשכוח מההתעסקות הזו עד שהאוכל מוכן.
√ שום טיבטי: זן מיוחד של שום, עם ראש קטן, נראה כמו בצלצל. אם לא מצאתם שום טיבטי, השתמשו ב־10 בצלצלי פנינה יחד עם 8 שיני שום קלופות.

1. מחממים את השמן בסיר שמתאים לתנור. צורבים את העוף ואת השום.
2. מפזרים מעל העוף קרעים של עלה תאנה, עלי תימין, דבש, רכז רימונים, מלח גס ופלפל שחור.
3. מוסיפים את היין. כשהנוזלים מגיעים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות.
4. בוצעים את התאנים ומפזרים מעל העוף.
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות.
