מרכיבים: (לתבנית 20*30)
ללזניה:
1 חציל קלוף
2 קישואים
1 בטטה גדולה קלופה
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור לתיבול
9 דפי לזניה
רוטב עגבניות (מתכון בהמשך)
רוטב בשמל ( מתכון בהמשך)
1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
200 גרם גבינת פטה
1 קופסא אנשובי
הכנת הירקות:
פורסים את הירקות לאורכם לפרוסות בעובי כחצי ס"מ ומסדרים בשכבה אחידה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מברישים במעט שמן זית, מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות עד ריכוך. מצננים לטמפרטורת חדר.
מצרכים לרוטב עגבניות:
800 גרם (קופסא) עגבניות מרוסקות
1 בצל גדול
5 שיני שום כתושות
6 כפות שמן זית
כפית סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אורגנו יבש
הכנת רוטב העגבניות:
בסיר על להבה בינונית מחממים את שמן הזית.
מוסיפים את הבצל ומביאים להזהבה קלה.
מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים למשך כחצי דקה נוספת.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, המלח, הפלפל השחור והאורגנו ומערבבים היטב.
מנמיכים את האש ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות. לאחר מכן מקררים את הרוטב לטמפרטורת חדר.
מצרכים לרוטב בשמל:
100 גרם (1 חבילה) חמאה
100 גרם (3/4 כוס ועוד כף) קמח
1 ליטר חלב
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט
הכנת הבשמל:
בסיר ממיסים את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים אליה את הקמח.
מערבבים היטב עד הטמעת הקמח בחמאה.
מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה.
להרכבת הלזניה:
1. מניחים בתחתית התבנית 4 כפות מרוטב העגבניות ומפזר על כל תחתית התבנית.
2. מניחים 3 דפי לזניה על הרוטב.
3. על דפי הלזניה יוצקים כשליש מכמות רוטב העגבניות ומשטחים.
4. על הרוטב מניחים פרוסות חציל, בטטה, קישוא, מעט אנשובי, ושליש מכמות גבינת הקאשקבל וגבינת הפטה.
5. מעל הגבינות יוצקים שליש מכמות הבשמל ומשטחים בעזרת כף או מרית.
6. מניחים שוב 3 דפי לזניה וחוזרים על סדר הפעולות פעמיים נוספות.
5. מסיימים עם שכבה של רוטב הבשמל ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 35-40 דקות עד לכדי הזהבה.
לזניית ירקות קלויים ואנשובי
הקונדיטורים של "ביסקוטי" עם גרסה חגיגית למאפה האיטלקי • במוקד: ירקות קלויים שנתנים מרקם נגיס לצד אנשובי, שמביא את האווירה של הים
, עודכן