מתכון ללזניה מגולגלת עם תרד, גבינות ורוטב עגבניות

מתכון של השף אופיר וידבסקי ("קפה גן סיפור") למנה שתככב בכל ארוחה איטלקית קלאסית ובכל ארוחה חגיגית, בין אם מדובר בשולחן שבועות או ביום הרפובליקה האיטלקית

לזנייה מגולגלת, קפה גן סיפור, צילום: יהושע יוסף

מרכיבים (ל-8 מנות):
רוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
בצל לבן בינוני קצוץ
2 פחיות עגבניות איטלקיות מרוסקות (פולפה)
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור

מילוי:
400 גרם גבינת ריקוטה
600 גרם תרד טרי או 200 גרם תרד קפוא
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1 ביצה
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
צרור עלי בזיליקום
1 חבילת דפי לזניה.

הוראות הכנה:
מכינים את רוטב העגבניות – בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים 2-3 דקות על חום בינוני, מוסיפים את השום הקצוץ, מוסיפים את העגבניות ו2-3 כפות מים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים על חום בינוני נמוך כ15 דקות.
מכינים את המילוי – בסיר גדול עם מים רותחים ומעט מלח חולטים את עלי התרד הטריים 2-3 דקות, מסננים, מעבירים לקערה עם מי קרח, מוציאים את התרד וסוחטים.
בקערה מערבבים את גבינת הריקוטה, 2/3 מכמות המוצרלה המגורדת, פרמזן, עלי בזיליקום והביצה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מבשלים את דפי הלזניה בסיר עם מים רותחים ומלח 3 דקות פחות מהוראות היצרן כדי שנוכל לגלגל את הפסטה.
על שולחן עבודה מניחים שורות של דפי הלזניה ועל כל שורה מורחים מעט מהמילוי בצורה שווה, מגלגלים מקצה לקצה ומניחים על תבנית אפייה עם מעט מרוטב העגבניות בתחתית, מוסיפים מלמעלה את שארית הרוטב עגבניות, מפזרים את שארית גבינת המוצרלה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ20-25 דקות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר