מרכיבים (ל-2-4 סועדים כמנת חלוקה למרכז שולחן):
כדור בוראטה גדול
8 עגבניות שרי צבעוניות חצויות
2 עגבניות מגוררות בפומפיה גסה
1 מארז פלפלים "סוויט בייט" צבעוניים חצויים ללא גרעינים וגבעול
אבוקדו בינוני מוכן לאכילה(לא רך מידי) קלוף וחתוך לפלחים
3 פרוסות בריוש או חלה חתוך לקוביות ללא הקשה
6 כפות שמן זית
שן שום כתוש
חופן קטן של אורגנו טרי או בזיליקום
2 כפות חומץ שרי או חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מכינים את הקרוטונים – בקערה מערבבים את קוביות הבריוש עם השום הכתוש, 2 כפות שמן זית, 2-3 עלי אורגנו, פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם.
אופים על תבנית עם נייר אפייה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות כ15-20 דקות עד להזהבה ומרקם פריך, מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
על צלחת הגשה מפזרים בעזרת כף את העגבניות המגוררות, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס וכף שמן זית.
מניחים את הבוראטה במרכז, בקערה מערבבים את העגבניות שרי החצויות, פלפלים צבעוניים, חומץ שרי או חומץ בלסמי, עלי אורגנו או בזיליקום, מלח, פלפל שחור גרוס ושארית שמן הזית, מערבבים ומוסיפים את פלחי האבוקדו, נותנים ערבוב עדין כדי לא למרוח את האבוקדו.
מפזרים את הסלט סביב הבוראטה, מפזרים ונועצים את הקרוטונים בסלט, מפזרים עלי בזיליקום, זילוף של שמן זית על הגבינה ומגישים