לביבות זוקיני שאי אפשר להפסיק לאכול

זו כנראה תהיה המנה הראשונה שתחוסל בארוחת החג • שף קבוצת "קפה גן סיפור" אופיר וידבסקי עם מתכון קל למנה ממכרת

לביבות זוקיני, קפה גן סיפור, צילום: יהושע יוסף

מרכיבים (ל 4-6 מנות):
2 זוקיני בינוניים מגוררים בפומפיה גסה
250 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת פטה צאן
1 ביצה טרופה
חצי כוס פנקו או פרורי לחם
גרידה מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס
4-5 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
מניחים את הזוקיני המגורר על מגבת נייר וסוחטים את עודף הנוזלים, מעבירים לקערה, מוסיפים את הריקוטה, גבינת פטה צאן, הביצה, וגרידת הלימון.
מערבבים תוך כדי הוספת הפנקו עד לקבלת מרקם לא דביק מידי ולא נוזלית מידי, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
מחממים במחבת את שמן הזית על חום בינוני ובעזרת שתי כפות יוצרים לביבות בינוניות, צורבים בשמן הזית החם עד להזהבה 3-4 דקות בכל צד.
מעבירים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם גבינת ריקוטה ולימון בצד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר