נכון, זה מפתה, אבל את המאכל הזה אסור לכם להכניס לאייר-פרייר

סיר הטיגון ללא שמן הפך בשנים האחרונות לידידו הטוב של האדם, אבל את הנשנוש הפופולארי כדאי להשאיר מחוץ לסיפור הזה

אייר פרייר, ידידו הטוב של האדם. צילום: Gemini AI

בעולם המודרני שבו אנחנו מחפשים כל הזמן קיצורי דרך שיחסכו לנו זמן, סיר הטיגון ללא שמן הלוא הוא האייר פרייר, הפך בשנים האחרונות (עבור מי מאיתנו שיכול להרשות לעצמו את סיר הפלא) לסוג של משיח במטבח כשהוא מבטיח תענוגות קולינריים פריכים וטעימים ללא רגשות האשמה שמגיעים עם הקלוריות של טיגון עמוק מסורתי.

הבעיה היא שלמרות הרבגוניות שלו והפיתוי מצידנו לנסות ולהפוך כל מאכל אהוב לכזה שיעבור דרך האייר פרייר, יש כמה מאכלים שצריך להימנע מלהכין אותם בו בין אם בגלל שהם פשוט ייצאו לא טעימים, או גרוע מכך, עלולים אפילו להפוך לסכנה של ממש עבורנו במבטח. לצערנו, אחד מאותם המאכלים האלה הוא נשנוש פופלארי ואהוב.

אייר פרייר. נהדר לצ'יפס, צילום: Getty Images

 פופקורן.

פיצוץ שעלול להוביל לשריפה
האייר פרייר פועל על ידי סירקולציה של אוויר חם במהירות גבוהה סביב המזון ויוצר אפקט קונבקציה (תהליך העברת חום דרך זרימה של נוזלים או גזים שבהם החומר החם עולה והחומר הקר שוקע, מה שיוצר זרמים מעגליים) שמדמה טיגון עמוק. שיטה זו מצוינת להשגת מרקם פריך במאכלים דוגמת צ'יפס או עוף, אך היא אינה מתאימה לפופקורן.

גרעיני פופקורן זקוקים לחום ישיר ועקבי של כ-180 מעלות צלזיוס כדי להתפוצץ כראוי. בסיר טיגון ללא שמן זרימת האוויר המהירה מזיזה את הגרעינים באופן לא צפוי מה שמונע חימום אחיד. הפיזיקה של הפופקורן הופכת אותו ללא מתאים במיוחד להכנה בסיר אייר פרייר כיוון שכאשר הגרעינים מתפוצצים הם עלולים להיות משוגרים לתוך רכיב החימום של הסיר בעוצמה מספקת כדי להצית אש.

פופקורן באייר פרייר? פחות, צילום: Getty Images


מעבר לסכנת האש, יש את שיקול האיכות והטעם. "הקסם" של פופקורן מושלם תלוי בלחץ קיטור שנבנה בתוך הגרעין עד שהוא מתפרץ ומתפוצץ בקול המוכר לכולנו, רגע לפני שאנחנו גורפים אותו לתוך כלי ההגשה בציפייה לנשנוש מפנק. זרימת האוויר המהירה בסירי טיגון ללא שמן למעשה יוצרת דפוסי חימום לא אחידים עבור פריטים קטנים כמו גרעיני פופקורן מה שיכול להוביל בסופו של דבר לשני האסונות הגדולים ביותר של הכנת פופקורן - שילוב של גרעינים שרופים וכאלה שלא התפוצצו.

ואז יש את הסיוט הפרקטי של הניקיון.

מי שניסו את ההרפתקה הקולינרית הזו מדווחים על מציאת גרעינים תועים בתוך רכיבי המכשיר במשך שבועות לאחר מכן, כאשר חלקם נדרשו לשירות תיקון מקצועי כדי להסיר שאריות פופקורן מאזורים בלתי נגישים. סירי טיגון ללא שמן יכולים להיהרס לחלוטין מהניסיון להכין בהם פופקורן, כשגרעינים נתקעים במנגנון המאוורר או ברכיבי החימום מה שיוצר בעיות ביצועים וריחות שריפה מתמשכים.

תמשיכו בדרך המסורתית, צילום: Getty Images



לסיכום ניתן לומר שלמרות הפיתוי, בכל הקשור לפופקורן אסור לנו לחיות בסרט: שקית הפופקורן הצנועה למיקרוגל או הסיר הפשוט, הם עדיין הדרך הבטוחה והיעילה יותר להכנת הנשנוש ללא סיכון לחיינו או למכשירי המטבח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר