אף אחד לא רוצה שהאוכל שלו יידבק למחבת, אבל לא לכולם יש מחבת נון-סטיק בבית. החדשות הטובות הן שניתן להפוך את רוב המחבתות לנון-סטיק במאמץ מינימלי, רק עם שמן וחום, לא משנה ממה עשויה המחבת שלכם.
"המפתח הוא עקביות וסבלנות", אומר ריצ'רד סנדובל, שף המתמחה במטבח לטיני ל-Huffington Post. "לוקח רק כמה דקות להפוך את רוב המחבתות לנון-סטיק. עם זאת, שימוש בטכניקה הנכונה יוצר "הבדל עצום," אמר סנדובל.
אילו מחבתות הכי קל להפוך לנון-סטיק?
מחבתות אלומיניום, נירוסטה, טיטניום ונחושת הם החומרים הפשוטים ביותר להפיכה לנון-סטיק.
התחילו בחימום המחבת למשך מספר דקות על חום בינוני. "המחבת החמה מאפשרת לשמן לצפות טוב יותר את פני השטח של המחבת, וחלבונים לא יידבקו כשתוסיפו אותם. המזון ייצרב וישחים, אך לא יידבק," הסבירה השפית מריסל ג'נטיל.
סנדובל הדגיש את חשיבות השימוש בטמפרטורה הנכונה בעת חימום המחבת מראש - חם מדי, והאוכל יידבק. קר מדי, והוא לא ישחים כראוי. תדעו שהמחבת חמה מספיק להוספת שמן כאשר טיפות מים "רוקדות או מתגלגלות סביב המחבת," אמר השף חורחה מאס, זה בדרך כלל לוקח 2-3 דקות.
לאחר שהמחבת מחוממת מראש, ג'נטיל אומרת להוסיף "מספיק שמן כדי ליצור שכבה דקה במחבת". לבסוף, המשיכו לחמם את המחבת עד שהשמן חם מספיק לבישול. היא מסבירה שתדעו שהשמן חם מספיק כאשר הוא מתחיל להבהב. "ברגע שהמחבת שלך מתחילה להבהב, אתה יכול להתחיל לבשל".
שיטה זו לא תהפוך את המחבת שלך לנון-סטיק לתמיד, ולכן סביר להניח שתצטרכו לעשות זאת אחרי כל פעם שאתה שוטף את המחבת שלך עם סבון ומים.
אילו חומרים דורשים שלב נוסף של טיפול מקדים?
מחבתות ברזל יצוק ופלדת פחמן דורשות שיטה אחרת כדי להפוך אותן לנון-סטיק, הנקראת טיפול מקדים. שיטה זו דורשת מעט יותר מאמץ. עם זאת, בדיוק כמו עם מחבתות אחרות, צריך רק חום ושמן.
מאס אומר להתחיל בציפוי מחבתות אלה בשמן. לאחר מכן, אופים אותן בתנור ב-190 מעלות למשך שעה. סנדובל מזהיר מפני שימוש בחום גבוה יותר או השארת המחבת בתנור למשך יותר משעה. "חימום יתר במהלך הטיפול יכול לגרום לדביקות לא אחידה", הסביר. המחבת צריכה לצאת מהתנור עם משטח נון-סטיק.
כדי להבטיח שהמחבתות שעברו טיפול מקדים נשארות נון-סטיק, חשוב לתת להן טיפול קטן אחרי כל שימוש. לאחר שסיימת לבשל, אפשרו למחבת להתקרר, נקו אותה במים חמים ויבשו אותה לחלוטין, אמר מאס. לאחר מכן, מרחו שכבה דקה של שמן על המחבת. אל תשטפו את השמן לפני שאתם מאחסנים את המחבת, הוא אמר. מחבתות שעברו טיפול מקדים יכולות לשמור על איכות הנון-סטיק שלהן קצת יותר זמן מאלה שלא, אבל סביר להניח שהתהליך יצטרך להיעשות מחדש בכל פעם ששוטפים את המחבת עם סבון ומים.
באיזה סוג שמן אפשר להשתמש?
כדי להפוך כל מחבת לנון-סטיק, ג'נטיל ממליצה על שימוש בשמן ניטרלי עם נקודת עישון גבוהה, כגון שמן קנולה, אבוקדו, שמן קוקוס מזוקק או שמן צמחי. שמנים אלה בדרך כלל לא יישרפו עד שהם מגיעים לטמפרטורה של 230 מעלות או יותר, היא אמרה.
בעוד ששמנים כמו שמן זית או קוקוס הם טעימים, ג'נטיל מייעצת נגד השימוש בהם להפיכת מחבתות לנון-סטיק מכיוון שהם מעשנים בטמפרטורות נמוכות יותר, בדרך כלל סביב 190 מעלות. למרות שהם טעימים, הם "אינם טובים לטיפול או לבישול בחום גבוה," היא אמרה.
האם אפשר להשתמש בתרסיס שמן?
תרסיסי שמן הם נוחים, אבל הם אינם הבחירה הטובה ביותר להפיכת מחבתות לנון-סטיק. ג'נטיל מייעצת נגד שימוש בתרסיסי אלו מכיוון שהם בדרך כלל משאירים שאריות דביקות. יתר על כן, הם לעתים קרובות מכילים רכיבים נוספים שיכולים להיות לא בריאים או לשנות את טעם האוכל שאתם מבשלים. אם נוח לכם להשתמש בתרסיס, ג'נטיל מציעה שתקנו מכשיר ידני שאותו תוכלו למלא בשמן
איך מנקים את המחבת?
"כלי בישול איכותיים הם השקעה לטווח ארוך. בין אם זה נירוסטה, ברזל יצוק או פלדת פחמן, טיפול במחבתות שלכם כמו צריך יבטיח עמידות לאורך זמן. "כדי לגרום למחבתות שלכם להחזיק מעמד, מומלץ להמנע ככל הניתן מסבון כלים, רק מים חמים וקרצוף עדין יספיקו", אמר סנדובל.
בעוד שאתם עשויים לראות דרכים אחרות להפוך מחבתות לנון-סטיק, "הימנעו מכל הגימיקים והישארו נאמנים לשיטה המוכחת הזו לקבלת התוצאות הטובות ביותר", אמרה ג'נטיל.