ללב, למוח, לגוף ולעיכול: 7 עשבי התיבול הטובים ביותר לאכילה

הם לא רק משפרים את הטעם, לצמחי תבלין יש יתרונות בריאותיים רבים שאתם לא מכירים, אז לאילו מהם כדאי לשים לב במיוחד? • וגם - איך תשלבו אותם נכון בתזונה שלכם?

עשבי תיבול, הרבה יותר מועילים ממה שאתם חושבים. צילום: Getty Images

בין אם אתם משתמשים בהם כדי להוסיף טעם למזון או טאץ' סופי למנה, כדאי לדעת שעשבי תיבול גם משפרים את הבריאות שלכם. כן כן, אותם צמחי תבלין אהובים מתהדרים במגוון יתרונות בריאותיים, כך אומרת לורן סלייטון, דיאטנית מוסמכת ומייסדת Foodtrainers לאתר של מרתה סטיואט. "אבל אם אתם מחפשים יתרון בריאותי ספציפי, אתם רוצים לצרוך את אותו עשב באופן קבוע", היא אומרת. אז על אילו צמחי תבלין מומחי תזונה ממליצים במיוחד, ככאלו שיכולים לתמוך בצורה הטובה ביותר ביעדי הבריאות שלכם וכיצד תשלבו אותם בבישול שלכם?

פטרוזיליה, צילום: Getty Images

פטרוזיליה

"אני מתייחסת לפטרוזיליה כ'מפחית נפיחות טעים', כיוון שהוא משתן טבעי", אומרת סלייטון. "ואם אתם לועסים פטרוזיליה, זהו מטהר נשימה טבעי". חוץ מזה פטרוזיליה גם עשירה בנוגדי חמצון המגנים על בריאות העיניים ומקור טוב לוויטמין C. היא מכילה פלבונואידים כמו אפיגנין, אשר עשויים לעזור להפחית עקה חמצונית, וזהו גם מקור עשיר לוויטמין K, שהוא חיוני למינרליזציה של העצם.

איך לאכול פטרוזיליה

  • החליפו פטרוזיליה במקום הבזיליקום הרגיל בפסטו והשתמשו בה על פסטה, ירקות צלויים, או עוף בגריל.
  • הכינו רוטב שעשוי מפטרוזיליה, יוגורט יווני, מיץ לימון, שום ושמן זית.
  • פטרוזיליה היא בסיס נהדר עבור (או תוספת ל) משקאות. אפשר להכין תה פטרוזיליה טרי, או להוסיף אותה למיץ ירוק.
  • נסו להשרות את המים שלכם עם פטרוזיליה: הקפיאו פטרוזיליה קצוצה בקוביות קרח עם מיץ לימון.
בזיליקום, צילום: Getty Images

בזיליקום

כשמדובר בבריאות המוח, בזיליקום הוא העשב שקשה לנצח. "בזיליקום הוא מקור למגנזיום, שמועיל למצב הרוח ולשינה. הפלבונואידים בבזיליקום גם עוזרים לזיכרון ולריכוז", בזיליקום גם עשוי לעזור להפחית דלקות ולווסת רמות סוכר בדם.

איך לאכול

  • הכינו שמן זית בטעם בזיליקום על ידי ערבוב בזיליקום טרי עם שמן זית. זה מושלם לטפטוף על סלטים, פיצה או ירקות צלויים.
  • נצלו את הטעם המתוק של בזיליקום על ידי שילובו עם פירות. ערבבו בזיליקום עם תותים, בננה וחלב קוקוס לשייק מרענן, או הכינו סורבה בזיליקום-לימון עם מיץ לימון, דבש ובזיליקום קצוץ.
  • אפשר כמובן להכין פסטו קלאסי עשוי עם בזיליקום, אגוזים (אגוזי מלך או אגוזי ברזיל), שמן זית איכותי ופרמזן.
כוסברה, צילום: Getty Images

כוסברה

"אני יודעת שהטעם של כוסברה מעורר מחלוקת, אבל היתרונות הבריאותיים ברורים", אומרת סלייטון. יש לה יתרונות פוטנציאליים לסוכר בדם והיא עשויה לעזור להוריד רמות סוכר בדם אצל חולי סוכרת. כמו כן, היא מקור מצוין לוויטמין A ולוויטמין K, התומך בבריאות העצם, אומרת סלייטון.

איך לאכול

  • אתם יכולים להוסיף עשבי תיבול טריים כמו כוסברה לסלטים לטעם נוסף, אומרת סלייטון, ומציעה להשתמש בכרבע כוס.
  • הכינו צ'ימיצ'ורי כוסברה על ידי ערבוב כוסברה, שום, חומץ ושמן זית. הרוטב העסיסי הזה טעים על בשרים צלויים.
  • ערבבו כוסברה טרייה לתוך אורז קוקוס לפני ההגשה לתוספת מבושמת.
  • ערבבו גרסה טרופית של גואקמולי על ידי הוספת כוסברה עם אבוקדו מעוך, ליים וקוביות מנגו.
אורגנו, צילום: Getty Images

אורגנו

אורגנו הוא כוכב-על בחיזוק החיסון, המכיל תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי-ויראליות. "נוגדי החמצון האחראים לאפקטים האנטי-ויראליים של אורגנו נקראים קרבקרול ותימול", אומרת סלייטון. "קרבקרול הוא גם אנטי-דלקתי ועשוי להיות מועיל לכאב מפרקים כרוני". כמו כן, אורגנו עשוי לעזור להילחם בחיידקים נפוצים כמו אי. קולי וסלמונלה, וכן להפחית דלקות בגוף. לבסוף, אורגנו תומך בבריאות הפה ובריאות החניכיים, אומרת סלייטון.

איך לאכול

  • הוסיפו אורגנו יבש לבצק כשאתם מכינים קרקרים.
  • הכינו מטבל בריא וטעים על ידי שילוב אורגנו עם יוגורט יווני, שום ולימון.
נענע, צילום: freepik

נענע

כפי שכל מי שנהנה אי פעם מכוס תה נענע אחרי ארוחה יודע, נענע יכולה לעזור להרפות את שרירי מערכת העיכול ולהקל על נפיחות. נענע יכולה גם לעזור עם כאבי ראש, כיוון שלמנטול תכונות מפחיתות כאב. לבסוף, נענע תומכת בבריאות מערכת הנשימה ופועלת כמפחית גודש טבעי.

איך לאכול

  • התזונאיות ממליצות על כדורי אנרגיה שוקולד-נענע על ידי ערבוב תמרים, אבקת קקאו, שקדים ונענע טרייה.
  • היא מציעה לערבב אפונ ונענע למרק קל ומרענן.
  • הדרך הקלה ביותר לקבל את מנת הנענע שלך היא פשוט לשתות אותה. הוסיפו נענע טרייה ופרוסות מלפפון למים שלכם למשקה בסגנון ספא.
רוזמרין, צילום: Getty Images

רוזמרין

מהראש ועד הלב, רוזמרין עושה הכל. "רוזמרין מכיל חומצה קרנוסית, שעשויה להגן על תאי המוח מפני נזק ולשפר זיכרון וריכוז", אומרת קלינגר. הוא גם עשוי להפחית לחץ דם ורמות כולסטרול, תומך בבריאות הלב. לבסוף, תכונותיו האנטימיקרוביאליות עשויות לעזור להילחם בחיידקים, כולל פתוגנים במזון.

איך לאכול

  • ערבבו פופקורן עם חמאה מומסת, רוזמרין וקליפת לימון לחטיף מבושם ובריא, מציעה התזונאית.
  • השרו דבש עם רוזמרין: השרו רוזמרין בדבש חמים וטפטפו על גבינה, יוגורט או טוסט.
  • צלו תפוחי אדמה עם רוזמרין טרי ושום לתוספת מבושמת.
תימין, צילום: Getty Images

תימין (קורנית)

הצטננתם? הוסיפו קצת תימין לחיים שלכם. קורנית (תימין) יכולה לעזור להפחית תסמיני שיעול ולהעלים ליחה. בנוסף וויטמין C והתרכובות האנטימיקרוביאליות שלה יכולים גם לעזור לחזק את המערכת החיסונית. היא יכולה גם לעזור להוריד לחץ דם אצל אנשים עם יתר לחץ דם, והיא משפרת בריאות הלב.

איך לאכול

  • הכינו סירופ מייפל בטעם קורנית. זה מושלם לטפטוף על פנקייקים או ירקות צלויים.
  • צלו עוף עם פרוסות תפוח, קורנית וזיגוג דבש.
  • הוסיפו ענפי קורנית טריים ללימונדה ביתית לטוויסט עשבוני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר