כפות עץ הן אביזר בישול בסיסי שנמצא כמעט בכל מטבח. עם זאת, בשבועות האחרונים הרשת גועשת סביב שאלה אחת: האם השימוש בהן בריא או מזיק?
"כפות עץ הן נקבוביות ויכולות ללכוד מיקרואורגניזמים" אמר ל-Huffington Post בריאן קווק לה, מדען מזון ומחבר הספר '150 שאלות מדעיות על מזון שנענו' והוסיף: "שטיפה עם סבון ומים חמים יכולה להסיר חלק גדול מהמיקרואורגניזמים, אבל חלקם יישארו ויתרבו, במיוחד אם הכפות לא יבשות לחלוטין".
כדי להפחית את הסיכון עד כמה שניתן, שטפו את כפות העץ שלכם מיד לאחר השימוש ואל תשאירו אותן במשך שעות בכיור. חיידקים זקוקים ללחות כדי לשרוד וכיור רטוב מספק לחות בשפע.
"המפתח הוא לנקות כפות עץ מיד לאחר השימוש ולאפשר להן להתייבש לחלוטין באוויר", הסבירה דארין דטווילר, יו"ר התוכנית הלאומית לבריאות הסביבה של האגודה הלאומית לבריאות מזון.
ועכשיו זה הזמן להודות באמת המרה: לכולנו יש כלי מטבח שראו ימים יפים יותר. סכין קהה, ציפוי נון-סטיק שהתחיל להתקלף ממחבת (ברצינות, תזרקו את המחבת הזו). כפות עץ סדוקות או פגומות יכולות ללכוד חיידקים בקלות רבה יותר. למעשה, בתוך השברים או הסדקים עשוי להתפתח עובש, כך שאם שלמות הכף נפגמת - זה הזמן להחליף אותה.
אז איך תשמרו על כפות העץ שלכם לאורך זמן?
- שטפו אותן מיד לאחר השימוש במים חמים וסבון, והניחו להן להתייבש בעמידה (ולא בשכיבה) 24 שעות.
- הימנעו משטיפה במדיח כלים, כיוון שחום גבוה עשוי לסדוק או לעוות אותם.
- לסיום, הקפידו לשמן את הכפות אחת לחודש בשמן ייעודי. זה ישמור עליהן ויבטיח שהן יהיו עמידות יותר.