הטרנד הבריאותי הזה עשוי להזיק לכם - ולא תאמינו באיזו מהירות

קבוצת חוקרים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן בדקו אם הטרנד הבריאותי אכן מועיל • התוצאות עגומות למדי, אבל אפשר לשנות את התמונה בכמה צעדים פשוטים

לפעמים עם תווית - 100% טבעי - אבל הרבה פעמים עם אך עם כמות גבוהה של סוכר. מיצי פירות. צילום: מידג'נרי

אנשים רבים מקשרים בין צום מיצים לניקוי רעלים, רי-סטארט לגוף וטיהור של מערכת העיכול. אלא שקבוצת מדעים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן בארה"ב, מצאה שצום כזה עשוי לגרום לנזק - גם אחרי שלושה ימים בלבד.

במחקר נבדקו שלוש קבוצות של אנשים: הקבוצה הראשונה עשתה צום מיצים, השניה שילבה מיצים עם מזונות מלאים והשלישית צרכה מזונות מלאים בלבד. הנבדקים מסרו דגימות רוק, צואה ומשטחי לחיים לפני, תוך כדי ואחרי הניסוי.

תעתוע ססגוני, צילום: @Freepik

הקבוצה שביססה תזונה על מיצים, הראתה עלייה ניכרת בחיידקים שגורמים לדלקות ועשויים לגרום לפצעים במעיים. בקבוצה השניה, נרשמו שינויים פחות חמורים בהתפתחות החיידקים ובקבוצה השלישית, נראה שינוי חיובי והתרבות של חיידקים טובים.

ד"ר מלינדה הרינג, מחברת המחקר, הסבירה שהטרנד יכול להשפיע לרעה על בריאות הפה והמעיים וההשפעות עשויות להיות ארוכות טווח: "צריכת כמויות גדולות של מיץ שמכיל מעט סיבים תזונתיים, עשויה לגרום לתופעות שליליות כמו מעיים פחות עמידים למחלות והתפתחות חיידקים מזיקים".

לטחון, לא לסחוט, צילום: silviarita / pixabay

לדברי הרינג, סחיטה של פירות וירקות מסירה מהם את הסיבים התזונתיים, שמסייעים לעיכול בריא, מאזנים את רמות הסוכר בדם ומפחיתים כולסטרול.

ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Nutrients והם מאששים מחקרי עבר, שהצביעו על כך שצריכת מיצים בלבד מעלה את רמת החיידקים המזיקים בגוף. "אם אתם אוהבים מיצים, עדיף שתטחנו את הפירות והירקות שלכם ולא תסחטו אותם. לחלופין, אפשר לשלב צריכת מיצים עם מזונות מלאים ומזינים", סיכמה רינג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר