כך תשמרו על התפוזים עסיסיים. צילום: Getty Images

במקרר או על השיש? הדרך הנכונה לאחסן תפוזים כדי לשמור על המיץ שלהם

כן, לשמור תפוזים זה לא עניין כל כך מסובך, ועדיין יש דרך עדיפה ואחת שפחות • ועוד כמה טיפים שיגרמו לתפוז שלכם להוציא מיץ כמו שצריך

[object Object]

בגדול, אין שום דבר מסובך מדי באחסון של תפוזים כדי לשמור על המיץ שלהם - אבל  זה כן עשוי לדרוש מכם לשנות הרגלים, מה שכן, זה בהחלט שווה את המאמץ הקטן. באתר של מרתה סטיוארט התייעצו עם מומחי הדרים ששיתפו טיפים חשובים לאחסון על מנת לשמור על עיסיות מקסימלית, כדי להבטיח שלעולם לא תסבלו שוב מפלח יבש וחסר מיץ.

ראשית - בדקו את העונה

תפוזים, הנחשבים לפרי חורף, נמצאים בעונה בדרך כלל מסוף הסתיו עד תחילת האביב, כאשר סוגים רבים מגיעים לשיא טעמם מדצמבר עד מרץ, פחות או יותר, תלוי בזן כמובן.

עסיסיות התפוז קשורה רבות לאחסון אך תלויה גם במצבו בזמן הקנייה - ובסוג שאתם בוחרים - בחרו את התפוזים הנכונים, על פי הפרמטרים הבאים:

  • צבע - התפוזים הטריים ביותר הם בעלי צבע בהיר, קליפה דקה יותר, ותחושה מוצקה יותר.
  • משקל - בחרו תפוז מוצק וכבד בעת הקנייה כי הם נוטים להיות יותר "מיציים".
כל זן והזמן שלו, צילום: Getty Images

כיצד לאחסן תפוזים לשמירה על המיץ שלהם?

מקרר או שיש? אין שום פסול בערימת תפוזים בקערה יפה על דלפק המטבח - כל עוד זה מקום מנוחה זמני. שמרו אותם בטמפרטורת החדר רק למספר ימים. אם מאחסנים בטמפרטורת החדר, הרחיקו מאור שמש ישיר - עדיפה להם סביבה קרירה וחשוכה.

בסופו של דבר, מגירת הירקות במקרר היא החברה הטובה ביותר שלכם כשמדובר בשמירה על מיץ ההדרים.

טמפרטורת האחסון האידיאלית לפירות הדר היא בין 4 ל-7 מעלות צלזיוס, שזה ברוב המקרים קר יותר מהדלפק וחם יותר מהמקרר. עם זאת, אחסון במקרר יעזור לשמור על איכות הפררי לזמן ארוך יותר מטמפרטורת החדר.

טיפים למגירת הירקות
לפני שאתם מכניסים את התוצרת למגירת הירקות, שימו לב לדברים הבאים:

  • זרימת אוויר - אחסנו את התפוזים בשקיות רשת כדי שתהיה להם זרימת אוויר ולמנוע הצטברות לחות.
  • אחסון יבש - הימנעו משטיפת התפוזים עד לרגע השימוש, וצרכו אותם תוך מספר ימים. לאחר החיתוך, יש לאכול או לסחוט אותם מיד.
  • הנאים השכנים בעיניו? - חשבו עם אילו פירות הם שוכנים במגירה. תפוזים פולטים כמות קטנה של גז אתילן, לכן אסור שיבואו במגע עם תפוחים ובננות, שעלולים לזרז קלקול. אפשר לאחסן אותם עם אבוקדו, לימונים ופירות הדר אחרים.
הדרך להוציא מיץ כמו שצריך, צילום: Getty Images

בעוד שאחסון במגירת הירקות הוא אופטימלי, במיוחד לשמירה לטווח ארוך יותר,  אם אתם רוצים חווית אכילה מלאה בטעם ומיץ, תכננו מראש ואפשרו לתפוזים להתחמם מעט לפני שאתם משתשמשים בהם. "אם אתם שומרים את התפוזים במקרר, אידיאלית תוציאו אותם כשעה לפני שאתם רוצים לאכול," אומרים המומחים. אם התפוזים מאוחסנים בקור רב מדי, הם עלולים לאבד חלק מהמיציות העסיסית שלהם, לכן כדי להגביר את המיציות, תנו להם להתחמם לפני החיתוך.

גלגלו אותו
יש עוד טריק פשוט להתגבר על הקור ולהגביר את המיציות - גלגול חזק של התפוז על משטח קשיח יכול לעזור לפוצץ חלק משקיות המיץ, מה שהופך את הפרי ליותר פרודוקטיבי מבחינת המיץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו