זאת הדרך הנכונה לחמם מחדש שאריות של פיצה

כולנו חוטאים בחימום פיצה ישנה, אז לפחות תעשו את זה כמו שצריך • וגם - כמה זמן אחרי היא עדיין נחשבת לגיטימית לחימום?

איך מחממים פיצה קרה?. צילום: Getty Images

מי מאיתנו לא חטא בחימום של שאריות פיצה קרה,שהזמנו יום קודם, או אפילו כבר לפני מספר ימים? אם גם אתם גאים להשתייך לקבוצת מחממי הפיצה, אתם כנראה מכירים את האתגר הכרוך בחימום מחדש.

בין אם אתם מכניסים את הפיצה לתנור או למיקרוגל, פעמים רבות הגבינה "נוזלת" מהפיצה לצלחת, או שהופכת לקשה וצמיגית והמרקם כבר לעולם לא יהיה אותו דבר. למרבה המזל, יש פיתרון גאוני כדי להימנע מהבעיות הללו.

בפעם הבאה שאתם מחממים את הפיצה שלכם, הניחו את הפרוסה על רדיד נייר אלומיניום, עטפו את הרדיד מסביב לפיצה, כך ש"יחבק" את השוליים. השאירו אותו מעט פתוח בחלק העליון כדי לאפשר לקיטור להשתחרר. שיטה זו צריכה להתבצע בתנור מכיוון שרדיד אלומיניום הוא אחד מהפריטים שלעולם אין להכניס למיקרוגל.

אחת ולתמיד: האם בישול ואפייה עם נייר אלומיניום זה מסוכן?

לקבלת בצק רך וגבינה חמה, חממו מראש את התנור לחום של 175 מעלות והניחו לפיצה העטופה ברדיד להאפות במשך כ-10 דקות. כעבור חמש דקות, פתחו את החלק העליון של רדיד האלומיניום מבלי למשוך אותו מעבר לשוליים.

פתחו את השוליים והמשיכו בחימום, צילום: Gemini AI

הסברה הרווחת היא שמומלץ לשמור שאריות פיצה עד ארבעה ימים, בתנאי שהיא נשמרת במקום ראוי (רצוי במקפיא).  אם אתם אוהבים את פרוסות הפיצה שלכם חמות, ושישמרו על צורה נאותה, טריק רדיד האלומיניום הוא השיטה האידיאלית.

בנוסף, היתרון בחימום פיצה בתנור הוא שיש לכם שליטה על תהליך החימום. לקבלת בצק פריך יותר, כוונו את התנור לחום של 230 מעלות צלזיוס, ואפו במשך חמש דקות במקום עשר.


טיפים נוספים לחימום מוצלח של פיצה:

  • עטפו פרוסות בודדות של פיצה שסיימתם לאכול, ברדיד אלומיניום ושמרו אותן במקרר לשימוש מאוחר יותר. כך, כשיגיע הזמן לחמם מחדש, טריק הרדיד יהיה מוכן לשימוש.
  • בעת חימום הפיצה בתנור, אפשר להוסיף תוספות נוספות כמו ירקות חתוכים או גבינה נוספת, אך הקפידו לבחור את התוספות הללו בתבונה, לא יהיה להן מספיק זמן להתבשל לגמרי, לכן בחרו בתוספות שצריכות רק להתחמם. בצל טרי פחות יעבוד, אבל עגבניות, חלפיניו וזיתים הן תוספות מעולות.
  • העיתוי הוא הכל, תוספות מסוימות - כמו התזת שמן זית או עשבי תיבול טריים - הכי טוב להוסיף ממש לפני ההגשה.
עשבי תיבול הוסיפו לקראת הסוף, צילום: Gemini AI
  • אם אין לכם תנור - השתמשו בטריק רדיד האלומיניום בטוסטר אובן, מחבת או גריל. אם אתם משתמשים במחבת, שמרו על הפיצה במרכז כדי להימנע מקריעת הרדיד. השתמשו במכסה המחבת או סגרו את מכסה הגריל כדי ללכוד את החום ולהבטיח בישול אחיד.
  • וזכרו, מותר לחמם פיצה בחימום חוזר פעם אחת בלבד, חימום חוזר פעם שנייה הוא בעייתי. חממו רק את מה שאתם מתכננים לאכול באותו רגע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר