זה המקום הכי גרוע לאחסון חלב במקרר, וכן, כולנו שמים אותו שם

זה נגיש, זה אינסנקטיבי וזה מונע נזילות, אבל זה גם יכול לקלקל את החלב שלכם

איפה מאחסנים את החלב?. צילום: Gemini AI

אחד המקומות הנפוצים ביותר במקרר לשמירת קרטוני ובקבוקי חלב הוא הדלת. מדובר במקום נגיש ונוח, וכן גם ניתן לאחסן את הקרטון או הבקבוק בעמידה בלי לחשוש מנזילות ממנו.

אלא שכעת מתברר שהנטייה האנושית הזו פוגעת באיכות וטריות החלב וכלל אינה ממולצת. כך עולה מאזהרה שפרסמה חברת המקררים BEKO, ופורסמה באתר Independent הבריטי.

חלב בדלת, טעות,

"הדלת של המקרר, בה אנחנו מאחסנים בדרך כלל את החלב שלנו, היא המקום הכי גרוע לאחסון שלו. הסיבה לכך היא שהדלת היא המקום הכי חם במקרר, בגלל הפתיחה והסגירה שלה בצורה תדירה", נאמר בהודעה שפרסם סלאח חאן, ראש מחלקת ניהול המוצרים בחברה.

המומחה הסביר שאת החלב כדאי לאחסן דווקא במדפים האמצעיים של המקרר כיוון שבהם הטמפרטורה נשמרת יציבה בדרך כלל, ולכן דווקא מדפים אלו מתאימים למוצרי חלב ולמאכלים רגישים נוספים כמו ביצים.

ככה יותר טוב, צילום: Gemini AI

מנגד, בדלת המקרר הוא יעץ לשים מוצרים ומאכלים עמידים כמו תבלינים ובקבוקים סגורים. עוד הוא הוסיף שבכל הנוגע לאחסון אוכל יש חשיבות משמעותית לא רק לאסתטיקה אלא גם לנראות שלו עבור דיירי הבית. "הדרך שבה האוכל מאורגן אצלנו במקרר היא משמעותית מאד בכל הקשור לשמירה על הטריות שלו ועל השימוש שנעשה בו. אם נציב את המאכלים כך שנראה אותם מול העיניים - הסיכוי שנשתמש בהם גדל. כמו כן, אחסון נכון הוא מהלך ששומר על הבריאות שלנו כיוון שהאוכל לא מתקלקל" אמר.

כזכור הדו"ח הלאומי לאובדן מזון ולהצלתו שהתפרסם ב-2024 חשף כי היקף אובדן המזון בישראל לשנת 2022 עמד על 2.6 מיליון טונות בשווי של כ-23.1 מיליארד שקלים, כ-37% מהיקף ייצור המזון בישראל. 1.3 מיליון טונות מתוכן (50%) היו בנות-הצלה, כלומר מזון הראוי למאכל, בשווי של כ-8.1 מיליארד שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר