אז איך אתם שוטפים חסה?. צילום: Getty Images

כן, יש דרך נכונה לשטוף חסה - האם אתם עושים את זה נכון?

שתי שיטות נכונות, אחת שגויה ועוד כמה טעויות נפוצות - כל מה שצריך לדעת על שטיפה נכונה של חסה (וזה כולל גם את הייבוש)

[object Object]

מסלטים צבעוניים ועד כריכים טעימים, חסה היא מרכיב בסיסי במנות רבות - והיא נמצאת באופן קבוע כמעט בכל מקרר. אבל כדי ליהנות מכל מה שלחסה יש להציע, חשוב לשטוף אותה היטב. אחרי הכל, החסה גדלה קרוב לאדמה, מה שגורם לה לאסוף אליה לא מעט לכלוך וחרקים. החסה גם בדרך כלל נאכלת טרייה, כך שהעלים אינם נחשפים לחום - גורם שיכול להרוג חיידקים מזיקים פוטנציאליים. לכן, אכילת חסה לא שטופה יכולה להוות סיכון למחלות הנגרמות ממזון, יחד עם חול לא רצוי (וחרקים!) במזונונת שאנו אוכלים.

אז איך מומלץ לשטוף חסה?

לפני שטיפת החסה, חתכו את קצוות הגבעול והפרידו את העלים. על ידי חיתוך החסה מהליבה שלה, תוכלו להפחית מקומות בהם לכלוך ומיקרואורגניזמים יכולים להתיישב.

עלים נפרדים, תחת מים קרים זורמים, צילום: Getty Images

שיטה ראשונה: שטיפה במים קרים, תחת הזרם
שטיפה במים קרים זורמים ישירות מהברז היא השיטה המומלצת לשטיפת חסה. התנועה הפיזית לא רק תשטוף לכלוך ומיקרואורגניזמים, אלא תעשה זאת מבלי לזהם פוטנציאלית את שאר העלים. בנוסף, המים ייגעו בחסה רק פעם אחת, מה שמפחית בסופו של דבר חשיפה למים מזוהמים בחיידקים.

סדר פעולות:

  1.  שטפו את העלים תחת מים קרים זורמים. טפלו רק במספר עלים בכל פעם.
  2. הקפידו לשטוף היטב כל עלה, תוך שטיפת שני הצדדים.
  3. הניחו את העלים בקערה נקייה.
אפשר לשטוף במייבש עצמו!, צילום: Getty Images

שיטה שנייה: שימוש במייבש חסה
אם אתם משתמשים בכמות קטנה של חסה, שטיפה במים באמצעות מייבש חסה היא בחירה חכמה. המכשיר משמש למטרה כפולה, כיוון שניתן להשתמש בו לשטיפה וייבוש החסה. המסננת המובנית תחזיק את החסה בזמן השטיפה, בעוד שמנגנון הסיבוב ייבש במהירות את החסה וישמור עליה פריכה.

סדר פעולות:

  1. הניחו את עלי החסה בחלק המסננת של המייבש. הימנעו מעומס יתר.
  2. שטפו את העלים תחת מים קרים זורמים, והקפידו לשטוף את שני צדי כל עלה.
  3. הרכיבו את מייבש החסה וסובבו את המסננת הפנימית.
  4.  הסירו את המכסה והוציאו את המסננת. שפכו את המים מהקערה החיצונית לכיור.
אל תשרו את החסה, צילום: Gemini AI

הדרך השגויה: השריה באמבט קר
השריית חסה באמבט קר היא דרך נוחה לשטוף כמות גדולה של חסה, זו גם השיטה המועדפת על שפים ואנשי מקצוע בתחום המזון, אם כי מומחי מזון מציינים שזה יכול להיות לא בטיחותי. אם אזור קטן של עלה חסה (או מספר עלים) מזוהם בחיידקים ומושרה עם עלים אחרים, החיידקים יכולים להתפשט במהלך תהליך ההשריה. מומחים במרכז לבקרת מחלות (CDC) מסכימים ומזהירים מפני שיטה זו.

עוד טעויות נפוצות ודגשים חשובים:

  • הימנעו משטיפת חסה מראש
    למרות שזה יכול להיות מפתה לשטוף חסה בכמויות גדולות ולשמור חלק למועד מאוחר יותר, זה לא הצעד הטוב ביותר. ראשית, הסרת העלים מהראש תזרז את תהליך הריקבון, מה שיגרום להם להיות רפויים מהר יותר. בנוסף, אם העלים לא מיובשים כראוי לפני האחסון, הם יתדרדרו מהר יותר בגלל הלחות. מים הנמצאים על העלים לתקופה ממושכת יכולים גם לעודד צמיחת עובש.
  • הסירו עלים פגומים תחילה
  • תמיד חשוב להסיר עלים פגומים או נבולים לפני שטיפת החסה, אחרת החיידקים מהעלים הללו עלולים להתפשט לעלים הטובים. זה גם מונע מעלים רקובים ולא טעימים להגיע למנה שלכם.
  • השתמשו במים וציוד נקיים
    בעת שטיפת חסה, השתמשו תמיד במים נקיים, כלים ומגבות. זה יבטיח שחיידקים קיימים לא יתפשטו לעלי החסה. הקפידו לשטוף את הידיים עם סבון ומים לפני הטיפול בחסה.
  • ותרו על חומרי הניקוי
  • חומץ ותכשירי שטיפת ירקות אינם יעילים יותר מאשר שטיפה במים קרים. יש להימנע גם משימוש בסבון, מכיוון שהוא עלול להוות סיכון לזיהום כימי.
יבשו את החסה היטב (אבל לא ככה), צילום: Getty Images
  • יבשו את החסה היטב
    לאחר שטיפת עלי החסה, יבשו אותם היטב כדי למנוע מלחות עודפת לקלקל את הסלט או הכריך שלכם. כדי לעשות זאת בבטחה, השתמשו במייבש חסה נקי או מגבות נייר. הקפידו במיוחד להימנע מייבוש החסה על משטחים או ציוד שעלולים להכיל חיידקים, שכן זה עלול לזהם את החסה.
  • אחסון נכון
    השיטה הטובה ביותר לשטיפת חסה היא לשטוף רק את הכמות שאתם צריכים באותו רגע. עם זאת, אם אתם חייבים לשטוף ולאחסן כמות גדולה יותר, יבשו אותה היטב. ללא ייבוש מתאים, הלחות העודפת תגרום לעלים להירקב מהר יותר במהלך האחסון. חשוב גם להימנע מאחסון חסה שטופה ליד עלים לא שטופים, שכן זה יכול להגביר את הסיכון לזיהום צולב.
  • כיצד לאחסן חסה שטופה כך שתישאר פריכה?
    אם אתם חייבים לאחסן עלי חסה לאחר שטיפתם, הקפידו לייבש אותם עם מגבת נייר נקייה. לאחר מכן, רפדו את תחתית המיכל או שקית הפלסטיק במגבות נייר והניחו את החסה מעל. הוסיפו שכבת מגבות נייר מעל החסה, ואז אחסנו במגירת הירקות. החסה תחזיק מעמד שבוע עד שבועיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו