"טכניקת גורמט": הסוד של מסעדת משייה

המסעדה התל אביבית מציעה את מיטב המנות של המטבח המרוקאי הקלאסי עם אינטרפרטציה מודרנית • לוקץ' בא למטבח של יוסי שטרית

צילום: כפיר זיו // יוסי שטרית

יוסי שטרית, האיש והסכין שלא קיבלתי, הוא שף קסום ומדהים, אבל לצערי כשבאתי לבשל לו במשחקי השף הוא לא רצה להעביר אותי, כמו המובילים שלי, שלא רצו להעביר אותי ודרשו שארד ברגל לבד. למרות זאת, החלטתי לכתוב ביקורת על מסעדת משייה, כזה אני, איש רחב לב (ורחב מימדים)

מסעדת משייה המעולה היא מסעדת פיוז׳ן שמציעה את מיטב המנות של המטבח המרוקאי הקלאסי, עם אינטרפרטציה מודרנית ועם טכניקות גורמה (בניגוד למטבח המרוקאי, שמציע טכניקות גורמט).

הגעתי לשם לחגוג לידידה שלי אלין יום הולדת, חשבתי שהמעט שאני יכול לעשות אחרי שהיא טבעה למוות בקליפ שלי, זה להזמין אותה לארוחה טובה במסעדת משייה המצוינת.

ראשונות

התחלנו עם מתאבן של מיני פריקסה. ביס קטן וחמוד שהשאיר אותנו עם טעם של עוד. המשכנו עם טרטר דג שהגיע עם טוויל חציל שרוף ושום על מצע לאבנה, ואסאדו דלעת צלויה בטאבון.

הטרטר דג הוא בין הטובים שאכלתי, הקראנצ׳יות של הטוויל ביחד עם החמיצות של הלאבנה ופיסות הדג המרענן, מייצרות ביס שמרים אותך יותר גבוה מהאלבום החדש של רביד פלוטניק (רוצו לשמוע), וכשהמנה נגמרת זה משאיר אותך עם דאון יותר גדול מחבר ואח של אבי ביטר.

האסאדו דלעת מיוחד ומעושן, טעים ושרוף בדיוק במידה הנכונה, מנה מצוינת אפילו יותר מההמבורגר שלי במשחקי השף, שזכה לכתף קרה מיוסי שטרית.

עיגולים קטנים של אושר

לעיקריות המשכנו עם כנאפה בשר טלה, ניוקי פטריות יער וכופתאות ריקוטה ופרמז׳ן. הכנאפה בשר טלה היה מושלם, הגשה נהדרת, מיוחדת ושונה למנה הטרנדית האהובה על כולנו.

הניוקי היה נהדר, מרקם מצוין וטעים עדין, מנה גדולה ומספקת, מה שמאוד נדיר במנות של ניוקי.

הכופתאות היו מושלמות, עיגולים קטנים של אושר. ענני מרשמלו קסומים ונימוחים שמזכירים לי שתמיד טוב להתעלם מאזהרת הרופא (סתם ד״ר, אני אכלתי רק סלט, באמת, המשקל משקר, אל תאמין לו, אתה לא רוצה לדעת מה הוא אמר לי על אמא שלך).

מרוצים ומלאים, אחרי שיחה קולחת וערב מקסים, המשכנו לקינוח לימוני נפלא ומרענן, סוג של עוגת לימון עם קציפה אוורירית מלמעלה, שכבה עבה של קרם לימוני מתקתק וחמוץ, ומלמטה תחתית קראנצ׳ית עוגייתית ונהדרת. אני לא בטוח שיש מילה כזו עוגייתית, מצד שני אני ראפר, מותר לי להחיות את השפה העברית.

הזמנו חשבון, ביחד עם כל מה שהזמנו, ולא מעט שתיה, יצאנו ב-453 שקלים לשני סועדים, מחיר הגיוני מאוד לעניות דעתי בהתחשב בכמות, איכות האוכל והאווירה הנהדרת שיש למסעדה להציע.

ולגבי החשבון שלי עם יוסי שטרית? אין באמת אחד כזה, הוא שף מהטובים בארץ ואיש מקסים, ולמרות שהוא טעה שלא העביר אותי שלב במשחקי השף, אני סולח לו, סולח ולא שוכח, כי פילים לא שוכחים.

שורה תחתונה: מסעדה מדהימה, גורמה מרוקאי, מחירים מעט גבוהים אבל שווים. עד לפעם הבאה, אני הייתי לוקץ׳, שיהיה בתיאבון.

מסעדת משייה

מנדלי מוכרי ספרים 5, תל אביב יפו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר