פסטיבל מוזיקה צמחוני למען הסביבה

פסטיבל DGTL, שכולל גם הרבה אוכל טוב ומשובח, שם דגש על השמירה על כדה"א • זהו הפסטיבל "הירוק ביותר באירופה" • היותו צמחוני מפחיתה משמעותית את פליטת הפחמן הדו-חמצני

עראיס עדשים // צילום: גיא גמזו // עראיס עדשים // צילום: גיא גמזו

תל אביב כבר מזמן הפכה למובילת טרנדים בקנה מידה בינלאומי, בטח בכל הקשור לקולינריה. בין המסעדות הטובות וחומרי הגלם המקומיים אנחנו יוצרים בישראל שם לא רע לקולינריה שלנו. 

בפסטיבל הקרוב שיתקיים בעיר מוצג בגאווה הטרנד החשוב ביותר בשנים האחרונות, קיימות ואקולוגיה. פסטיבל DGTL יתקיים מחר (שני) בגני יהושע זו הפעם השלישית וצפויים לזרום אליו כ -20 אלף אנשים. 

פסטיבל | פסטיבל

פסטיבל מוזיקה עם הופעות ומסיבות והרבה אוכל מביא לכך שבחישוב קל, באזור צפויים להישאר הרים של פסולת הצפויה ממזנוני ההסעדה המהירה בבוקר שלמחרת, אלא שצוות ההפקה ההולנדי שעומד מאחורי חזון הפסטיבל שם דגש, גם בארץ, על קיימות ואקולוגיה. הקפדה זו זיכתה אותו בפרס הפסטיבל הירוק ביותר באירופה. 

פסטיבל DGTL ,שמקורו באמסטרדם, הפך לפסטיבל נחשק לא רק בזכות הליינאפ ההופעת המשובח שלו אלא גם בזכות "תוכנית המהפכה" שמטרתה לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית של הפסטיבל בכדור הארץ. 

עוד במדור לייפסטייל

• מה חשבנו על שמלת הכלה של מיכל אנסקי?

• מסובך? כך תבנו סוכה במינימום זמן

• התאהבנו בסטייל החדש של קייט

• היורה הגיע: הפריט המאסט לעונת המעבר

בתיאום עם האג׳נדה הירוקה, גם פסטיבל DGTL תל אביב הוא פסטיבל "Meat free". היותו צמחוני מפחיתה משמעותית את פליטת הפחמן הדו-חמצני. וכן, בזכות היעדר הבשר נהנים המבקרים מתפריט בריא יותר.

השף גיא גמזו ממסעדת ARIA  ו-NUNUNU נבחר להוביל את מתחם האוכל, ויצר תפריט מיוחד המתבסס על מטבח מקומי ומנות אהובות וצמחוניות בפיתה. 

פלאפל // צילום: גיא גמזו

סביח // צילום: גיא גמזו

בבניית התפריט גמזו שם דגש על שימוש בחומרי גלם מקומיים, זאת על מנת לקצר את הדרך מהשדה לצלחת,  ובכך לחסוך השפעות סביבתיות הכרוכות בשינוע של המזון. 

כל המנות מוגשות בפיתות החוסכות שימוש בכלים חד פעמיים שמזהמים את הכדור.

בין המנות שיוגשו תוכלו למצוא פלאפל מצרי בטעם של בית, עראיס עדשים שחורות, פיתה דרוזית עם לאבנה ובורגול, פיתה עם סלט משוויה שמכילה ירקות שרופים ומתובלים וגם סביח שבמרכזו סטייק חציל מטוגן ופריך.

DGTL תל אביב הוא לא רק פסטיבל צמחוני אלא מנהיג, בנוסף, מדיניות של מערכת כוסות קשיחות עם פיקדון. הפסטיבל אוסר על שימוש בכוסות חד פעמיות והתוצאה היא שטח פסטיבל נקי, 80% פחות בזבוז פלסטיק ומניעה מכוסות חד פעמיות להגיע לאוקיינוס. 

בפסטיבל אף מוצגת תוכנית "אנרגיה חכמה" המצמצמת את צריכת האנרגיה ב-20 עד 30% ומפחיתה בזיהום שנוצר על ידי גנרטורים חשמליים. 

לרכישת כרטיסים  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר