בנקודת מפגש הממוקמת בצפון רמת הגולן, בואכה החרמון, בבניין המפקדה הסורית על שביל "אלי כהן", מפגישה אפרת מוסקוביץ, בלוגרית אוכל מקומית, את המטיילים עם נפלאות המטבח הדרוזי של רמת הגולן.
צילום: עופר פריימן Frames Production
חדריו מקושטים ציורי גרפיטי צבעוניים, ובין ההריסות משתרגים ענפי תאנה. השילוב בין הטבע המפעים לבניין הצבאי מצמרר. שם, בחדר היפה ביותר פותחת אפרת את הסיור ומספרת על התרבות הקולינרית הדרוזית המסורתית.
המסיירים מתכבדים בקפה שחור ובעוגיות מביתה של דרוזית מקומית המכינה את העוגיות המסורתיות בביתה, והכניסה לנשים בלבד. העוגיות יפיפיות למראה, עשויות בקפידה וטעימות להפליא. שילוב של דבש מעודן, אגוזים, פיסטוקים ומי זהר.
משם ממשיכים לכפר בוקטע הסמוך לאודם, שהוא הכפר הדרוזי הראשון בעליה לחרמון, הוא כפר פלאחים ואחד הכפרים הכי מסורתיים ושמרניים של העדה.
שם נפגשים עם נסיבה, בשלנית פורצת דרך בעדה הדרוזית שנולדה במג'דל שאמס והתחתנה עם בן המקום. היא ביקשה לייצר פרנסה למשפחתה בזמן שהיא "נלחמת" בדעות הקדומות של בני הכפר. לבסוף היא הצליחה לפתוח עסק ביתי וגם סחפה אחריה כמה נשות כפר.
נסיבה מארחת במרפסת הגדולה ורחבת הידיים של ביתה, שם, סביב שולחנות גדולים היא מגישה את תבשיליה הצמחוניים, בהם פטאייר בטטה ותרד וגם פטאייר זעתר וסומק, עלי גפן ומלפוף ממולאים באורז, מג'דרה בורגול עם שפע בצל מטוגן, סלט פטוש נפלא, סלט כרוב ורימונים וכמובן מאקלובה מפוארת עשויה שכבות של אורז, תפוחי אדמה, חצילים ושאר ירקות.
אצל נסיבה בסלון ביתה, מוזמנים המבקרים לערוך את טקס המאטה המסורתי כשהם ישובים על מזרונים ומרגישים בבית.
דוכני פלאחים אותנטיים
מכאן אל שוק יפעורי, הלוא הוא שוק קטן הסמוך לברכת רם ובו דוכני פלאחים אותנטיים, השוק ממוקם ליד קבר נאבי יעפורי ומכאן שמו.
השוק הקטן מציג את מרכולתם של פלאחים חקלאים, המגדלים את הפירות והירקות שלהם בבקעת היעפורי. הכל טרי ובלאדי הישר מהבוסתנים.
נשות השוק מגישות לטעימה את תוצרתן הביתית כמו ריבות עונתיות, ממתק דלעת ממותקת ששומרת באורח פלא על פריכותה, "דיבס" דבש ענבים ייחודי, דבש חרובים כהה וסמיך, חומץ תפוחים ביתי שמשמש גם כתרופת סבתא לכאבי שרירים ומפרקים, מיץ תפוחים טבעי לחלוטין ועוד.
במג'דל שאמס מבקרים במפעל כנאפה סורית המייצר את שערות הקדאיף בעצמו ומשלב גבינה ייחודית המושרת במים יום שלם, שם מתנסים בהכנת כנאפה טרייה העשויה פיצוחים קלויים, סירופ סוכר וכמובן שערות קדאיף וגבינה מסורתית.
הסיורים נערכים כחלק מ-Eatwith, פלטפורה שמציגה מטבחים נהדרים של בשלנים ביתיים ואירוח בבתים של שפים מוכשרים שאינם מעוניינים לפתוח מסעדה ופותחים את משכנם לארוחות שף נפלאות.
עם בוא הסתיו מרחיבים את הפעילות ומציעים לקהל הפודיס, הסקרנים וחובבי הטיולים הקולינאריים סיורים חדשים וייחודיים. מחיר הסיור: 280 שקלים לאדם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו