בשורה לחולי הצליאק ולרגישים לגלוטן: אסם תחל לסמן את כל מוצרי הבמבה הקלאסיים בסימון "ללא גלוטן". המהלך יהיה הדרגתי כבר מחודש זה ויימשך כשלושה חודשים.
במבה הוא חטיף המבוסס על תירס ובוטנים ובאופן טבעי אינו מכיל גלוטן. בשל הסטנדרטים המחמירים שנועדו להגן על ילדים ומבוגרים רגישים לגלוטן, סימנה אסם עד היום את מוצרי הבמבה כ"עלולים להכיל גלוטן".
כיום, עם השקת מפעל הבמבה החדש בקרית גת, ביצעה אסם שורה של מהלכים שאפשרו את הסימון ללא גלוטן וביניהם ייצור הבמבה הקלאסית בחלל אחד גדול שאינו מכיל גלוטן בהפרדה מלאה ממוצרים אחרים המיוצרים במפעל, התקשרות עם ספקי חומרי גלם חדשים ויכולת לבצע בדיקות מוקפדות של חומרי הגלם על בסיס קבוע.
מוצרי הבמבה במילוי, המיוצרים במפעל בשדרות, ימשיכו להיות עם הערה "עלול להכיל גלוטן", משום שהם מיוצרים בקו הסמוך לקו ייצור דגני הבוקר, המכילים גלוטן.
מהלך זה מתווסף למהלך בו השיקה אסם בתחילת 2018 את "אח של ביסלי", סדרה של מוצרים חדשים המיוצרים מתירס ואינם מכילים גלוטן.
לדברי זהבה מרטינוביץ', מנכ"לית חטיבת החטיפים באסם: "המהלך מאפשר לנו להציע את הבמבה לכלל הצרכנים, לרבות הרגישים לגלוטן. השקת הבמבה עם התווית "ללא גלוטן" עולה בקנה אחד עם מדיניות אסם לשים דגש רב יותר על מוצרים ללא גלוטן ולהעמיד לרשות הרגישים לגלוטן מגוון רחב ככל האפשר של מוצרים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו