מה קורה כשהשף חיים כהן מבשל ארוחה שלמה לכבוד נובי גוד? ובכן, השף שמזוהה כל כך עם המטבח הישראלי, שגדל על ברכי המטבח הכורדי והאורפלי והביא אל מחוזותינו את המטבח הצרפתי, לוגם כוסית של וודקה ונרתם אל המשימה.
כהן, שסגנון בישולו מתכתב כבר שנים עם סגנונות שונים, עממיים ועדתיים מכל גוון וקשת מבשל את נובי גוד שלו על פי דרכו הייחודית. מנות מעודנות ומדויקות שסביבן מהלכת השראה מזרח אירופאית.
סביצ׳ה אינטיאס טרי ורענן המוגש עם מרק מלפפונים ושומר צונן וצלול, סלט תפוחי אדמה חתוך לקוביות מופתיות ושמנת חמוצה מתובלת בחזרת מעקצצת. צלחת מרהיבה של טורטליני קטנטנים ויפיפיים, ממולאים פירה תפוחי אדמה רך ונפלא המוגשים על רוטב קטיפת חמאה וחזרת. על כל כיסון מונחת בעידון פיסה מן הים – דגים כבושים במלח וקוויאר שחור.
תבשיל סלקים צבעוניים מקומיים המזכיר בטעמו זכר לבורשט. פיסת פורל מעושן נימוח המוגש עם תרד, יין לבן ולפתות צלויות בתנור. את כל נפלאות האוכל מלווה וודקה כמים, סיפורי פולקלור של נובי גוד המתארים מנהגים מפעם ועלילות חג מארץ רחוקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו