שבוע דגים בנאם: מנות שף מפתות במיוחד

המסעדה התאילנדית האהובה בתל אביב חוגגת יום הולדת שש, ולכבוד המאורע הוחלט על מסיבת דגים • שפים מובילים בישראל באים לבשל

נאם, המסעדה התאילנדית האהובה, חוגגת יום הולדת, ובמלאת לה שש שנים לפעילות משגשגת וענפה ערכה לעצמה מסיבת דגים. זוהי הפעם הראשונה שנקראו אל הדגל חבורת שפים מוכשרת ופופולארית עד מאוד כדי לתת את האינטרפרטציה שלהם למטבח התאילנדי, על אף שזה רחוק מהעשייה היומיומית שלהם.

המטבח התאילנדי מאופיין בארבע קצוות טעם חזקים ומובהקים: חמוץ, מלוח, חריף ומתוק. אלה ארבעת אבני הדרך המופיעות בכל מנה ומנה. פעם יהיה זה החמוץ שנותן את הטון ופעם החריף ישרוף את השפתיים, אך בכל מנה ונגיעה תאילנדית נמצא את ארבעתם יחדיו.

מכיוון שעונת החורף הישראלית היא שעתם של הדגים, שיתוף הפעולה שואב השראה משווקי הדגים התאילנדים ונקרא NAM THAI FISH MARKET. במהלך שבוע זה יוגשו מנות דגים פרי יצירתם של חמישה קודקודים רציניים, ישראל אהרוני, אוראל קמחי, גיא גמזו, תומר טל ועומר מילר.

מנות השפים

צילום: בר כהן

Gon Noi 42 – המנה של עומר מילר

קציצות מוסר ים מתובלות בקאו קאווה, כפיר ליים, צ'ילי שאטה, ג'ינג'ר, למון גראס ובזיליקום תאילנדי.

קציצות שמנמנות וחרפרפות המוגשות עם מטבל לוהט ורענן שיהוו אולי בהמשך בסיס ליצירת סוסו תאילנדי באחד מסניפי הקבוצה.

Pla nueng manow 129 – המנה של ישראל אהרוני

לברק שלם מאודה, למון גראס, שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק, צ'ילי אדום וכוסברה

מנה מעודנת עד מאוד שעיקר טעמה נובע מהאלגנטיות של הלמון גראס שנוכחותו כה מורגשת.

Pla Dip Som Ching 67 – המנה של אוראל קמחי

סשימי טונה אדומה, ויניגרט תפוזי דם, כוסברה, בזיליקום תאילנדי, שבבי בצל פריך, דף אורז ושומשום שחור. המנה היפיפיה של אוראל קמחי היא גם נהדרת וחדת טעם. הווינגרט עוטף את נתחי הדג הטריים בשפע של ארומה חורפית ומתובלת לעילא.

צילום: בר כהן

Pla tataki 64 – המנה של גיא גמזו

טאטקי סלמון צרוב בצד אחד עם ויניגרט תמרינדי, בצל ירוק, ג'ינג'ר, למון גראס וקשיו.

הטאטקי המפורסם של אריא מגיע לביקור בנאם ועושה זאת לתפארת. מתיקות מאוזנת המלווה בשלל מרקמים המענגים את החיך הישראלי שהמנה הזאת תפורה בדיוק לטעמו.

Koi Pla Sapparot 67 – המנה של תומר טל

טרטר אינטיאס עטוף בדלעת תאילנדית כבושה, אננס, כוסברה, כפיר ליים, למון גראס, בצלצלי שאלוט,   קאוו קאווה וצ'ילי אדום.

מנה עדינה ומעודנת, כמעט אצילית. נגיעותיה התאילנדיות שומרות על איפוק ואלגנטיות בדיוק כפי שהשף המחונן שיצר אותה נוהג לבשל.

צילום: בר כהן

שבוע הדגים יתקיים עד יום חמישי, 9 בינואר.

נאם, דיזנגוף 275 תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר