יום שישי בצהריים, ארז טס בעוד כמה ימים לחודש בקולומביה וחשבנו על ארוחה עסקית טובה בשביל לאחל לו שיעוף על החיים כמו פאבלו אסקובר, ולא כמו נעמה יששכר.
גרג רצה ללכת "לדפוק שיפודים ביפו", אבל אני העדפתי מקום עם חניה, קפה קר, ועם פוטנציאל לביקורת. חיפשתי עסקית שווה בימי שישי, כזאת שלא תשאיר חור גדול מידי בכיס, אבל גם שלא תשאיר חור בבטן.
הגענו למסעדת קוואטרו של שף אביב משה. המסעדה הייתה ממוזגת, מרווחת, נוחה, עם תאורה טובה ומעוצבת יפה.
התחלתי בקפה קר שהיה נהדר, גרג הזמין בירה שהייתה בהנחה בתפריט העסקי, ארז הזמין מינרלים גדול לשולחן וג׳ונסון התלונן על משהו (לא יודע על מה בדיוק, הוא תמיד מתלונן ואני מתעלם).
פוקאצ'ה שמשאירה טעם של עוד
הזמנו ארבע ארוחות עסקיות שנעות בין מחיר של 72 ל-112 שקלים לראש, שכוללות מנה ראשונה, עיקרית ושתיה מוזלת. פתחנו בפוקאצ׳ה קריספית וחמה, מתובלת נהדר ומשאירה טעם של עוד (ובאמת הזמנו עוד אחת).
לראשונות הזמנו לב חציל בפונדו גבינה, טורטיליני כמהין, פסטה פלפל מליגוויני חלמונים וטרטר סלמון. הלב חציל הייתה מנה מצוינת, מאז האובססיה שלי עם אייל שני קשה להפתיע אותי עם חציל, אבל השילוב שלו עם הגבינה הכחולה והדוקסל פטריות היה מצוין.
הטורטיליני גבינות היה מדהים והמילוי שלו החמיא לו מאוד. הקאצ׳ו אה פפה (פסטה חלבונים) הייתה בין הטובות שאכלתי והטרטר סלמון היה מרענן וכיפי, בדיוק כמו שטרטר אמור להיות.
המשכנו לעיקריות
חלקנו פיצה כמהין, רביולי גבינות, המבורגר קוואטרו סטייל וריזוטו ראגו פטריות. הפיצה כמהין הייתה מצוינת, בצק פריך, המון גבינה ותוספות מעולות. הרביולי גבינות היה בין הטובים שאכלתי, רוטב רוזה עדין, עגבניות שרי ומילוי שמשאיר טעם של עוד.
פיצה כמהין
ההמבורגר היה מעולה, הגיע עם רזאולה של עגל ותפוחי אדמה קריספיים. הרזאולה מזכיר בייקון רק ללא חזיר, שזה טוב לשומרי כשרות לייט כמוני (בניגוד לדיאטה שאני לא שומר בכלל)
רק את הריזוטו לא אהבנו, היה לו טעם חזק מידי לדעת כל יושבי השולחן. לשמחתנו המלצרית הסכימה להחליף לנו את המנה והסכמנו פה אחד שנלך עוד מנת רביולי נהדרת.
הקינוח ששלח אותנו להתרסק על הספה
כשהגיע העת לקינוח כבר היינו גמורים, אבל אמרתי אם כבר ביקורת, לפחות ננסה קינוח אחד, כזה אני, מלא הקרבה עצמית.
חלקנו קינוח שוקולד אטלנטי, עם ביסקוטי קפה קוביות פאדג׳ קראמבל קקאו וגלידת קרמל. הוא היה מושלם, לא פחות. קינוח גדול שהצליח לסגור את הפינה לארבעה אנשים שבעים.
מעבר לשוקולד האיכותי, לקרם המתקתק והנהדר ולביסקוטי הפריך, הקינוח מעוטר בדפי שוקולד שמעוצבים בהתאמה לעיצוב של המסעדה, הגשה מיוחדת שמוסיפה לקינוח המעניין שהצליח לשלוח אותנו להתרסק אצלי על הספה ולנמנם כאילו שזה שעת מנוחה בגן.
לסיכום, מסעדת קוואטרו היא מסעדה איטלקית מצוינת. השף אביב משה הצליח שוב אחרי ההצלחה הענקית של מסעדת מסה להביא יציאה קולינרית נהדרת ואני ממליץ לכם בחום לבקר שם. מעבר לזה, אם ג׳ונסון הצליח להחמיא למסעדה זה אומר המון, בכל זאת מדובר בבן אדם שהתבכיין שהסטייק בהדסון לא טעים לו, בהדסון!
עד פעם הבאה, אני הייתי לוקץ׳.