הקצב הנודע מטוסקנה שהפך לכוכב טלוויזיוני בינלאומי, דריו צ׳קיני, מתארח בימים אלה בישראל. צ׳קיני הוא חובב ישראל מושבע ויש לו חברים רבים מענף הקולינריה המקומי.
צילום: משה בן שמחון
הקצב, שהפך בן בית במחוזותינו, חובר שוב לשף חיים כהן והשניים עמלים בימים אלה על אירוע קולינרי אדיר מימדים בקלאב הוטל אילת. המלון, שעבר מהפך קונספטואלי בזכות ייעוצו ארוך השנים של שף חיים כהן, מציע חוויה גסטרונומית מגוונת ומוקפדת.
כחלק מהתפיסה החדשה, נערכים במלון מדיי כמה זמן אירועים שעיקרם אוכל, כשהפעם מדובר בפסטיבל שכולו בשר. על כן, הקצב המפורסם יתווה את הקו הקולינרי יחד עם השף חיים כהן ושף המלון אלון לוי בסוף שבוע של לייף סטייל בסוף פברואר, בין התאריכים 27.02-29.02.
דאריו צ'קיני מגדיר את עצמו "קצב בן קצב". הוא ממשיך מורשת משפחתית של דור שמיני מכפר קטן באיטליה, טוסקנה. דאריו הוא אייקון חברתי, כוכב תקשורת, דמות צבעונית ומפורסמת, המרבה להופיע בתכניות טלוויזיה ונהנה ממעמד על בעיתונות ובתקשורת האיטלקית.
לקצב המפורסם הוקדש פרק בסדרה המדוברת של Netflix, שולחן השף, בעונה השישית האחרונה שיצאה, הסוקרת את סיפורים האישי של כוכבי על קולינריים. כנצר לשושלת קצבים מפורסמת הוא מחזיר את הכבוד למקצוע הקצב.
לצ'קיני אג'נדה חזקה הטמונה באהבתו לבעלי החיים. הוא נותן להם את הכבוד המגיע להם בעודם בחיים על ידי טיפול מסור ודאגה לרווחתם עד שמגיעים לגיל המתאים. הוא דוגל בשימוש בכל חלקי הפרה והחיות אותם מגדל וטוען ש"פילה זה לא קונץ". לדבריו, כל אחד יודע להכין סטייק פילה, החוכמה היא לנצל בתבונה את שאר חלקי הבשר ולעשות מהם מטעמים ייחודיים. אחת מהיכולות שלו היא שיחזור מתכונים טוסקניים אמיתיים מהמאה ה-18.
.jpeg)
בבעלותו של צ'קיני איטליז בשר מפורסם בפנזאנו שבקיאנטי, הממוקמת כ-30 ק"מ מפירנצה, וכן שלוש מסעדות מפורסמות ומצליחות. המסעדות מתמחות כולן בבשר משובח ואיכותי המוגש נקי, ללא רטבים ותוספות מיותרות שיכולות לפגום בטעמו המיוחד.
ביקורו של אייקון תרבותי בינלאומי בתחום הבשר הוא מאורע עם השראה עבור כל מי שעוסק בבישול בשר במלונות ומסעדות, ובכלל, עבור כל מי שמתעניין בתחום הבישול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו