מזה למעלה משבע שנים שמיכל אקרמן עמלה על הגשמת חזון ייחודי בכרמים העצומים של יקב תבור. אקרמן, מנהלת יקב תבור ומי שהייתה עד לא מזמן האגרונומית הראשית של היקב, הפכה את הכרמים לאקולוגיים, כרמים ברי קיימא.
בניגוד לחקלאות מתקדמת המכשירה את הקרקע באופן מוחלט ומבוקר, חקלאות אקולוגית מאפשרת לטבע לעשות את שלו, בעוד החקלאי מתבונן על התהליכים מהצד, לומד אותם, אומד אותם ומתנהל על פיהם.
לא עוד ניכוש עשבים, עקירת גידולי בוסתן פראיים והברחת בלי חיים – אלא קיום סימביוטי בין הגפן לבין שכניה האורגניים, אלה החולקים איתה את הטירואר.
השינוי המבורך ניכר כבר ממראה עיניים. בעבר נהוג היה לחזות בכרמים המתפרשים על פני דונמים עצומים של קרקע נקייה ללא רבב. עשב שוטה לא נראה לעין, עץ פרי עונתי לא מפריע לקו המתאר הנמוך. בכרם האקולוגי של יקב תבור, הגדל על פני רמת סירין המשקיפה על מורדות רמת הגולן ודרום הכנרת ממזרח ועל הר תבור ממערב- המתאר החקלאי הוא אחר לגמרי.

מרבדים מגוונים של צמחיית בר מכסה את פני השטח. עצי פרי מתמרים פה ושם. בתי קינון של תנשמות פזורים על פני הכרם וארנבות מטיילות במשעולים באישון לילה. הטבע בשלו, והגפן בסינרגיה מושלמת עמו.
ובאשר לחיבור המתבקש בין אדם לטבע? ובכן, נקודת התצפית המרהיבה של הכרם ידועה בקרב מטיילים, והיא מושלמת ללגימת יין מקומי מול זריחה ממזרח או שקיעה במערב.
ואם כבר איש תחת גפנו, אז שיהא זה מלווה בסל פיקניק נפלא ממסעדת רוטנברג הסמוכה. כך, ללגימה צוננת ורבת טעם וארומה יתלוו המטעמים המקומיים מהמטבח בר הקיימא של המסעדה.
.jpg)
והנה, בימים אלה ממש, ימי בציר וחג, מושקים צמד יינות אקולוגיים חדשים וראשונים: eco אדום ו-eco לבן שמרכיבים סדרה הנותנת במה ומבטאת יותר מהכל את איכויות הפרי. הסדרה מציגה יינות רעננים ומדויקים מענבים שנבחרו בקפידה מהחלקות המובחרות ביותר של כרמי היקב. מחיר: 85 שקלים.
הסמלים המעטרים את תווית הסדרה החדשה הם אבן הבזלת, פרח החרצית, יעל, עלה גפן, בית קינון התנשמת ויונק דבש המדגישים ומתארים את המגוון הביולוגי, איזון הטבע, מחזור החיים והצמיחה המאפיינים את כרמי היקב.
בנוסף, ליקב תבור מרכז מבקרים פסטרולי ורחב ידיים, וגם, אנשי היקב מציעים ערב יינן פרטי בבית, לקבוצה פרטית בתיאום מראש ובמבנה המותאם באופן אישי ללקוח.
ואם בעונת הבציר עסקינן, הנה כמה פעילויות לכבוד חג הכורמים והבוצרים ברינה:
יקב נבו מארח את נורה
.jpg)
יקב נבו מארח את נורה – מטבח שף מקומי, וביחד הם עורכים חגיגה לכבוד ימי הבציר וסוף הקיץ, בה הם לוקחים את המבקרים לחוויה של סיור בכרמים וארוחת שף מיוחדת בליוויי של מגוון יינות היקב. נורה תגיש מנות מהמטבח המקומי אשר כולן בהשראת הצומח בבר, בשדה, בכרם ובמטעי הפרי. את חומרי הגלם היא מלקטת בעצמה או שהם מגיעים מחקלאים מקומיים.
כתובת: מושב מטע
מחיר: 350 שקלים לאדם
לפרטים נוספים ותיאום מראש: 052-6071780
ארוחה גלילית מיוחדת עם יקב גלילי
ארוחה גלילית ייחודית מידיו של פול ניירנס ביקב שטרן, בליווי יינות היקב. פול הוא הבעלים של גלילEAT ומתמחה בסדנאות בישול ואירוח גלילי בבתים של משפחות מארחות. פול, שהוא גם שף בעצמו, החליט לקחת את הבישול האותנטי ומנות המסורתיות ושדרג אותן עם טאצ' אישי ומודרני. החיבור ליקב שטרן אחד מיקבי הבוטיק האיכותיים בגליל, ובארץ, מבטיח ערב מיוחד במינו, מלא באוכל וביין גורמה. במהלך הערב יהיו מבחר של סלטים גליליים (טבולה עם עגבניות שרי, סלט ישראלי, סלט פלפלים חריפים, פאטוש 3 גבינות), עלי גפן במילואי פריקה, צנובר ובשר כבש, קישואים ממולאים מבושלים ביוגורט, מקלובה אורז שחור ודג פלמידה לבנה (או דג ים דומה אחר הטרי בשוק עכו), כנאפה בשר, במיה צ'יפס עם חלומי, בסבוסה עם סירופ תאנים, תה נענע וקפה שחור מבושל.
הארוחה כוללת מפגש חווייתי עם ג'וני שטרן, היינן של היקב, בליווי טעימות ממגוון היינות שלו.
יקב שטרן, קיבוץ תובל
יום חמישי, ה-3.9, החל מ-19:30
טלפון לבירורים והזמנות: 054-3034361
מחיר: 370 שקלים לאדם
יקב כרם ברק שרים בכרם
.jpg)
בכל יום רביעי בשעות 22:00-23:00 במהלך חודש אוגוסט מתקיים ביקב ערב שירים ישראליים לצד אירוח חלבי חופשי עם יינות היקב. ובימי חמישי יתקיים אירוע של בשרים מעושנים וגריל חופשי הכולל גם ירקות במעשנה ויין ובירות ללא הגבלה. כל הפעילויות מתקיימות בהתאם להגבלות.
כתובת: מושב בקוע
מחיר: ימי רביעי 150 שקלים למשתתף ובימי חמישי 250 שקלים למשתתף.
לפרטים נוספים ותיאום מראש: 052-6288591 בוואטסאפ
יקב פלטר - עין זיוון
מה שהתחיל ביצור 4000 בקבוקים במשק המשפחתי, השלים את גלגולו בשנת 2005 ליקב פלטר, יקב בוטיק עצמאי. באותו זמן חברו האחים טל וניר פלטר כשותפים. כרמי היקב נטועים בגובה אלף מטרים מעל פני הים, באדמת טוף געשית, חורף ארוך וקר, קיץ קריר ויבש, משרע טמפרטורות גדול בין לילה ליום וקרינה חזקה - סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הענבים המשובחים בעלי מגוון של טעמים ואיכות פרי גבוהה.
במרכז המבקרים- סיור ביקב, במזקקה וטעימות יין. במקום חנות למכירת יין וגבינות תוצרת בית.
שעות פעילות: ראשון-חמישי- 10:0-17:00, שישי-שבת- 10:00-16:00
ביקב פלטר מציעים פלטת גבינות עיזים תוצרת המקום, לחמים בעלות 70 שקלים המוגשים לצד טעימות ממבחר יינות היקב ללא תשלום נוסף.
בנוסף, לוח אירועים המתעדכן מדיי שבוע:
חמישי 27.8- הקרנת סרט ביקב- "כלבים לא נובחים בירוק"- כולל מפגש עם יוצריו- ארנה ויוחנן רביב
19:00- התכנסות, יין ונשנוש
20:00-21:30- הקרנת סרט
21:30-22:30- מפגש עם היוצרים
עלות כניסה- 30 שקלים
להזמנות- 077-9100355
ביקב בהט מציעים ביקור במרכז המבקרים, תוך היכרות עם תהליך הפקת היין וטעימות של 8 סוגי יין וליקרים, פעילות ייחודית לילדים (הכנת תווית לבקבוק יין וכד'). ביקב חנות בוטיק עם מגוון רחב של גבינות, יינות, ליקרים, מעדנים מתוצרת הגולן והסביבה ומגוון אביזרים וציוד נלווה לתרבות היין. וכן מנה חדשה בתפריט הנלווה ליין - המבורגר חדש
המבורגר- עם בצל, עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ - 48 שקלים
צ'יפס- 12 שקלים
טבעות בצל- 16 שקלים
מחיר ביקור וטעימות - 35 שקלים לאדם.
שעות פעילות : ימים ראשון עד חמישי, בין השעות 10:00-18:00, שישי, בין השעות 10:00-16:00
להזמנות - יקב בהט, עין זיוון - 04-6993710, 050-8771770
בוצרים ונהנים לראש השנה ביקב יפתחאל
יקב יפתחאל שבאלון הגליל מזמין לפעילות בציר ענבים ייחודית לראש השנה הכוללת את תהליך הכנת התירוש - מהענב ועד לבקבוק
יוצאים לבציר ענבים ידני בכרם ומשם להכנת התירוש בצל עצי האקליפטוס: הפרדת הענבים מהאשכולות, מעיכת הענבים, סחיטת ענבים, סינון ומילוי התירוש לבקבוק אישי, פיקוק בפקק שעם ויצירת תווית.
התהליך כולו מתבצע בעבודת ידיים ובעזרת מכונות המתאימות לילדים. הפעילות תלווה בהדרכה צמודה ולאחריה יתקיים ביקור ביקב, הכולל סרט המתאר את תהליך הכנת היין.
לסיום, המבוגרים מוזמנים לטעימות יין במרכז המבקרים והילדים והקטנטנים למתחם משחקי העץ והג'ימבורי.
למעוניינים בפעילות בשעות אחר הצהריים או הלילה ביום אחר במהלך השבוע, למעט יום חמישי, ניתן לתאם לקבוצה מעל 15 משתתפים.
יקב יפתחאל, אלון הגליל
שישי עד ראשון 18-20.9, בין השעות 10:00-14:00
טלפון לבירורים והזמנות: 052-4641849 / 052-4641850
מחיר בהזמנה מראש באתר היקב: בוצר: 45 שקלים, מלווה: 35 שקלים.
מחיר כניסה במקום: בוצר: 50 שקלים, מלווה: 40 שקלים
מלווה זכאי לטעימות יין מ-4 סוגי יין שונים ממגוון יינות היקב