הטריק הפשוט שיהפוך את הלחם שלכם לטרי

אנחנו לא יודעים כמה מכם עדיין קונים כיכרות לחם, אבל שתדעו שיש שיטה לשמור עליהן טריים, גם אחרי שזה נהיה קשה ובלתי אכיל • בתוך הכתבה מחכים לכם ולכן שני טיפים שכנראה תמצאו כמועילים ומפתיעים מאוד

כיכר לחם (אילוסטרציה), צילום: אורן נחשון

אם גם אתם שונאים לזרוק אוכל, כנראה שהכתבה הזו תשמח אתכם, או לפחות את אלה מביניכם שעדיין נוהגים לרכוש כיכר לחם בשלמותה ולא לחם פרוס כלשהו. שר לו, קונדיטורית בריטית, המלמדת בבית הספר Good Housekeeping Institute, שיתפה לאחרונה את תלמידיה על שיטה מקצועית שיכולה "להפוך את הלחם לטרי וחדש".

זה עורר סקרנות רבה, בצדק כמובן, והשיטה המדוברת, שנוסתה כבר על ידי תלמידים רבים ואיך לא, הפכה גם לוויראלית, היא טבילת הכיכר כולה במים עד שנרטבת לגמרי, ואז אפייתה מחדש בתנור במשך כחמש דקות בחום של כ-180 מעלות.

אבל יש תנאי אחד, הכיכר צריכה להיות סגורה משני הצדדים, כלומר אם אכלתם ממנה והמים ירטיבו את ה"לבן" של הלחם, זה לא כל כך יעזור לכם והשיטה לא רלוונטית עבורכם.

גם האוסטרלית באם ג'ודי סיפרה בדף הפייסבוק שלה על שיטה דומה. "לא פעם אני נתקעת עם לחם שאני לא מקפיאה והילדים לא אוכלים אותו ישר. זה מתקלקל ומתייבש והילדים שלי נרתעים מזה, אמא שלי לימדה אותי שאם מרטיבים את הלחם ואופים אותו במשך כמה דקות מחדש הוא הופך להיות ממש כמו טרי".

טיפ נוסף שהיא שיתפה, אגב, הוא שהדרך כי טובה לשמור על הטריות של הלחם היא דווקא להשאיר אותו בחוץ, למרות שהוא עלול להגיע למצב של עובש יותר מהר, כי כך נשמרים רוב הטעמים, בטח לעומת הקפאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר