נתב"ג סגור? תנו קפיצה לסיציליה

בעיצומו של בידוד נוסף חיפשנו ארוחה איטלקית מנחמת ורווית פחמימות ומצאנו את אוליברי, שלא ממש הכרנו עד אותו רגע, וחבל • המשלוח היומי

סלט קפרזה של אוליברי // צילום: תמר דניאלי להב // סלט קפרזה של אוליברי

הרצון שלנו לארוחה איטלקית מנחמת בזמן בידוד מדכא, לא הראשון וסביר להניח שגם לא האחרון, הוביל אותנו לחיפוש אחר ארוחה איטלקית מנחמת. פסטה, פיצה, קצת ראשונות, לא צריך יותר מפחמימות תוצרת איטליה כדי לנחם אותנו בעשרת הימים המבאסים הללו.

מסע החיפושים אחר השונה, המגוון והלא חרוש הוביל אותנו לאוליברי התל אביבית, השוכנת בחלקו הצפוני של רחוב אבן גבירול. מסעדה וותיקה יחסית לוותק של מסעדות מסוגה, קיימת משנת 2011 ובעלת תפריט קלאסי ודי קבוע, שבו כל הפיצות מבוססות על מתכון שלדברי בעלי המקום, נלקח מכפר קטן בסיציליה. האמת, לפי הטעם אנחנו גם מאמינים לזה.

מדובר במקום שמקדש את המסורת האיטלקית הקלאסית, הישנה, של פעם, רואים את זה בתפריט, מרגישים את זה במשלוח וביחס, החל מהביס הראשון ועד לתחושת השובע של אחרי הארוחה. בימים כתיקונם מורכבת המסעדה מטאבון ענק שהובא במיוחד מאיטליה והיה אז, בשנת 2011, הראשון מסוגו בארץ, סביבו בר מרשים העשוי מעץ טיק ושולחנות שבבוא העת יחזרו להושיב לא מעט משפחות וקבוצות.

הבולונז של אוליברי // צילום: תמר דניאלי להב
הבולונז של אוליברי // צילום: תמר דניאלי להב

המשלוח המפנק כלל ארבע מנות, משמע פתיחה, שתי עיקריות וקינוח. פתחנו עם "עונג של מוצרלה" (46 שקלים), סלט הקאפרזה הטרי על מגוון עגבניות השרי שלו הגיע עטוף ברוטב שחיבק כל עגבניה. הטוויסט של המנה – כמות צלפים בלתי נגמרת ששדרגה כל ביס וביס. קצת הוריד לנו – כמות הבצל הסגול הנדיבה. 

בגזרת העיקריות אכלנו את מנת ה"ויוה איטליה" (54 אישית, 64 גדולה), שהיא למעשה פיצה רוטב עגבניות, תרד, עגבניות חצי מיובשות, גבינת עיזים, מוצרלה ופרמזן. הבצק הפריך ומעליו רוטב העגבניות גרמו לנו להתענג מכל טעימה. השילוב המנצח בין גבינות העיזים, המוצרלה והפרמז'ן נראה מעט תמוה אך התברר כמתכונן מנצח. הוספת העגבניות החצי מיובשות שדרגה עוד יותר את המנה. היה גם טוויסט – התרד עצמו היה על רוטב העגבניות ומתחת לגבינות הדגיש עוד יותר את טעמו – שאפו על החשיבה מחוץ לקופסא. 

העיקרית השניה שאכלנו הייתה ניוקי תפוח אדמה, ערמונים וכמהין (68 שקלים). טעמם החזק של הערמונים, בשילוב המנצח של הפטריות גרם לנו לשקול להזמין עוד מנה. המוצר הגיע בדיוק כמו שציפינו. בונוס ענקי הייתה העובדה כי המשלוח לא הורגש בכלל והמנה הגיעה רותחת כאילו כרגע יצאה מהמחבת. העובדה כי מדובר בניוקי תוצרת בית מורגשת מאוד, כמו גם כמות הערמונים, מה שגרם לנו להכריז על המנה כמנצחת של הערב. 

למרות שאכלנו הרבה והיינו קרובים להיכנע ולשבוע, השארנו מקום בקיבה הנוספת, הלא היא קיבת הקינוחים, לקנולי הסיציליאני של אוליברי (40 שקלים). מדובר במנה המיועדת לחובבי המתוקים הכבדים ומורכבת מטוויל ביסקוויט מגולגל שממולא בגבינת מסקרפונה וקולי פירות יער בצד. השילוב בין הטעמים והאיזון המדויק ביניהם השיגו את המטרה והביאו לסיום הראוי. ועכשיו? אספרסו ולישון. 

אבן גבירול 137 תל אביב, 035446076

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר