אכלנו את כל ההמבורגרים שיש לגבעתיים להציע

הוותיק, המושחת והפופ אפ • בזמן שחרשתם על הקבועים שלכם בת"א, בלסנו שבעה המבורגרים בעיר הסמוכה • ההמלצה שלנו: תשמרו את הכתבה קרוב

ההמבורגר של אל צ'אפו // צילום: גיל אבירם // ההמבורגר של אל צ'אפו

כל מי שגר בתל אביב וסביב לה מכיר את זה. רוצים להזמין אוכל בשעות העומס של הצהריים או הערב וכל המקומות סגורים להזמנות עקב ביקוש גבוה מדי. לכו תתעסקו עם תל אביבים רעבים. רגע לפני שאתם יורדים בדמעות לסופר הקרוב לביתכם וסוגרים ערב עם שניצל תירס קפוא ובן אנד ג'ריס, תנו לנו לבשר לכם משהו: העיר גבעתיים קיימת, ובענק.

כן כן, העיר שעברה מהפכה תדמיתית בשנים האחרונות היא כבר מזמן לא זקנה ומשעממת. רחוב כצנלסון הוא המוקד מלא החיים ובימים כתיקונם היה מלא בלא מעט מבלים בכל הגילאים בברים הרבים שנפתחו בו, לצד לא מעט מסעדות וכך נוצרה לה אט אט סצנה קטנה וצנועה של מקומות שפתוחים עד מאוחר, לא מובן מאליו.

לא יכולים להפסיק להזמין המבורגר? גם אנחנו:

הפופ אפ של "נחמה וחצי" חייב להפוך לקבוע

מה חשבנו על "המלוכלך" של אייל שני?

אכלנו המבורגר באורך מטר, היה קשוח

הקורונה עשתה את שלה, הברים נסגרו והביקוש למשלוחים הלך וגבר. לא כל ההמבורגרים המפורסמים בתל אביב מגיעים לגבעתיים ולרמת גן ואט אט הבינו המקומות הוותיקים בעיר והמסעדנים המקומיים את הביקוש למשלוחים המבורגר איכותיים שיגיעו לאזור. עד מהרה נפתחו להן בחודשים האחרונים המבורגריות חדשות לצד מסעדות שהוסיפו משלוחי המבורגרים לתפריט הרגיל, פופ- אפים זמניים ואפילו רשתות עם נציגות זמנית בעיר ומנה המוקדשת כולה לסביח של עובד. 

הזמנו משלוחים משבעה מקומות שונים בעיר, טעמנו אותם וסקרנו אותם עבורכם. זה לא היה פשוט אבל בהחלט היה מהנה. כל שנותר לכם הוא לקרוא את הכתבה, לשמור את הלינק במקום נגיש ולהפיץ אותה לחבריכם מכורי ההזמנות. בתאבון!

מרלן בורגר

אם ניתן להגדיר את ההמבורגר של ה"מרלן" במילה אחת, המילה הזו תהיה "מצוין". אתם יודעים איך זה, לפעמים ה"רגיל", ה"מינימלי" והכביכול סטנדרטי, מילים שנחשבות לכמעט מילות גנאי - הן המחמאות הגדולות ביותר. אין ספק שמרלן היה ההמבורגר הטוב ביותר מאלה שאכלנו, מה שגרם לנו מיד בסיום הארוחה להתפלל לכל מי שצריך כדי שהפופ הזה יהפוך למשהו קבוע. 

הקציצה, כאמור, מינימליסטית, אבל זה לא גורע מהטעמים שלה אפילו במעט – היא עשויה מדויק, עסיסי בדיוק כמו שצריך וכל ביס הוא תענוג של ממש. כאילו לא נהנינו מספיק, גם הצ'יפס שונה וטעים. ולרעבים במיוחד בינינו ניתן להוסיף אפילו קציצה נוספת בעשרים שקלים. הכל טוב מדי פה, אין לנו על מה להתלונן. 

למעט הירקות הרגילים, הוא מלווה בבצל מוחמץ שמוסיף המון לקשת הטעמים שיש בהמבורגר הזה, וגם הרוטב הסודי שלו טעים מאוד ורק מוסיף עוד כיף לכל החבילה הזו. בכל נגיסה מחדש, מרגישים את הטעם של הבשר ואת התיבול המעודן שלה, ובעיקר שניתן פה המון כבוד לבשר.

רמב"ם 30, גבעתיים. ניתן להזמין דרך וולט

המבורגר וקורנביף של מרלן // צילום: תמר דניאלי להב
המבורגר וקורנביף של מרלן // צילום: תמר דניאלי להב

צ'אפו

אם אנחנו בעניין של להגדיר, אז אין ספק שצ'אפו יזכה להגדרה בסגנון "הילד הרע של ההמבורגרים". מאחורי התמונות והמנות המפתות עומד השף הכשרוני ג'לאל סלאם, שחולל שינוי מופלא בתפריט של קפה ויולה והחל בפופ אפ של המבורגרים מושחתים בימי שלישי, מה שהפך לאחרונה, כמו שאתם רואים, לצ'אפו. שפועל כמטבח רפאים מתוך קפה ויולה שכרגע סגור.

הקציצות מגיעות במידת עשייה מושלמת במשלוח, אדומות על גבול השלמות. מכאן הכל הולך ומשתגע כי יש פה המבורגרים לא כל כך שגרתיים שלגמרי שווים כל ביס. חובבי הגבינות יהנו כאן אך לא רק הם. נמצא כאן ספיישל מקסיקני הכולל אבוקדו מטוגן, קורנביף ועוד הפתעות נוספות.

החסרון? טוב נו, הוא לא באמת חסרון. האמת שכל מנה וספיישל בתפריט נראית מגרה וכזו ששווה להזמין, כך שצריך להזמין יותר מפעם אחת כדי לנסות הכל, פומו של המבורגרים גרוע יותר מכל פומו שאתם מכירים. 

סירקין 1, גבעתיים (קפה ויולה). ניתן להזמין דרך וולט, תן ביס או בטלפון 050-3435383

ההמבורגר של צ'אפו // צילום: גיל אבירם
ההמבורגר של צ'אפו // צילום: גיל אבירם

אגאדיר

למרות שמערך המשלוחים של הרשת גם כך הגיע לרוב האזורים בגבעתיים, פתחה הרשת לפני מספר חודשים פופ אפ גבעתיימי במהותו הפועל מהמטבח של מסעדת "נלסון" הידועה והאהובה. גולת הכותרת של הפופ אפ הוא בהמבורגר סביח המוקדש לאיש הסביח המיתולוגי מהעיר - עובד. 

הסביח בורגר הפך כעת למנה ארצית שניתן להזמין אותה במשלוח גם משאר הסניפים, והאמת שלגמרי בצדק. ברוב ההמבורגריות שאכלנו כאן ובאופן כללי בארץ התוספות די חוזרות על עצמן, מושחתות או לא, מעט מאוד דברים יכולים להפתיע אותנו כבר, אבל המבורגר עם חציל, עמבה, חריף וביצה רכה זה בהחלט אחד מהם.

השילוב ירתיע את חלקכם, אולי בצדק, על אחת כמה וכמה כשצריך להרכיב את זה לבד, אבל זה נעשה ממטרה טובה - שמירת הטריות והרצון של אגאדיר שלא תקבלו מנה עיסתית ורטובה. כשמרכיבים הכל בעצמנו הכל מתגלה כהחלטה נבונה, ובעיקר החלטה טעימה. אם אתם חובבי חציל נצלו את קיום המנה הזאת ותזמינו אותה מהר כל עוד היא עדיין נמכרת. 

הזמנות מאתר אגאדיר: https://agadir.co.il/ 

שיתוף הפעולה בין אגאדיר לנלסון // צילום: איתן וקסמן
שיתוף הפעולה בין אגאדיר לנלסון // צילום: איתן וקסמן

המבורגר באזז

בשונה מהמבורגריות אחרות, למסעדה הגבעתיימית הזו, הפועלת ללא מטרות רווח, יש קונספט מצוין עוד לפני שהתחלתם לעבור על התפריט – כל הרווחים נתרמים לטובת פרויקטים חברתיים. גם המבורגר, גם עזרה לזולת, מה רע?

שני המבורגרים טעימים של המסעדה נכנסו לבטן שלנו, הראשון הוא המבורגר הוואי הכולל את הירקות הקלאסיים, מיונז צ'יפוטלה, אננס ברוטב טריאקי-ג'ינג'ר ובייקון טלה כשר. הקציצה הייתה עשויה בדיוק במידה שביקשנו (מדיום וול) ועסיסית, אם כי ניתן היה להוריד מעט מהמלח שבה. עם זאת, האננס ובייקון הטלה היו מצוינים והוסיפו המון להמבורגר, והשילוב בין הכל עשה לנו שמח בבלוטות הטעם.

עוד המבורגר שאכלנו מ"באזז" היה המבורגר ניו יורק, שכלל גם בייקון טלה, בצל סגול מקורמל, ארוגולה ורוטב איולי כמהין, ואלה התלוו לכמות קטנה יחסית של ירקות – חמוצים ועגבניות בלבד. האמת? כל התוספות האלה פיצו בגדול על החוסר בירקות, והם השתלבו מעולה ויצרו המבורגר שפשוט כיף לנגוס בו בכל פעם מחדש. אין ספק ששני ההמבורגרים האלה הם פשוט חוויית שחיתות מהנה במיוחד.

ויצמן 51, גבעתיים. ניתן להזמין דרך וולט, תן ביס והאתר הרשמי

ההמבורגרים של באזז // צילום: אלכס אילחנוב
ההמבורגרים של באזז // צילום: אלכס אילחנוב

פיצה פורטו

המסעדה האיטלקית המצוינת הזו פתחה סניף בגבעתיים לפני כמה חודשים, בין הסגר הראשון לשני, ובזמן הקצר הזה הספיקה להשאיר חותם מכובד בגודלו בקרב חובבי הז'אנר. למעשה, כפי שתוכלו לקרוא בסיקור המשלוח שלנו מיולי האחרון, מדובר באחד המשלוחים האיטלקיים היותר מומלצים באזור, אך לא לשם כך התכנסנו היום.

מחמאות בצד לרגע, זה די מפתיע שמסעדה איטלקית מגישה המבורגר, ועוד יותר מפתיע שהוא פשוט מצוין מכל הבחינות: עשוי טוב, עסיסי ונימוח, הרטבים שבו מוסיפים המון טעם, ולחמניית הפוקצ'ה שבה הוא מוגש מפתיעה במקוריותה – ובעיקר הופכת את כל העסק הזה לאחד ההמבורגרים הכי ממכרים שאכלנו מזה זמן רב. כבר נהיינו שוב רעבים.

סירקין 11, גבעתיים. ניתן להזמין דרך וולט, תן ביס והאתר הרשמי

ההמבורגר של פורטו // צילום: עוז כהן
ההמבורגר של פורטו // צילום: עוז כהן

זליק

מאז הוקם בשנת 2004, הפך בית הקפה "זליק" למוסד של ממש עבור תושבי גבעתיים והסביבה. האמת, בצדק – אבל אנחנו כאן בשביל ההמבורגרים המוצלחים שמציעים במקום, ולכן נתמקד בהם, ונתחיל עם המוביל שבהם, הצ'מפיון. עם בייקון טלה טעים ועסיסי וריבת בצל מפתיעה, שיושבות היטב על אחלה קציצה ותוספות טעימות אחרות, זהו המבורגר עסיסי ורך שפשוט נמס בפה בכל ביס מחדש, ולפעמים לא צריך יותר מזה.

בזליק אפשר למצוא גם מנה יותר קלאסית, כמו הצ'יזבורגר, למי שזה רלוונטי לו, שגם הוא היה עסיסי וטעים, כשבמקרה שלו ריבת הבצל מוסיפה מתקתקות שהופכת את כל עסקת החבילה הזו לתענוג אמיתי. גם הבלאק למון צ'יז מצליח להפתיע עם התוספות שבו, וגם אם הוא קצת יותר מיוחד מהאחרים, הוא עדיין עושה את העבודה ויתאים בדיוק לחובבי המבורגרים שמחפשים ריגושים קלים עם הקציצה שלהם.

שינקין 3, גבעתיים. ניתן להזמין דרך וולט, תן ביס והאתר הרשמי

ההמבורגר של זליק // צילום: גל קולוג
ההמבורגר של זליק // צילום: גל קולוג

ענתי ביסטרו

המבורגרים "משוגעים" עם תוספות מפתיעות הם תמיד משהו שכיף לנסות, ואם הם יוצאים טעימים – הרווחנו! זה בדיוק המקרה של ההמבורגר האמריקאי של הביסטרו הגבעתיימי המעולה "ענתי", שהוא פשוט תענוג לחך. זה מתחיל מלחמניית בריוש טעימה וכיפית, נמשך בקציצה עסיסית ומתובלת כמו שצריך שפשוט נמסה בפה ומסתיים עם רטבים מצוינים וטבעות בצל מטוגנות שמוסיפות קראנצ'יות ממכרת בכל ביס. זה אחד ההמבורגרים הכי מוצלחים שיצא לנו לאכול בזמן האחרון, וכל נגיסה בו מוכיחה את זה מחדש.

וכן, אסור לשכוח שיש ב"ענתי" גם המבורגר יותר צנוע, קלאסי, שמוכיח שגם פשטות יכולה להיות טובה מאוד – ושאסור לזלזל בה אף פעם, בטח לא כשהפשטות הזו היא כל כך טעימה.

כצנלסון 63, גבעתיים. ניתן להזמין דרך וולט ותן ביס

ההמבורגר הקלאסי של ענתי ביסטרו // צילום: יחצ
ההמבורגר הקלאסי של ענתי ביסטרו // צילום: יחצ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר