התחליף המושלם לסיורי האוכל בבני ברק

כן, שוב סיפור על אדם שהוצא לחל"ת, הגשים חלום ופתח מעדניה • אבל הטעמים, טאטע• מרימים לעצמאים

המארז לשבת של מעדניית "יהושע" // צילום: מאיר בולקה // המארז לשבת של מעדניית "יהושע"

לפני 70 שנה היה לסבתא של שי מאור, ציפורה קוקולוביץ', דוכן בשוק הדגים ברחוב העלייה בתל אביב, שבו היא מכרה בעיקר דגי קרפיון. עד לפני מספר חודשים עסק הנכד שלה בפרסום ושיווק, אבל מאז שהגיעה הקורונה והשתנו דברים בעולם, הוא מצא את עצמו מתגעגע לאוכל שלה יותר ויותר, ופתח את חנות האוכל היהודי באינטרנט, "יהושע", שבה הוא מוכר מארזי אוכל יהודי לשבתות ולאירועים. 

"עד לפי 11 חודשים הכל היה רגיל אצלי. שכיר שעובד מבוקר עד ערב (ולעיתים עד לילה), התחלתי כאיש מכירות, ובשנתיים האחרונות הייתי מנכ"ל עיתון שבתון, סמנכ"ל עיתון מצב הרוח ועבדתי במשרד הפרסום אשדיר. כמו רבים מהקולגות שלי, ולגמרי לצערי, בחודש מרץ הוצאתי לחל"ת שנמשך עוד ועוד, פינה לי זמן לחשוב על המון דברים ובראשם על איך אני ממציא את עצמי מחדש.

"לראשונה פתחתי עסק, הימור עם הרבה חשש. קראתי לו 'יהושע', ועיקרו הוא אוכל יהודי שמוגש בצורה קצת אחרת. המטרה להגיע דרך משלוחים לכל מי שמתגעגע לאוכל יהודי איכותי לקראת שבת: חמין, קיגל אטריות, קיגל תפו"א, דג מלוח, כבד קצוץ, ארבס, חריין, אפילו רוגלך של מאפיית מרציפן ועוד. הכל בצורה אסתטית ומהודרת. כאריזת מתנה".

חלה וטושלנט של מעדניית "יהושע" // צילום: מאיר בולקה
חלה וטושלנט של מעדניית "יהושע" // צילום: מאיר בולקה

את חבילת האוכל היהודי היה כיף לקבל, ולו משום שדמיינתי לעצמי שקית שחורה שכתוב עליה "גלפז" (#נישתי) ובתוכה מרק רגל נוטף שמתערבב עם קיגל חריף וגפליטע, כי אוכל יהודי הכי טעים כשהכל מתערבב לך בצלחת עד שאי אפשר להבחין מה יש בתוכה. כן, צ'ולנט, אנחנו מדברים עליך.

המארז הגיע בקופסה יפה שמרופדת בנייר עיתון עם חדשות מקהילת אנשי שלומנו בניו יורק, ובתוכו שתי חלות קטנות, קיגל תפוחי אדמה, קיגל אטריות, קופסת "טשולענט" וסלטים: כבד קצוץ, מטבוחה (שנקרא בפשטות "סלט לשבת"), מלפפונים חיים עם בצל וסלט טחינה. בתחתית המארז שכנה קופסת רוגלך של "מרציפן", המותג האהוב עלינו עוד מאז "סרוגים". בקיצור, כל מה שבית יהודי צריך לשבת.

הצ'ולנט היה כל מה שצ'ולנט צריך להיות. סמיך, עם פיסה ראויה של בשר בקר, תפוחי אדמה מבושלים היטב ושעועית מתובלת, והעיקר – כמות נכבדה של קיגל, שרק בזכותה חלק מאיתנו בכלל מעוניין במאכל החום הזה. אוקיי. מדובר בי. הקיגל היה פריך ונימוח והחמין עשיר בטעמים וניחוחות, עד ששכחתי לגמרי שלרוב אני פחות אוהבת את התבשיל הזה. קיגל האטריות הזכיר לי בריתות במאה שערים, ששם טעמתי לראשונה את המעדן המפולפל, ועד "יהושע" לא הכרתי מקום שהצליח לחקות את טעמו בדיוק כה רב. בשבחי הרוגלך אין טעם להכביר, וגם לא לציין שהם נעלמו ללא עקבות עוד לפני שהגיעה השבת. 

באתר של "יהושע" אפשר למצוא חבילות שונות המכילות את הקופסא הבסיסית עם תוספות מתחלפות, ואפשר גם לציין שאתם רוצים קצת יותר קיגל בצ'ולנט ולהחליף סלט אחד בחברו. בחבילת "עונג שבת" תמצאו קרקרים במקום חלות ודג מלוח, חבילת ה"קידוש קלאב" תגיע אליכם עם מיני-ויסקי וחבילות נוספות מכילות דאבל צ'ולנט או ארבעס ופיצוחים לשלום זכר. 

אין גבול לסוגי המארזים, וזה רק יילך ויגדל // צילום: מאיר בולקה
אין גבול לסוגי המארזים, וזה רק יילך ויגדל // צילום: מאיר בולקה

"כל המשפחה שלי מגויסת לעסק", מספר שי, "לכל אחד יש תפקיד. אריזה, משלוחים. מתברר שאנשים מאוד מתגעגעים לאווירה ולארוחות. ההזמנות כיום הן בעיקר למי שרוצה לפנק את עצמו באוכל טוב וטעים, אבל הרבה מאוד שולחים כמתנה לסבא ולסבתא, להורים, לדודים, ליולדת, לבן או בת זוג ליום הולדת או נישואים. יש לנו מארז שמתאים למשרד ליום חמישי ל'happy hour', ועוד".

המחירים נעים בין 145 שקלים לחבילה הקלסית ועד ל-215 שקלים ליקרה ביותר, ה"קידוש קלאב". ההזמנות מתבצעות דרך האתר ואפשר אפילו לצרף למשלוח ברכה. בעתיד, מבטיח שי מאור, יתווספו מאכלים יהודיים נוספים למבחר, ואני מקווה שבלינצעס ושניצעל יהוו חלק ממנו, בעיקר כי הוספתי לה ע' וגיירתי אותם. 

דג מלוח של מעדניית "יהושע" // צילום: מאיר בולקה
דג מלוח של מעדניית "יהושע" // צילום: מאיר בולקה



כשרות: מהדרין רבנות רמת גן

אזורי החלוקה : אזור המרכז, כל אזור השרון, חלק מהשומרון, מודיעין והסביבה. כל שבוע אנחנו מוסיפים עוד אזור לחלוקה (בד"כ עפ"י דרישה), כך למשל אנחנו בדיוק הוספנו את אזור לוד והסביבה. המשלוחים בימי חמישי ובימי שישי

להזמנות www.yehushua.co.il

טלפון 0737020250

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר