מקרטון לגורמה: לבשל כמו שף במטבח הביתי

אתר חדש מציע שלל ארוחות להרכבה בדרגות קושי שונות • הזמנו ארבע מהן, התמודדנו, חתכנו, אותגרנו ואלו המסקנות שלנו • המשלוח היומי

ככה יצא העראייס // צילום: יונתן זגורי // ככה יצא העראייס

זוכרים שעד לפני כמה שנים המון פרסומות גנריות למוצרי מזון עסקו באמא שעובדת על היושבים סביב השולחן שמחמיאים לה מאוד על האוכל שהיא הכינה, האם, השפית המדופלמת, אומרת להם תודה וקורצת למצלמה ובום עוברים לקריין שמגלה לנו שהכל הייתה מתיחה אחת גדולה ובעצם מדובר באוכל מוכן או במוצר שמקצר לנו את הדרך להכנת המאכל המושלם.

למה אנחנו מספרים לכם על כל זה? כי אנחנו החלטנו להכין ארוחת גורמה בהרכבה עם משלוח של ארבע מנות בדרגות קושי שונות מ"שף טו טייבל", מה שיוביל אותנו, אם נצליח, לאותו אפקט כמו בפרסומת – סועדים מרוצים שיחשבו שאנחנו הכנו הכל מאפס ולא נעזרנו בערכה שהקלה עלינו. 

באתר "שף טו טייבל" נמצא שלל מנות מכל הסוגים והמינים, חלבי, בשרי, דגים, קינוחים ועוד, חלק ראשונות וחלק עיקריות למספר אנשים. כל מנה, כאמור, בדרגת קושי שונה ועם זמן הכנה שונה, תלוי כמה בא לכם לאתגר את עצמכם. 

עראייס // צילום: יונתן זגורי
עראייס // צילום: יונתן זגורי

אנחנו הלכנו על "מיקס", מנות קלות וכבדות, מורכבות וכאלה שקצת פחות, אך מכולן השכלנו. פתחנו עם עראייס עם טחינה, עמבה וסלט עגבניות, המשכנו עם עוף שלם במילוי בצל מקורמל, חיטה וצימוקים לצד ריזוטו קולורבי ביצה עלומה עם רוטב בר בלאן וגרניום, וקינחנו עם כנאפה פיסטוק ועלי ורדים מיובשים. 

ארבעה ארגזים חיכו על מפתן דלתנו, ארוזים לעילא ולעילא ומלאים מכל טוב בפרודוקטים איכותיים, כל מרכיב נארז בנפרד ובצורה מהודרת, כל מנה לוותה במתכון מפורט עם הכמויות המדויקות של כל מרכיב במנה ולעצלנים יותר, יש אפילו וידאו אותו צילם השף שעומד מאחורי המנה. 

כל הטעמים השתלבו // צילום: יונתן זגורי
כל הטעמים השתלבו // צילום: יונתן זגורי

נתחיל במנת הריזוטו. מי שציפה לעבודה קלה קיבל מנה די מורכבת להכנה ומלאה בלא מעט שלבים שהצריכו דיוק ומיומנות חיתוך שהיא קצת יותר מבסיסית. "נאלצנו" לחתוך עם סכין שף על מנת לייצר קוביות מדויקות בגודלן לצורה של אורז (אין אורז במנה, הקולורבי "מחליף" אותו) ויצירת אמולסיה עם החמאה, היין ובצלי השאלוט לרוטב הבר בלאן. עם זאת, למרות כל העבודה, התוצאה שווה את זה. כל המרקמים השתלמו להם עם ציר הירקות ויצרו טעמים חזקים שמורגשים בכל ביס וביס.  

מכאן, נעבור למנת העוף השלם. נתחיל ונאמר שזו מנה עצומה בגדולה שיכולה להשביע בכיף ארבעה סועדים. היתרון הגדול שלה הוא שהיא די קלה, בסגנון "שגר ושכח" שכזה. מכניסים את כל המרכיבים לתבנית, שזו פעולה קלה, ואז מגיעים לפעולה ה"מורכבת" ביותר, קשירת העוף עם חוט על מנת שייאפה ויתבשל בצורה אחידה. 

ולקינוח, כנאפה // צילום: יונתן זגורי
ולקינוח, כנאפה // צילום: יונתן זגורי

בעוד העוף הממולא נצלה לו בנעימים בתנור התפניתי להכנת המנה השלישית, שאמורה להיות קלה, פשוטה ובזמן הכנה קצר. מדובר במתכון לעראייס קלאסי, בשר איכותי, טחינה, עמבה, סלט עגבניות חריף וזהו. מה עוד אתם צריכים בעראייס שלכם? 

גם את העוף וגם את העראייס אכלנו במקביל, שתיהן יצאו מעולות ובעיקר נאמנות למקור. ועם הכנאפה הפשוטה להכנה סידרנו לנו ערב מהסרטים בחצי מההשקעה שנדרשה מאיתנו אם היינו צריכים לדאוג להכל מאפס. להזמנות לחצו כאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר