למרות שעבר כבר יותר מחדש מאז פתיחת המסעדות ואותה חזרה לשגרה שהתחננו אליה כל כך הרבה זמן, נדמה שכל הודעה על פתיחה מחודשת של מסעדה מוכרת מרגשת אותנו מחדש. הפעם, אחרי שנה וחצי בהן מלון נורמן היה סגור, הוא חזר לחיינו ואיתו גם מסעדת "אלנה" האהובה. ברק אהרוני, שהוביל את המסעדה בהצלחה רבה, כבר לא במטבח, והגיע הזמן להכיר את המחליפים שלו.
מגישה: מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון
דניאל צור ועומר שדמי, עבדו בכל קצוות הארץ ואף בחו״ל, טרם כניסתם לתפקיד החדש והמאתגר - דניאל צור ועומר שדמי, שעבדו בלא מעט מקומות שכולכם מכירים ובכאלה מפוארים שרובכם לא. חשוב מכך, מדובר בחברי ילדות שמגשימים חלום, כך שהתיאום ביניהם הוא עיוור. בפן הקולינרי, נדמה כי השניים עושים הומאז׳ לשף העוזב וממשיכים קו קולינארי דומה אך מאוד שונה. המניירה הנהדרת הזאת מעידה על צניעותם של צמד השפים וכן על ביטחון קולינארי. הם יודעים לפלס את דרכם בסצינה בצורה שקולה, מדודה וצנועה. וכך גם המנות המוגשות באלנה, תחת שמם. מנות פשוטות במהותן אך מלאות בתשומת לב והקפדה יתרה. שימוש נכון ומושכל בחומרי גלם לצד טכניקה ותועפות של נשמה.
_0.jpg)
מדובר, כאמור, בשני חברי ילדות מעמק יזרעאל אשר חלמו תמיד, ביחד ולחוד, על אוכל ואירוח. השניים שמכירים אחד את השני כבר מגיל שש חולקים כבר שנים חלום משותף לעבוד יחדיו. כל אחד עבר את מסעותיו בארץ ובעולם בהצלחה רבה ממוסדות מוכרים ומוערכים בסצנה הקולינארית המקומית ממסעדת טוטו, מגזינו, L28 ועד מסעדות מכוכבות מישלן בחו"ל כמו ריבר קפה 'Pauly Saal וסנט ג'ון. הפרויקט המשותף הראשון שלהם היה בפופ אפ הלונדוני הנחשב- קרוסל שמארח שפים מתחלפים שם זכו השניים לעניין רב מצד המבקרים ויזמים מקומיים עד שהגיעה הקורונה טרפה, את הקלפים והביאה את השניים להגשים את אותו רצון משותף אט אט רק בישראל.

אלנה, נחמני 23-25 תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו