הקשר הישיר שיש לנו בין נשנושים לאוכל לא בריא הוא לא הוגן. מותר, אפשר ורצוי לאכול בין ארוחות, ולא כל מה שמוגדר כנשנוש הוא בהכרח לא בריא לנו. ההפך, נשנוש יכול לעזור לנו למתן את תחושת הרעב לפני שאנחנו מתנפלים על ארוחה ענקית ולהשביע אותנו מעט לפני; הוא יכול להיות בוסט של ערכים תזונתיים שאנחנו זקוקים להם במהלך היום, ויכול להרגיע אותנו ולתת לנו אנרגיה במהלך היום.
הפעם אעשה לכם היכרות עם חומר גלם די חדש בשוק הישראלי שנקרא "יובה", וגם אלמד אתכם איך להפוך אותו לנשנוש טעים ובריא.
יובה הוא תוצר נוסף של קטניית העל, סויה (כמו טופו, רוטב סויה, טמפה, חלב סויה ועוד), ומגיע בכמה צורות שונות. גם הוא, כמו הטמפה מגיע מאינדונזיה ונמכר יבש בשקיות ארוזות שאיתן אפשר לעשות שלל מניפולציות קולינריות במטבח.
הואיל וכמויות החלבון בו יחסית גבוהות ויש בו מעט מאוד שומן, גם מי ששומר יותר יכול ליהנות מנשנוש ביתי טעים. מי שכבר מכיר את מוצרי הסויה יודע שיש להם יכולת נהדרת לספיגת טעמים, והיום נכין חטיף בסגנון "ביסלי" מיובה, שלוקח בדיוק חמש דקות להכין.
ביסלי חלבון בחמש דקות

מצרכים:
100 גרם יובה
2 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה יובה בצורה של רצועות, עם שמן זית, כמון, פפריקה ומלח.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים, ואופים בתנור כ-5 דקות.
שימו לב שלא יישרף!
אכלו אחרי שמתקרר.
בתיאבון!
מנה אחת של יובה במשקל 60 גרם מכילה 220 קלוריות
33 גרם חלבון
1 גרם פחמימה
10 גרם שומן
לפניות למדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו