כל מה שטעים, כיף ומרים לעשות בחג פורים

פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה, ספיישל ממתקים בקפה אסיף, חגיגה מקסיקנית בפאסטל והמסעדה שהופכת לגן יפני - ליקטנו לכם כמה הצעות לחגיגות פורים קצת אחרות

קפה נחשון. צילום: תיירות מטה יהודה

פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה

פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה ייפתח ב-13 במרץ (יום חמישי) ויתקיים לאורך שלושה סופי שבוע (חמישי, שישי ושבת) עד ה-29 לחודש. מה עושים שם? נהנים מסדנאות אוכל, ממפגשים ומסיורים קולינריים, מתרשמים ממטעמי עדות מסורתיים ובעצם חווים את התרבות המקומית דרך הצלחת. בין המצטרפים החדשים לפסטיבל השנה: טספאי בישאו, שיציע מטבח אתיופי אותנטי בשיתוף מרכז המבקרים של מותג התכשיטים Yvel הסמוך לבית זית; הקונדיטורית גילי אלקלעי שתתארח ביקב כרם שבמושב בקוע; ובראנץ' כפרי בחצר האורגנית שבכפר אוריה. זו בעצם הפעם ה-25 שהפסטיבל מתקיים, כך שהוא למעשה מציין חצי יובל לפעילותו. לא תבואו להרים? לפרטים.

סוכריית תרנגול של רונית צין בקפה אסיף, צילום: עידו אסולין

ספיישל פורים וממתקים בקפה אסיף

בין 12 ל-14 במרץ (ימים רביעי ושישי) יתקיים בקפה אסיף שבתל אביב ספיישל פורים בשיתוף עמותת The Natural Step, הפועלת ליצירת חברה בת קיימא בישראל, ויצרנית הממתקים רונית צין קרסנטי. במסגרת הספיישל תציע רונית למכירה במעדניית הקפה ממתקים בעבודת יד שעשויים (בין היתר) מפירות מוצלים – כאלה עדיין ראויים למאכל ונאספו ברגע האחרון לפני שהושלכו לפח. תוספת ראויה למשלוח המנות.

קפה אסיף, לילינבלום 28, תל אביב

הלל תווקולי חוזר לבקר בפאסטל, צילום: אוהד קב

סופ"ש פורימי-מקסיקני בפאסטל

מסעדת פאסטל תקיים החל מיום חמישי ה-13 במרץ סופ"ש פורימי-מקסיקני עם ספיישלים בניצוחו של השף גל בן משה, כאשר ביום ראשון, ה-16 במרץ תארח המסעדה את הלל תווקולי – לשעבר שף המסעדה – למשתה מיוחד שבו יוגשו מנות מיתולוגיות מתקופת כהונתו במקום. ביניהן: טרטר בקר על רושטי ארטישוק ירושלמי ואיולי מעושן (108 שקלים); שיפוד מוסר פרא על לחם נאן, איולי ריחן סבזי ולימון חרוך (180 שקלים); ובר ים מהג'וספר עם סלק כתום, אפונת שלג וקרם תפוז (168 שקלים).

כמו כן רוקחת פאסטל לאורך כל ימי החג תפריט קוקטיילים חד פעמי בשיתוף מותג הטקילה פטרון, שיכניס אתכם כמו שצריך לאווירת העדלאידע.

פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב

מסעדת ספרה הופכת לגן יפני, צילום: דניס בטטנרו


מסעדת ספרה הופכת לגן יפני

במוצאי שבת, 15 במרץ, תפתח מסעדת ספרה שברחובות את שעריה באופן חד פעמי ותתחפש לגן יפני קסום: המלצרים והמלצריות יתאפרו וילבשו קימונו רקע תפאורה אותנטית, ואילו השף בני מדר יגיש ספיישלים בהשראת ארץ השמש העולה. בתפריט: דגים נאים על קרח; סלט קרוב סגול יפני, סושי בסגנון ספרה וקוקטיילים תואמים.

ספרה, המדעה 18, פארק המדע רחובות. כשר.

משתה פורים בצאטוצאק, צילום: אביב מסיקה

משתה פורים בצ'אטוצ'אק התאילנדית, נתניה

ביום חמישי, ה-13 במרץ החל מהשעה 17:00 מסעדת צ'אטוצ'אק בנתני מזמינה אתכם לחגוג את חג פורים במשתה חגיגי מלא בטעמים עשירים, אלכוהול ודיג'י שידאג לקצב מושלם. בין השעות 17:00 עד 20:00 ייהנו הסועדים מ-1+1 על האלכוהול (בירות, יין וקוקטיילים), בדרינק הראשון.

צ'אטוצ'אק, המלאכה 4, נתניה

FOODY FRIDAY, צילום: יח"צ

יריד פודי פריידיי בגן העיר

טועמים עולם עם יריד Foody Friday שבגן העיר, תל אביב. יריד האוכל המתחדש, שמתקיים מדי יום שישי, מציע מגוון דוכני מזון מכל קצוות תבל דוגמת אמפנדס ארגנטינאיים, תבשילים דרוזיים, מאפים בלקניים (בורקס, בקיצור), קינוחים מושחתים (כולל שוקולד מדובאי), שמן זית תוצרת ישראל וגם לא מעט אופציות טבעוניות. כל זאת על רקע הופעת מוזיקת ג'אז חיה, ויש גם יריד אומנים עם תכשיטים בעבודת יד, פריטי אופנה בוטיקיים ומוצרי קוסמטיקה טבעיים, לסגירת כל פינה אפשרית.

Foody Friday, יריד האוכל של גן העיר, ימי שישי בין 10:00 ל-14:00. אבן גבירול 71, תל אביב.

שף אנד שואו, צילום: יח"ז זאפה ולקט ישראל

שף אנד שואו בזאפה

מרץ הוא לא רק פורים, אלא גם חודש המעשים הטובים. לשם כך חבר לקט ישראל, ארגון הצלת המזון הלאומי, לקבוצת זאפה לטובת סדרת אירועי "שף אנד שואו" במועדונים בחיפה ובתל אביב. במשך 3 ערבים יתקיימו במועדונים הופעות של זמרים מובילים שישולבו עם תפריטים ייעודיים שיצרו שפים נבחרים, כאשר מטרת השת"פ היא לחשוף את פעילות הארגון לקהל רחב יותר ולהעצים את חשיבות החקלאות הישראלית כמפתח לשמירה על הביטחון התזונתי של אזרחי המדינה.
תרשמו ביומנים: 18 במרץ – זאפה חיפה – מופע של גליקריה (שף: שאול בן אדרת); 29 במרץ – זאפה תל אביב – מופע של שלומי ברכה (שף: תומאס יול); ו-27 במרץ – זאפה תל אביב – מופע של חיים משה (שף: תומר טל).

סלון יווני, צילום: יונתן בן חיים

סלון יווני מתחדשת וחוגגת פורים

קבוצת סלון יווני, שהשיקה לאחרונה מסעדות חדשות בזכרון יעקב ובירושלים (אשר מצטרפות ללוקיישנים בראשון לציון ובהרצליה), מקבלת את פורים בסוף שבוע ארוך של חגיגות וספיישלים ממטבחו של השף גיא פרץ.

בין המנות המיוחדות שיוגשו בין 13 ל-16 במרץ: נתח סלמון עטוף בשערות כנאפה על קרם תפוחי אדמה (139 שקלים); ברבוניות פריכות ברוטב הדרים וצ'ילי (119 שקלים); טונה אדומה בקראסט צ'ילי עם ירקות שורש (149 שקלים); וקוקטייל "ליצן שמח" פירותי (55 שקלים). עוד בתוכנית: תחרויות תחפושות ומסיבות עם די.ג'יי עמוק לתוך הלילה. 

סלון יווני. כשר

אוזני המן מלוחות של האופים הקטנים, צילום: רן ארדה

קולקציית אוזני המן מלוחה של האופים הקטנים בשיתוף משק טל האדמה 

קולקציית אוזני ההמן החדשה של האופים הקטנים מציעה משהו קצת שונה ומשלבת השנה בין מתוק למלוח – הקו הדק בין אתגר לתקווה שמלווה אותנו מאז 7 באוקטובר. לא מדובר בסתם סיסמה, שכן הקולקציה נעשתה בשיתוף משק טל האדמה, שקרוי על שם טל ממן ז"ל, תושב העוטף, שנפל בשבת השחורה בעת שהגן על מושב מבטחים.
בין הטעמים הבולטים בסדרת אוזני ההמן: מחית בטטה וערמונים קלויים בשילוב שומשום שחור; ריבת עגבניות שרי ורוזמרין; וריבת בצל מקורמלת עם נגיעות מלח, כל זאת לצד טעמים "רגילים" כמו פרג ושוקולד. 110 שקלים לק"ג. 

האופים הקטנים, עמק ברכה 25, תל אביב.

משלוח מנות של האגודה למלחמה בסרטן

ועוד משהו מתוק לסיום - האגודה למלחמה בסרטן מציעה סדרת משלוחי מנות שרכישתם תסייע במימון פעילות האגודה ותשפר את איכות חיי החולים. את המארזים, המוצעים במבחר גדלים ומכילים חטיפים, ממתקים ומשחקים, מכינים מתנדבים וחלקם נארזים במרכזי תעסוקה לאנשים עם מוגבלויות. הם נשלחים לכל רחבי הארץ, וגם ניתן להזמין אותם כתרומה מוכרת במס. טווח המחירים נע בין 18 ל-145 שקלים. לפרטים והזמנות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר