פעם שתינו רק גולדסטאר, וגם מכבי. זה מה שהיה. אחר כך הצטרפו קרלסברג והייניקן, טובורג וסטלה. בהמשך למדנו קצת על מבשלות בינוניות בגודלן ומשודרגות כמו מלכה, ג'מס, אלכסנדר ושפירא, אבל להתפוצצות בירות הקראפט שמתרחשת עכשיו אף אחד לא הכין אותנו.
סצנת בירות הקראפט בישראל רותחת, עשרות מבשלות ומותגים מקומיים פועלים ברחבי הארץ, לצד לא מעט מיובאות, וכך ניתן להנות מבירות בכל טעם ושילוב שאתם רק יכולים להעלות על הדעת.
מה היא בירה קראפט בעצם? בירת קראפט היא בירה המיוצרת במבשלה ביתית וההבדל בינה לבין בירות אחרות, הוא שהיא כוללת בתוכה מרכיבים שונים שמשנים את הטעם ומעצימים אותם.
פסטיבל הבירות האלטרנטיבי של ישראל HOPPY נערך בשבוע שעבר בתל אביב, זו הפעם השלישית, וזו הזדמנות נהדרת (גם אם מעט יקרה), להיחשף לעולם הזה ולכל הטעמים שהוא אוצר בתוכו.
היוזם, המפיק ובעצם הרוח החיה מאחורי הפסטיבל הוא קובי קרמר, שבימים כתיקונם, אם יש אצלו דבר כזה, לא מפסיק לחרוש את העולם בחיפושיו אחרי עוד בירות קראפט נהדרות ומשוגעות.
האירוע הפעם התקיים בבית המכולות שביפו, והוא אירח עשרות מציגים, מבשלות ואנשי בירה מרחבי העולם (גרמניה, ארה"ב, רומניה, ליטא, לטביה, פולין, שוויץ, ישראל ועוד), שהציגו בירות ייחודיות, חלקן חד פעמיות, שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר בארץ.
"זו בעצם תערוכת קונספט", אומר קרמר, "גם כשאתה מגיע לתערוכת רכב בחו"ל אתה לא מצפה לראות שם טויטוה קורולה אלא דגמים עתידיים ותצוגות יכולת של היצרנים – וככה זה גם פה". חלק מהמציגים מבקרים לראשונה בישראל, והאווירה בתערוכה הייתה מרגשת ונהדרת.
מישראל הציגו המבשלות "אוק אנד אש", "שניט" התל-אביבית, "יוני גורן" עם סוכריות IPA וגבינות כשות (לא, זו לא טעות כתיב), "החלוץ החדש" ועוד.
אז מה כל כך מופרע בבירות האלה? הנה כמה דוגמאות להמחשה - דגמנו בירה בטעם חצילים ופלפלים קלויים, בירה "שניט באעם קרמשניט, בירה בטעם דונאטס פירות יער, סטאוט בטעם במבה אדומה, בירות סאוור חמוצות מאוד, בירת IPA עם רמת אלכוהול של למעלה מ-15%, בירות קינוח מתוקות וסמיכות כמו לאכול גלידת שוקולד בכפית, ובירות אחרות שהתיישנו בחביות קוניאק - וזו רק ההתחלה.
לונה פארק של בירה רק פעם בשנה. איזה כיף!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו