קסם שיכול לקרות רק כאן: 3 עגלות קפה מומלצות במודיעין

על הדרך בין תל-אביב לירושלים, שופע טבע וגבעות וטומן בחובו סיפורים מרגשים מאחורי עגלות קפה נהדרות • איזור מודיעין הפך לקרקע פורה לטרנד האהוב • בחרנו לשים זרקור על שלוש מוצלחות במיוחד

אודי ויפ. צילום: עדי נירמן

עגלות קפה הפכו בשנים האחרונות לאחת מאטרקציות הבילוי האהובות ביותר על הקהל הישראלי, בעיקר בסופי שבוע. עכברי העיר לצד תושבי מושבים וקיבוצים, מעדיפים פעמים רבות להחליף את בתי הקפה המעוצבים למשעי, בנוף פסטורלי והיטמעות בטבע, מצפון ועד דרום, וכן - אפילו במרכז.

למרות שאת הקרדיט על ראשיתו של הטרנד ניתן לעגלות הקפה החלוצות שבאיזור השרון וכן בצפון, שאר חבלי הארץ לא נותרו מאחור והדביקו את הקצב. אם כי נדמה שיש איזור אחד, שחווה פריחה מרשימה בתחום, וקצת חומק לעיתים מתחת לרדאר.

ממוקם על הדרך בין תל-אביב לירושלים, שופע טבע וגבעות וטומן בחובו סיפורים מרגשים מאחורי עגלות קפה נהדרות - הלא הוא, איזור מודיעין.

גילוי נאות, הכותבת "מודיעינקית" לשעבר, וייתכן שמעט משוחדת, אבל הגיע הזמן להביא אל אור הזרקורים את שלוש הנקודות שלי לשלווה ונחת במרחק נסיעה קצרה מתל אביב.

עגלת הקפה "אודי ויפ", צילום: עדי נירמן

אודי ויפ - כפר רות

במעלה דרך עפר, הרחק מרעש הכבישים המובילים לירושלים, נגלה הנוף היפהפה שנשקף ממה שהיה בעבר שטח נטוש, והיום מהווה את המתחם הכפרי והשלו של עגלת הקפה "אודי ויפ", בניצוחן של אודליה ויפית (מכאן השם של העגלה), שהתחברו באמצעות חברה משותפת והחליטו להשאיר קריירות מצליחות מאחור לטובת הגשמת חלום משותף.

אודליה, שהייתה בעלים של חברת נדל"ן, ויפית, כלכלנית שניהלה סניפים של "בנק לאומי" כשני עשורים, יצקו את היזמות והיצירתיות שלהן למקום שרבים קראו לו באוזינהן "חור", אך בעל משמעות היסטורית.

הן החלו בהרצה בפברואר האחרון, ומאז העגלה הפכה למוקד עלייה לרגל, כשברקע כל הזמן, המציאות של החיים במלחמה. אמיר, בעלה של יפית מסביר את הבאזז סביב העגלה, במיוחד בתקופה הזו, בשל "החוסר במקום כזה, זה לא מקום שמוכר רק קפה", הוא מסביר, "גם לקפה פה יש סיפור - היה תהליך עד שהן הגיעו לתערובת קפה ייחודית רק למקום. הכל פה ניתן מהלב. מהיום הראשון - חיילים מקבלים קפה חינם. הטבע, המוזיקה, האווירה והאוכל שמוכן בקפידה על ידינו, היו פה אנשים שבאו במיוחד מרחוק בשביל הכריכים שלנו".

אודי ויפ, המלחמה כל הזמן ברקע, צילום: עדי נירמן

מעבר לאווירה הפסטורלית והנהדרת לצלילי מוזיקה ישראלית, ניכרת טביעת האצבע הייחודית למקום והירידה לפרטים הקטנים שציין אמיר. ממקומות הישיבה הבנויים מחומרים ממוחזרים, כמו גלגל חשמל שמשמש כשולחן בגלגולו השני, פינה עם ספרייה מלאת ספרים לשימוש המבקרים או פינת ישיבה סגורה המותאמת לעבודה עם לפטופים.

אווירת הקהילתיות באה לידי ביטוי גם באירועים משתנים המתקיימים בעגלה מדי חמישי, דוכני תכשיטים ובגדים, ואפילו במה פתוחה. לאחרונה התקיימה במקום מכירת בגדי יד שניה שכל הכנסותיה הועברו לעמותה לזכרו של גיא שמחי ז"ל, שנרצח בנובה בשבעה באוקטובר, בעודו נלחם בחמישה מחבלים ללא נשק, יחד עם חבריו, והצליח להציל כ-30 מהם עד שלבסוף הוכרע.

 
קהל מגוון פוקד את המקום, אודי ויפ, צילום: עדי נירמן

העגלה פעילה בכל שבוע מיום שלישי ועד שבת, ואזי, בעלה של אודליה משתף שפוקדים את העגלה מגוון של מבקרים: "בני-נוער מתים על המקום, גם מבוגרים, וגם משפחות עם ילדים בעיקר בימי שישי. יש פה שילוב של הכל, אנחנו נתקלים באנשים שהגיעו אלינו מזכרון יעקב, אפילו מאילת".

ואפשר להבין. "אודי ויפ" מציעה תפריט מגוון למדי, בטח יחסית לעגלת קפה, שמכיל כריכים המוכנים במקום, פיצות, פוקאצ'ות, טוסטים, סלטים, מאפים ועוגות. הוא כולל גם אופציות טבעוניות כמו טפיוקה וכריך טבעוני עם ירקות, פסטו וארטישוק, וכן מנות ללא גלוטן.

 
אפשר להבין את ההייפ, צילום: עדי נירמן

בראש רשימת המומלצים עומדת מנת הדגל של "אודי ויפ", וחדי העין אף יזהו אותה בלוגו העגלה - קראפין סלק וכמהין (46 שקלים), כריך המורכב מבצק קרואסון פריך, פרוסות סלק, גבינת עיזים איטלקית, גבינת שמנת, רוקט וכמהין שהופכים לחלום בפה. ממשיך בעקבותיו הוא טוסט גאודה וצ'דר (51 שקלים), שמגיע עם תוספות שונות כמו כמהין, וניתן להזמין אותו גם עם ריבת חלפיניו ביתית.

בגזרת המתוקים, נמליץ שלא לפספס את עוגת הגבינה הבאסקית הנימוחה ואת פאי הלימון, ולצידם להנות ביום שמשי מתה חליטת פירות יער המוכן במקום.

אודי ויפ, כפר רות
שלישי - חמישי: 08:00-17:00, שישי: 08:00-16:00, שבת: 08:00-18:00

שלוש בקפה, צילום: עדי נירמן

שלוש בקפה, לפיד

"טיילת לפיד" כנראה קצת פחות מוכרת מהטיילת של תל אביב, אבל אחרי שתראו את הנוף הנגלה ממנה, היא תזכה אצלכם בלא מעט נקודות זכות. הטבע הנשקף מעגלת "שלוש בקפה", הממוקמת ביישוב לפיד שליד מודיעין, כמו התחנן לקפה שיילגם בזמן ההיקסמות ממנו. החזון הזה הפך למציאות על-ידי שלוש חברות הגרות ביישוב - שרון, חגית ותמי, ומכאן שמה של העגלה.

"זה התחיל כבדיחה לפני שנתיים וחצי", מספרת שרון, שהגתה את הרעיון אחרי שביקרה אצל הירקן ביישוב והתרשמה מהנוף שנגלה מהחנות, "מקום כזה במרכז הארץ, עם נוף ושקט?", היא שיתפה לגבי בחירת הלוקשיין.

"היה חשוב לנו להיות מיוחדות. לא להביא רק את הדברים שמצטלמים יפה - גם את זה יש - אלא דברים עם טביעת האצבע שלנו"

נוף שהתחנן לקפה, וקיבל, צילום: עדי נירמן

העגלה התחילה את דרכה במאי 2023, וההימור הצליח. "יש אנשים שמגיעים מתל אביב במיוחד או מרמת השרון. מגיעים אלינו מכל הארץ, אפילו מרמת הגולן".

העגלה עובדת עם ספקים מצפון ועד דרום, והתפריט המגוון שלה כולל מאפים, סלטים, כריכים, עוגות, וגם קערות טפיוקה ואסאי. שרון מדגישה שאפילו במנות ה"מושחתות" הן מקפידות על האיכות, "אנחנו שמות דגש על כל חומרי הגלם, המאפים מכילים חמאה בלבד ולא מרגרינה, ואנחנו משתמשות בלחמניות כוסמין שנעשות בעבודת יד".

 גם שמירה על הסביבה נמצאת בראש מעייניהן, וניתן להתרשם מעמדות המחזור המפוזרות במתחם העגלה. שרון אף מציינת שגם אחרי שבת עמוסה מאוד כמעט אין שקיות אשפה במקום, "אנחנו מחוייבים לחד פעמי בתור עגלת קפה, אבל לפחות אנחנו ממחזרים", היא מסבירה ומדגישה שניתנת הנחה של שקל על השתייה למי שמגיע עם כוס רב פעמית מהבית.

לא לוותר על מנת הדגל - טפיוקה בחלב קוקוס, צילום: עדי נירמן

תפריט העגלה משתנה, כשמנת הדגל היא טפיוקה בחלב קוקוס, עם צ'יפס קוקוס קראנצ'י ותפוח עץ ירוק, מנה מתקתקה, קלילה וטעימה ובעיקר אופציה נהדרת עבור טבעונים. לחובבי הפחמימות מחכה קרואסון שוקולד (25 שקלים) מושחת, או קרואסון בלקני במילוי גבינה, ממרח עגבניות מיובשות ואורוגולה. עבור הנמנעים מגלוטן, מנות האסאי והמוזלי מהוות אופציות מעולות, שכן ניתן לבקש עבורן גרנולה לל"ג.

מהייטקיסטים שמגיעים לעבוד מהעגלה באמצע השבוע ועד משפחות ובני-נוער שמגיעים בסופ"ש, כולם יכולים כעת גם להתרשם מהטיילת ששודרגה על ידי היישוב אחרי השבעה באוקטובר, ונקראה על שמה של גילי אדר ז"ל, שנרצחה במסיבת הנובה.

שלוש בקפה, לפיד
רביעי - חמישי: 08:30-14:00, שישי: 08:30-15:00, שבת: 08:00-17:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by קפה 443 (@cafe_443)

קפה 443, שילת

"קפה 443" כבר הפך למוסד באיזור, שמו הולך לפניו ושגור בפיו של כל תושב מודיעין והסביבה, וגם אצל לא מעט מחוצה לה. המקום קיים מעל 20 שנה, והוא הפך למעוז הצעירים של העיר מודיעין (בין אותם צעירים שפקדו את המקום בקביעות, גם כותבת שורות אלה). 

"קפה 443 הוקם הרבה לפני טרנד העגלות, זה היה מין סיפור סינדרלה של בני זוג שהסתובבו בין רכבים עם סל כריכים וקפה, ככה זה התחיל", מספר גל, הבעלים החדשים של הקפה, שנולד בעיר וגדל במושב שילת הסמוך. במשך יותר מעשור הוא ניהל את העסק המשפחתי, חנות הפרחים "פלורוז" שבמושב, ולאחרונה חלם להקים עגלת קפה ליד החנות. בשל הקרבה של "קפה 443" הוא יצר קשר עם הבעלים במטרה ליצור משהו "יותר טרנדי ועכשווי", לדבריו, ובינואר הקודם הוא החל במהפך של הקפה, יחד עם המנהל שרון.

"פלורנטין בבן שמן", צילום: עדי נירמן

מי שמחפש אחר האווירה הרגועה והטבע שמציעות עגלות קפה, אבל לא שש לוותר על הנגיעות האורבניות - זה המקום בשבילכם. או כפי שגל מכנה את הויז'ן: "פלורנטין בבן שמן".

העיצוב החדש והמודרני, וקיוסק ההזמנה האוטומטי שמטרתו לצמצם את ההמתנה בתור, נועדו לממש את החזון הזה, יחד עם הקמת מטבח יצרני בעגלה, להגדלת כמויות, בו מכינים  את הלחמים, הכריכים, ואת הרטבים המיוחדים של המקום.

החדשנות של העגלה באה לידי ביטוי גם בשעות הפעילות שלה, "רוב העגלות נסגרות עם רדת השמש, העגלה שלנו רק מתחילה עם רדת החשכה," גל משתף, ומספר על החשיבות להנגיש את המקום גם למשפחות וגם לצעירים שפקדו את המקום לפני כן. בשעות הבוקר והצהריים נשמרת אווירה רגועה ונעימה, ואף קיים חדר עם מיזוג אוויר בחלקו המקורה של העגלה עבור מי שלא מעוניין לשבת בחוץ. בערב, ניתן להנות מאווירה מסיבתית יותר עם מוזיקה ואף קידוש בשישי, פופ-אפים של קונדיטוריה או אלכוהול.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by קפה 443 (@cafe_443)

כמו עגלות רבות העובדות בימי שבת, העגלה אינה כשרה, אבל היה חשוב לגל ולשרון לנסות ולהנגיש אותה לכמה שיותר קהלים עם מנות כשרות, ואף להכשיר את הקפה לפסח, "זה מה שערכי וישראלי בעינינו. האמירה שלנו היא שנדע לחיות ביחד, בישראליות, לכבד אחד את השני, בין אם חילונים, חרדים, דתיים או מסורתיים", גל מדגיש.

התפריט המחודש של העגלה, אשר נבנה על-ידי גל ושרון, המגיעים עם רקע קולינרי, כולל פיצות וסלטים מגוונים כמו סלט פפאיה תאילנדי, כמו גם כריכים, עוגיות, עוגות, ונגיעה נוסטלגית בדמות משקאות אייס. האייס קפה נהדר ומגיע גם בגרסה טבעונית, לצד אייס פסיפלורה מעולה, וגם בטעמי תות וקיווי, כולם טבעוניים גם הם.

     

View this post on Instagram

           

A post shared by קפה 443 (@cafe_443)

כריך הסביח (38 שקלים), נעשה מלחמנייה הנאפית במקום, יחד עם פרוסות חציל וביצה קשה שנאפים גם הם, ירקות ומריחה נדיבה של טחינה, מפנק כמו שרק ניתן לצפות מסביח - וללא הצרבת.

בגזרת המתוקים, לא לפספס את אקלר הלוטוס (24 שקלים), ולמי שנמנע ממוצרי חלב, את האלפחורס (10 שקלים). ישנן גם עוגות ללא גלוטן, וכך גם פיצות וסלטים, וכל אלו לצד תערובת הקפה הייחודית של המקום המיובאת מאיטליה.

לא לוותר על האייסים, צילום: עדי נירמן

העגלה עובדת בכל ימות השבוע, ומאפשרת כעת גם לאסוף מארזי "טייק אווי" לקבוצות, בין אם לסיור באיזור, לאירוע, או לפיקניק.

קפה 443
ראשון - רביעי: 05:30-2:30, חמישי:05:30-00:00, שישי-שבת: 24 שעות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר