חממת פלפלים חריפים, משק הדרים בן למעלה מ-70 שנה, מחלבת הבוטיק הראשונה בארץ ומגדל הברווזים היחיד בישראל - כל אלו הם חלק מהתוצרת החקלאית הפורייה של עמק יזרעאל. כעת, במשך חודש שלם, מסעדת קלארו של השף רן שמואלי, מבקשת לחגוג את אותה תוצרת.
ביום שני האחרון, החלו חגיגות "חודש עמק יזרעאל" במסעדה. זאת כחלק מממסורת הטרואר הארץ הישראלי שלה, שעושה הפעם כבוד לרצועת העמק הגדולה בישראל.
השף רן שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום בנו יחד תפריט שעושה כבוד לאותה תוצרת חקלאית משובחת, גבינות צאן מיוחדות, סצינת יין משגשגת ומחווה לשני מפעלי מזון מיתולוגיים - מזרע ובית השיטה. התוצאה היא שלל מנות המבקשות לספר את סיפורו של אחד המרכזים החשובים של ההתיישבות החקלאית.
"אחרי שבעבר עסקנו בחבלי רמת הגולן ורמת הנגב, הפעם בחרנו להתמקד בטרואר של עמק יזרעאל", מספר שמואלי על הפרויקט, "במרחק של כ-100 קילומטרים מתל-אביב התחברנו לאדמה, חקלאות, טעמים, ריחות ולשדות הירוקים של העמק. נחשפנו לחקלאות שורשית, המשנה את פניה ומתפתחת כל הזמן; יצרנים מקצוענים שלוקחים ברצינות מופתית את האזור השופע; ולחבל יין בעל זהות מקומית וטביעת אצבע ייחודית".
אז מה אוכלים?
פלטת פלפלים חריפים - הבנרו, חלפיניו, צ'ילי ירוק, שיפקה טריים ומיובשים עם חמאת פלפלים (48 שקלים), בהשראת בית הפלפל שבבית הלחם הגלילית - חממה ומשתלה שבה למעלה מ-100 זנים של פלפלים חריפים נדירים ואקזוטיים.
אספרגוס, כרוביות וברוקולי עם גבינת שחת, קראמבל וקצף אספרגוס ירוק (88 שקלים) - מהתוצרת של משק כרמלים ממושב היוגב.
חזה ברווז צרוב ופרוס עם רטטוי ירקות חורף ותפוחי עץ ממבחר מגדלים מהעמק (142 שקלים), מנה שנולדה מהיכרות עם משק לוין מכפר ברוך, מגדל הברווזים היחידי בארץ, המגדל מזה למעלה מ-40 שנה, ברווזים מזן פקין, הידועים בבשרם הרך והנימוח.
סלט העמק (68 שקלים) ובו מבחר ירקות ממגדלים שונים וחוות מהעמק עם ויניגרט דבש וכורכום מוגש עם גבינת תום של מחלבת ברקנית מכפר יחזקאל, מחלבת הבוטיק הראשונה בישראל, שקנתה לה שם בזכות גבינות הצאן העדינות והשמנתיות שלה.
בגזרת המתוקים, יהיה קינוח של "בטטה בשלושה צבעים"- קנולי ממולא בקרם בטטה סגולה, עם צ'יפס בטטה בשלושה צבעים וגלידת בטטה עם אנגלז קרמל (56 שקלים). הבטטות הצבעונית מגיעות מ"אדם ואדמה", מיזם קולינארי לחיזוק החקלאות המקומית והצלת מזון.
מהבר ימזגו כוסות יין מהיקבים הנבחרים באזור, כמו יקב נחמני,
יקב עמק יזרעאל מקיבוץ חנתון ןיקב קיטרון.
חודש עמק יזרעאל במסעדת קלארו,
החל מה-13 בינואר ועד ה-13 בפברואר,
רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב, 03-6017777