אגוזים הם מרכיב בסיסי במטבח הביתי, ניתן להוסיף אותם למאפים, לשלב אותם במנות מלוחות, או פשוט לאכול אותם כמו שהם. מעבר לוורסטיליות, יתרון נוסף של האגוזים הוא שהם יכולים להחזיק מעמד זמן רב אם יודעים לאחסן אותם כראוי.
אבל היתרון הגדול ביותר, מעבר לטעמם הנהדר - הוא כמובן מההיבט הבריאותי. לא מזמן גילינו כי נשנוש קבוע שלהם, יכול לעזור למנוע אלצהיימר. אז אמנם כל האגוזים נחשבים מועילים לבריאות, אבל יש סוגים מסוימים שמובילים את הטבלה. באתר של כוהנת האוכל והאירוח האמריקנית, מרתה סטיוארט, שאלו תזונאים מה הם האגוזים הטובים ביותר לאכילה - והנה התשובות.
שקדים
אם צריך למנות את המאפיין הבולט ביותר של השקדים מבחינה בריאותית - זאת כנראה תכולת הסיבים שלהם. בהשוואה לאגוזי עץ אחרים, שקדים גולמיים מספקים את כמות הסיבים הגבוהה ביותר, שחיונית לעיכול בריא, כולסטרול בדם ורמות סוכר בדם. הם גם מקור מצוין לוויטמין E ומגנזיום, שנלחמים בעקה חמצונית (חוסר איזון בין הרדיקליים החופשיים לבין נוגדי החמצון) ותומכים בתפקוד השרירים בהתאמה.
אגוזי מקדמיה
אגוזי מקדמיה מכילים יותר שומנים חד-בלתי רוויים ("טובים") בהשוואה לאגוזים אחרים. שומנים אלה יכולים לשפר את רמות הכולסטרול ולהפחית לחץ דם, מה שעשוי להועיל ללב. האגוזים החמאתיים האלה גם עשירים במנגן (מינרל חיוני), הנחוץ לבריאות העצמות, ונחושת, המועילה לעור ולמערכת העצבים.
פיסטוקים
פיסטוקים הם סוג ייחודי של אגוזים, כיוון שהם מהווים מקור מצוין לאשלגן, תוך שהם מכילים קצת יותר חלבון מאגוזים אחרים. הם מהווים מקור מצוין לחלבון מהצומח עבור טבעונים וצמחונים. הפיסטוקים גם מכילים כמות גבוהה של מלטונין, הורמון המווסת את השעון הביולוגי של הגוף ודפוסי השינה.
אגוזי ברזיל
אגוזי ברזיל הם אחד המקורות הגבוהים ביותר לסלניום, מינרל חיוני ונוגד חמצון. למעשה, אגוז ברזיל אחד ליום יספק את הצריכה היומית המומלצת של סלניום. הסלניום חיוני כיוון שהוא תומך במערכת החיסון, בתפקוד בלוטת התריס ובבריאות הרבייה.
שימו לב שלא מומלץ להגזים עם צריכה של אגוזי ברזיל
אגוזי מלך
בעוד שכל האגוזים מספקים שומן מועיל לגוף, תכולת השומן של אגוזי מלך מרשימה במיוחד. בהשוואה לאגוזים אחרים, הם מתהדרים בכמות הגבוהה ביותר של חומצות שומן מסוג אומגה-3, שיש להן יתרונות אנטי-דלקתיים ללב.
פקאנים
פקאנים הם מהאגוזים הטובים ביותר לאכילה הודות לפרופיל התזונתי המגוון שלהם, הכולל סיבים, ויטמין E, שומנים בריאים, ורכיבים תזונתיים חיוניים כמו מגנזיום, זרחן וסידן. יחד, רכיבים תזונתיים אלה מציעים יתרונות נוגדי חמצון ואנטי-דלקתיים לגוף.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו