בואו נודה באמת: ישראלים אוהבים שפע ונוהגים להכין יותר מדי אוכל, בטח כשמדובר בארוחות שישי. בחלק גדול מהפעמים, זה נגמר בזריקה של מזון לפח וכשהמחירים רק עולים ועולים - זה כואב, בלב ובכיס.
אם הכנתם מנת עוף ונותרה קופסה עם שאריות, תוכלו לעשות להן הסבה למנה חדשה לגמרי, שתסגור לכם פינה ליום ראשון המתיש. ליקטנו כמה רעיונות:
מרק עוף
מרק עוף הוא תמיד רעיון טוב. קצת ירקות שורש, מלח ופלפל ויש לכם מנה משביעה ומנחמת, שיכולה להגיע עם אטריות, שקדי מרק ואפילו קניידלך למשקיענים. הכי חשוב לדבוק בשילוש הקדוש של בצל-גזר-סלרי, והקסם יקרה לבד. אפשר להשתמש בכל אחד מחלקי העוף, מפוררים או חתוכים לקוביות, שיצטרפו לציר שהכנתם.
בול בזמן: מרק עוף של מושיק רוט
טוויסט מפתיע ובריא: מרק עוף כתום ומחזק
מרק עוף עם קניידלך של מאיר אדוני
טורטיה, טאקו ובוריטו
החיסרון היחיד במנה הזו הוא הצורך להתארגן מבעוד מועד על טוטרטיות. מרגע שהצלחתם, השמיים הם הגבול. פורסים את העוף ומטגנים אותו זמן קצר, כדי שלא יתייבש. מוסיפים תבלינים שיעניקו טוויסט מקסיקני כמו צ'ילי גרוס, כמון וכוסברה וזהו. מכאן הבחירה היא שלכם: אפשר להוסיף ירקות, להכין ממרח שעועית או גוואקמולי, לגלגל ולטרוף.
סלט עוף
עוף הוא מקור חלבון מצויין שיכול להוסיף ערכים תזונתיים ולהקפיץ כל סלט משעמם. גם כאן השמיים הם הגבול ותוכלו לבחור בירקות האהובים עליכם או בסלט הקבוע, שישמח לקבל טוויסט טעים ובריא.
סלט עוף אסייתי עם רוטב משגע
עוף מוקפץ
מתחשק לכם אוכל אסייתי? ברוך בורא העוף שנשאר מערב שישי. כשיש לכם בשר מוכן, זמן ההכנה מתקצר באופן משמעותי. בוחרים ירקות לבסיס המנה וגם כאן - תשתמשו בדמיון. ירקות קשים כמו גזר, פלפל ובצל יתקבלו בברכה, כמו כם פטריות, תירס, אפונה ושעועית ירוקה. הקפיצו בווק, הוסיפו תבלינים ושדכו לאורז או נודלס.
בלי סיבוכים: נודלס עוף שתמיד מצליח
בול בריאות
בשנים האחרונות, קערות בריאות הפכו לטרנדיות במיוחד ויש לזה סיבה טובה. הן בריאות, משביעות וכל שינוי שתעשו בהן יתקבל בברכה. מתחילים בבסיס שיכול להיות אורז מלא או לבן, בורגול או קינואה. ממשיכים עם ירקות, וכאן כדאי לגוון בין אפויים וטריים בשביל הטקסטורה: תפוחי אדמה או בטטות בתנור, עגבניות שרי, מלפפון, אפונה ואפילו ביצה קשה יתקבלו בברכה. אפשר להסתפק בלימון ושמן זית, אפשר להוסיף רוטב ויניגרט קלאסי וסגרתם ארוחת ערב מפנקת.
כריך
נשארה לכם חלה מסוף השבוע? זה הזמן לנצל את השאריות עד תום. אפשר להשתמש בעוף כשהוא קר או חם ולשדך אותו לשפע ממרחין כמו מיונז, ברביקיו או פסטו. הכריך יקבל בברכה גם ירקות כמו חסה, מלפון ועגבניה.
סלט עוף דיינר סטייל שיבוא בול בחלה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו