בחיים אל תתקרבו לאבוקדו עם הסכין הזאת

רוצים לשמור על האבוקדו שלכם ירקרק, נימוח ובעיקר טעים? הכל מתחיל בחיתוך שלו • אילו סכינים לא כדאי לקרב אליו מחשש לפגיעה בלוק ובטעם? קבלו את כל הפרטים

כל כך פוטוגני. צילום: GettyImages

בשנים האחרונות האבוקדו הפך להיות כוכב ברשתות החברתיות וזכה ליחס המכבד שמגיע לו, בתור אחד המאכלים הטעימים והמגוונים ביותר בעולם. רגע לפני שאתם מכינים טוסט אבוקדו או מטבל גוואקמולה, חשוב לדעת באיזו סכין להשתמש.

ככלל, עדיף שלא לחתוך אבוקדו עם סכינים ממתכת. רובם, במיוחד סכיני נירוסטה, מכילים חומרים שיוצרים ריאקציה שלילית כשהם באים במגע עם פוליפנול אוקסידאז - אנזים שנמצא באבוקדו ואחראי על השחמת הפרי. לא מדובר רק במראה האבוקדו אלא גם בטעם, שעשוי להשתנות בעקבות המגע עם הסכין.

כן, זה קריטי, צילום: Leonardo AI

סכין קרמית תעשה עבודה יפה, כיוון שהיא נקבובית יותר מסכין נירוסטה ולא תפגום בפרי. גם סכין פלסטיק תעשה עבודה טובה יותר עם האבוקדו, עד שמגיעים להוצאת הגלעין ואז אין ברירה אלא לשלוף את הכלים הכבדים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר