בשנים האחרונות האבוקדו הפך להיות כוכב ברשתות החברתיות וזכה ליחס המכבד שמגיע לו, בתור אחד המאכלים הטעימים והמגוונים ביותר בעולם. רגע לפני שאתם מכינים טוסט אבוקדו או מטבל גוואקמולה, חשוב לדעת באיזו סכין להשתמש.
ככלל, עדיף שלא לחתוך אבוקדו עם סכינים ממתכת. רובם, במיוחד סכיני נירוסטה, מכילים חומרים שיוצרים ריאקציה שלילית כשהם באים במגע עם פוליפנול אוקסידאז - אנזים שנמצא באבוקדו ואחראי על השחמת הפרי. לא מדובר רק במראה האבוקדו אלא גם בטעם, שעשוי להשתנות בעקבות המגע עם הסכין.
סכין קרמית תעשה עבודה יפה, כיוון שהיא נקבובית יותר מסכין נירוסטה ולא תפגום בפרי. גם סכין פלסטיק תעשה עבודה טובה יותר עם האבוקדו, עד שמגיעים להוצאת הגלעין ואז אין ברירה אלא לשלוף את הכלים הכבדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו