לא על השיש! הדרך הנכונה לשמור על שמן זית

אחד מחומרי הגלם השימושיים במטבח הביתי הוא מוצר רגיש מאוד, שכדאי לשמור עליו כמו שצריך - הנה כל מה שאתם צריכים לדעת

שמן זית. צילום: Gemini AI

שמן זית הוא אחד מחומרי הגלם החשובים והשימושיים ביותר במטבח הביתי. אלא שרבים מאיתנו מבצעים, לא תמיד במודע, חטא קולינרי קטן, אך חמור, שעלול לקלקל אותו ולפגום בטריותו.

מומחים ב-"Which", אתר מודעות צרכנית בריטי, הזהירו לאחרונה שמקום האחסון של שמן הזית יכול להוות גורם מכריע בטעמו.

הרחיקו מאור שמש, צילום: Gemini AI

"שמירת שמן הזית בארון הרחק מאור, חום וחמצן תעזור להאריך את חיי השמן ולמנוע ממנו להתקלקל מהר מדי", מסרו מומחים מטעם האתר לדיילי מייל, "הכי טוב לשמור אותו בארון קריר וחשוך, במקום להשאיר אותו על השיש", הוסיפו.

מסיבה זו, ממליצים המומחים גם לקנות שמן זית בבקבוקים כהים במקום שקופים כדי לעזור להגן עליו מפני ההשפעות המזיקות של האור.

העדיפו בקבוקים כהים, צילום: Gemini AI

עם זאת, שימור שמן הזית הוא מעין משחק של איזון. בעוד שחשיפה לאור אינה טובה והוא זקוק לסביבה קרירה יותר כדי לשגשג, הכנסת השמן למקרר היא טעות נוספת, לדברי סוזן סטילסון, שפית בכירה לפיתוח קולינרי ב-Whole Foods Market. היא אמרה למרתה סטיוארט שהקור במקרר גורם להתקרשות שמשפיעה על השימוש בו, "הארומה הירוקה, הטרייה והפירותית שלו תפחת אם יאוחסן במקרר," אמרה סטילסון.

צוות "Which" הסביר גם שלשמן זית בדרך כלל יש חיי מדף של כמה חודשים בלבד. על-פי סטילסון, לא תאריך התפוגה המוטבע על הבקבוק, הוא זה שקובע את הטריות שלו.

לא רק תאריך התפוגה הוא זה שקובע, צילום: לירון אלמוג

"האינדיקטור הטוב ביותר לכך ששמן הזית שלך התקלקל אינו תאריך התפוגה על הבקבוק, אלא חוש הריח והטעם שלך", היא הוסיפה, "שמן מקולקל מתואר בדרך כלל כבעל ריח של עובש, כמו של צבעי שעווה או אגוזי מלך ישנים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר