קפה קר עם בצל ירוק, זה לגמרי קורה. צילום: GettyImages

למה כולם בטיקטוק שותים פתאום קפה עם בצל ירוק?

חשבנו שכבר ראינו את המוזר ביותר, אבל תסמכו על הרשת החברתית הפופולארית שתמיד יצוץ טרנד מוזר יותר

[object Object]

יש טרנדים קולינריים שגורמים לכם לשאול "למה?" ויש כאלה שמאתגרים את הגבולות עד שאתם שואלים "למה לא?". עם שילוב שנשמע כמו התחלה של בדיחה או משימה בריאליטי וכולל משקה המשלב בין אספרסו, חלב ובצל, לאטה הבצל מעלה את השאלה: האם מדובר בגאונות קולינרית או בטרנד ויראלי שהלך רחוק מדי?

לא יודעים מה אנחנו חושבים על זה, צילום: GettyImages

בצל וקפה? כן, זה אמיתי

מה שכאמור נשמע כמו ניסוי מטבח כושל מצא את הנישה שלו בטרנדים ההזויים שמקורם ברשת, ולפי הדיווחים ברשת צפוי לככב כטרנד ויראלי (לטוב ולרע) בשנת 2025. מקורו בבתי קפה נישתיים בדרום קוריאה, סין ויפן, והוא משלב בין בצל לאספרסו וחלב מוקצף. התוצאה היא משקה רב שכבתי, שבו הטעמים המתוקים, המלוחים והאומאמי של הבצל מתערבבים עם המרירות שבקפה.

במבט ראשון, כך יודה כמעט כל מי שנתקל בו או ניסה אותו, זה אכן נראה כמו גימיק - טרנד קולינרי שנועד לייצר קליקים ברשתות החברתיות וכל קשר בינו לבין אנינות טעם מקרי בהחלט.

מאידך, שפים ובריסטות טוענים שהפופולריות שלו לפחות ברשתות החברתיות נבנית על ההערכה הגוברת לפרופילי טעם לא צפויים בדומה לקרמל מלוח או קינוחי מיסו.

@goldenbrown.coffee

המטבח האפל: הקסם של הלא שגרתי

קשה בתחילה לעכל את זה (תרתי משמע) אבל לאטה הבצל הוא לא טעות קולינרית שנולדה במקרה. הוא חלק מתופעה המכונה Dark Cuisine - "המטבח האפל", שלמרות השם המלחיץ משהו אינו עוסק בחדרי אוכל מורבידיים במחשכים. "המטבח האפל" (hei an liao li בסינית, מושג שמקורו משנות התשעים בסדרת המנגה Chuuka Ichiban) מתייחס לסגנון קולינרי הכולל יצירת שילובים של מזון ומשקאות שנשמעים ביזאריים או אפילו דוחים, אך לעיתים מתגלים כהפתעות טעימות.

המנות המשתייכות לטרנד הן כאמור פרובוקטיביות או חתרניות מבחינה ויזואלית, רעיונית או טעמית ונוצרות לעיתים קרובות בהשראת אסתטיקה גותית או מרכיבים הנחשבים כטאבו דוגמת אפר אכיל או מוצרים מותססים ונועדו להפתיע, לסקרן או לאתגר את החך של הסועדים.

דוגמאות למנות מהמטבח האפל כוללות גלידת שום שחור, קינוח המשתמש במתיקות המותססת של שום שחור היוצרת טעם חמצמץ ודמוי מולסה, קרואסון פחם פעיל, מאפה המכיל פחם פעיל ובעל טעם מעושן עדין, ראמן בלאדי מרי, שילוב של ראמן וקוקטייל בלאדי מרי עם מרק אדום עשוי עגבניות, וודקה ופלפל קאיין, לאטה דיו דיונון, משקה נוסף המבוסס על קפה, המשלב דיו דיונון עם חלב וסוכר ליצירת טעם מלוח, אספרסו עם קצף גבינה כחולה, תוספת קרמית וחזקה לאספרסו המאזנת מרירות עם חריפות ולאטה סלק וקקאו, משקה אדום עמוק המשלב את המתיקות של סלק עם המרירות של קקאו גולמי.

@foodee.eatsph

אז איך מכינים את זה?

ישנן שתי שיטות עיקריות. בראשונה, לוקחים גבעולים של בצל ירוק, קוצצים אותו בדומה לאיך שהייתם קוצצים בצל לסלט או תבשיל מעבירים לכוס זכוכית ומועכים אותו קלות. על הבצל מוסיפים את שוט האספרסו, החלב והקרח ומלמעלה מוסיפים עוד בצל ירוק קצוץ לקישוט. מערבבים ונותנים שלוק. האמיצים שורדים, אך רבים לא מסוגלים לסבול את הטעם הייחודי (כפי שעולה מעשרות הסרטונים שצברו במצטבר מיליוני צפיות ברשת) של המשקה הוויראלי ויורקים אותו במהירות.

שיטה נוספת ופחות נפוצה להכנת המשקה היא בישול בצל לבן באיטיות עד לקרמול והפיכתו למחית חלקה. את המחית מוסיפים לשוט של אספרסו ומעליה מוזגים חלב מוקצף. בריסטות מסוימים מקשטים את המשקה עם מעט פלפל שחור או פרוסת בצל מטוגן.

@thebasicbarista


והתגובות? 

בואו נגיד שזה כנראה לא יזכה בתואר "משקה השנה" לפחות לא בגזרת הטעם. אמנם היו מי שצלחו את מבחן הטעימה, אך רוב התגובות ברשת של מי שניסו את המשקה סיכמו את החוויה כ"דוחה" ונשבעו לא לחזור על הטעות שבשתייתו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו