ספגטי בולונז. צילום: GettyImages

שף איטלקי זועם: הטעות שאתם עושים כשאתם מכינים בולונז

השף, שהפך לכוכב רשת, החליט להבהיר, אחת ולתמיד, איך מכינים את הרוטב האהוב

[object Object]

ספגטי בולונז הוא אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם, ובאופן נדיר, חביב גם על ילדים, למרות שהוא מכיל רכיבים שהם לא היו מעזים לטעום בכל תצורה אחרת. דווקא בשל העובדה שמדובר במתכון כה פופולארי - הרשת מלאה במתכונים ובגרסאות שונות, למאכל האיטלקי האהוב.

שף איטלקי, אשר קורא לעצמו בטיקטוק - cookslasheat, ואינו חושף את שמו, נתקל ברשת במספר מתכונים למנה הקלאסית, והעלה סרטון בו הוא מסביר איך להכין בולונז כהלכה.

בסרטון שעלה לטיקטוק של השף, וזכה ל-178 אלף צפיות, הוא מספר שנתקל ב"מראות זוועה" של מתכונים שונים ברשת, ולכן החליט לשים לזה סוף וללמד פעם אחת ולתמיד את הצופים להכין בולונז קלאסי. אז איפה אנחנו טועים? המתכון לא כולל עגבניות משומרות, או עגבניות טריות בכלל, רק קצת רסק.

 

"אתם לא זקוקים לשימורים של עגבניות מרוסקות, זה דוחה. למעשה, אתם לא תצטרכו עגבניות בכלל. בולונז הוא לא רוטב עגבניות, הוא רוטב בשר".

לפי המתכון של השף האנונימי, יש לצרוב את הבשר עד שהוא שחום, כולל הערה נוזפת מהשף: "אני לא מוכן לראות בשר אפור!". לאחר מכן מוציאים את הבשר ומטגנים גזר, בצל וסלרי.

מחזירים את הבשר יחד עם קופסה קטנה של רסק עגבניות, כוס יין אדום, שום ומים ומבשלים על אש קטנה או בתנור בין שעה לשלוש שעות. מבשלים את הפסטה במים רותחים, מוסיפים לרוטב יחד עם מעט ממי הבישול (או חלב, לדבריו) ובתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...