העובדה שתל אביב הפכה למקום ידידותי וטעים הרבה יותר לשומרי כשרות, כבר מזמן איננה סוד. המראה של בליינים חובשי כיפה הולכים להם בשדרות הנעימות ממסעדה לבר כבר מזמן אינו חריג וכמעט כל חודש שומעים על מקום חדש ומעניין שנפתח עם תעודת כשרות, או מקום לא כשר שנעשה כזה.
לכן קשה לתמוה על ההחלטה של "פיצה איקס" רשת קטנטנה ומשפחתית של פיצריות, לפתוח מזללת קונספט כשרה ברחוב דיזינגוף, איפה שבעבר ניצב הסניף התל אביבי הראשון שלהם (שעבר מאז לנחלת בנימין) ולהגיש בו פיצה לא שגרתית ושלל מנות מפתיעות אחרות, עם תעודת כשרות חלבית.
כולם אוהבים בית אוכל עם סיפור טוב, וקשה לנצח את הסיפור של פיצה איקס, שהוקמה על ידי עומר וצ'לסי סימון, בימי מגפת הקורונה כפיצריה מחתרתית שפעלה מתוך סלון ביתם ושלחה מאפים בלתי שגרתיים ללקוחות הכלואים בסגרים. "נסעתי לשבוע בחו"ל, וכבר ביום הראשון עומר הודיע לי, משום מקום, שהוא קנה תנור ופתח פיצריה. חשבתי שהוא השתגע", מספרת צ'לסי בחיוך. לאחר מהגפה המירו השניים את עסק המשלוחים הביתי למסעדה אמיתית במרכז מסחרי בעיר מודיעין, עסק שמהר מאוד הפך לסוג של מקום בילוי עבור צעירים, עם הופעות ראפ וערבי "אכול כפי יכולתך". בחודש יולי הביאו בני הזוג את הפיצה שלהם לתל אביב להתחרות בבית המשוגעים הקולינרי של העיר הגדולה.
העיצוב של פיצה איקס אמנם עדיין זועק באלמנטים של פיצריית פופ אפ מחתרתית, אך התפריט במקום עשיר ואנין בכמה רמות מעל המקובל בענף הפיצה. החוויה של מנות פסטה בפיצריות גרמה לנו לספקנות כשצ'לסי המליצה על כמה מנות פסטה מהתפריט אך החלטנו בכל זאת להתנסות ושמחנו שעשינו זאת. זה היה מקרה פשוט של זהב בניסיון הראשון.
המנה הראשונה עליה המליצה בעלת הבית הייתה אניילוטי ריקוטה לימוני (56 שקלים), מנה של כיסוני בצק מהמטבח הפימונטזי, שבמקום להגיע ככיסונים בודדים, כמקובל, התקבל ככתר או פרח של כיסונים מחוברים, נראות מקסימה שהעלתה חיוך על פנינו מיד. מידת העשייה המדויקת של הבצק, שהוכן במקום, המילוי העדין והמאוזן והתענוג שבקציפת הפרמזן עם גרידת הלימון דאגו שהחיוך יישאר שם. מדובר במנה מעולה. הזוג שישב מאחורינו עבר את אותו תהליך של התענגות על המנה שאנחנו עברנו ואז הסתבר לנו שמדובר בפעם הראשונה שמגישים את המנה במקום.
כדי לרענן מעט את הארוחה הזמנו סלט קיסר (54 שקלים) שהיה טרי ומאוזן כהלכה, והמשכנו למנה ראשונה נוספת של בצקממבר (48 שקלים), מאפה שבמרכזו גלגל של גבינת קממבר שמנה עם רוטב בלסמי מצומצם ופרמזן. מדובר בפצצה של טעמי גבינה נמסים שתפורה לערב קריר של שתייה מרובה.
ואם כבר בשתייה עסקינן, הפיצריה הקטנה לא אכזבה עם מבחר קטן ונחמד של קוקטיילים שנעשים במקום. שתינו גברת קופיפי (38 שקלים), שילוב של רום, ג'ינג'ר למון גראס ודבש שהיה מתקתק וסייע לנו להתמודד בגבורה עם תועפות הגבינה שהמטבח המוגזם של איקס הרעיף עלינו.
בפיצה איקס מגישים עוד מגוון גדול מאוד של מנות פסטה, על בסיס פפרדלה שמכינים במקום במגוון רטבים. אנחנו ניסינו את הערמוניה (64 שקלים), רוטב שכלל שמנת, שום קונפי, פטריות פרמזן וכמובן ערמונים. מדובר במנה חביבה ונדיבה מאוד ובאופן כללי מומלץ לקחת את הפסטות במקום לחלוקה. את כל מנות הפסטה ניתן לבקש עם ניוקי , רביולי גבינות או טורטליני בטטה במקום הפפרדלה.
אחרי שכבר כמעט לא נותר לנו מקום ונאלצנו לפתוח כפתור או שניים, הגיעו הפיצות. ביקשנו לטעום את שני המאפים הבלעדיים לסניף הכשר, פיצה הוט האני (76 שקלים), פיצה עם רוטב עגבניות סן מרזנו, סטראטצ'לה, צ'ילי ודבש; ופיצה הפרי האסור (82 שקלים), פיצה לבנה עם רוטב שמנת ושום קונפי עם פרי העונה מקורמל (אגס במקרה שלנו), מרווה, גורגונזולה ודבש צ'ילי.
ה"הוט האני" הייתה נהדרת, עבור מי שאוהב את הטעם החמצמץ של רוטב עגבניות חיות ואת המרקם המענג של גבינת סטראטצ'לה, קשה לדמיין שילוב מנחם יותר. חשוב לציין שהפיצה חריפה למדי ולמי שמתקשה עם חריף היא יכולה להוות אתגר. ה"פרי האסור" הייתה עבורי מעניינת פחות, בעיקר בגלל העובדה שאני פחות חובב פיצות לבנות, אך שותפתי לארוחה ציינה כי החיבור בין טעמי הפרי והדבש המתוקים לגורגונזולה המלוחה היו נהדרים.
פיצה איקס הכשרה בדיזינגוף מציעה לשומרי הכשרות (וגם למי שלא כמובן) ארוחה שהיא הרבה יותר מפיצה, באווירה מגניבה ומחתרתית משהו באזור שעד לא מזמן הציע לשומרי הכשרות בעיקר מסעדות רשת ושווארמה. המקום עורך גם בכל יום ראשון בערב "אכול כפי יכולתך" בעלות של 89 שקלים עם מגוון משולשים של פיצה ואפילו קינוחים הכלולים במחיר. יש להירשם מראש.
פיצה איקס
דיזינגוף 70 תל אביב 03-6218574
כשר