שאריות הן תמיד להיט אחרי חגים או סתם סוף שבוע, ויעידו על כך כל מי שסובלים מריח של דג ברוטב פיקנטי במטבחון של העבודה. למרבה הצער, הדג אינו נכלל ברשימת המאכלים שאסור לחמם במיקורגל ולאכול שוב. אז מה כן?
לפי הדיאטנית הריני באלה, שהתראיינה ל-"New York Post", התרד מככב בראש הרשימה. העלים מכילים חומצה אוקסלית בריכוז גבוה יחסית. כשהתרד עובר חימום מחדש בטמפרטורות גבוהות, החומצה עוברת תהליך כימי והופכת לניטרוזאמינים - תרכובת שעשויה לגרום לסרטן.
"בבקשה אל תחממו את התרד שלכם, פשוט תאכלו אותו מייד אחרי הבישול", הפצירה באלה בסרטון שהעלתה לטיקטוק.
@dietitianharinibala#wellness#nutritiontips#nutritionist#dietitian♬ original sound - Harini Bala
הבא בתור הוא תה. כן, לא בטוח שזה הדבר הראשון שתחשבו להכניס למיקרוגל, אבל אם שקלתם לתת לתה שהתקרר חימום חוזר - כדאי שתימנעו. בחימום חוזר נוגדי החמצון שנמצאים במשקה מתפרקים, בעוד רמת הטאנינים, שתורמים לטעם המר, עולה. לפי באלה, "כל חיידק רדום יהפוך לפעיל" עם חימום חוזר, מה שיהווה סיכון בריאותי לצרכנים.
ולאזהרה השלישית, וכנראה גם הרלוונטית ביותר עבורנו - הדיאטנית הזהירה מפני חימום חוזר של אורז - אבל כאן יש מלכוד. זה בסדר לחמם אותו כל עוד הוא מאוחסן בכלי אטום בתוך המקרר בתוך שעתיים מרגע הבישול. המתנה מחוץ למקרר של יותר משעתיים מגבירה את הסיכון להתרבות חיידקים מסוכנים באוכל.
"אם אתם מבשלים אורז בבוקר ומאחסנים אותו במקרר בלילה כדי לאכול למחרת, יש אפשרות עצומה להיווצרות חיידקים, שמופיעים בדרך כלל על מאכלים עמילניים. החיידקים עשויים לגרום להרעלת מזון, המכונה לעיתים קרובות 'תסמונת אורז מטוגן', ובמקרים נדירים אף הובילה למוות". על פי מנהל המזון והתרופות האמריקני, יש כ-63,400 מקרים של הרעלה כזו מדי שנה. התסמינים כוללים בדרך כלל התכווצויות בבטן, בחילות, הקאות, שלשולים וחום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו