סתיו זו העונה היפה של הדלעת, אבל לא רק - זוהי גם עונת עלי הדלעת. העלים הירוקים האלה, אשר שימושיים במיוחד במטבחים ההודים והאפריקאים, זוכים לרוב להתעלמות ביתר המטבחים.
אבל מסתבר שהם לא רק אכילים - אלא גם בריאים וטעימים. הם מזכירים בטעמם אספרגוס, שעועית ירוקה וברוקולי, הם מלאים בסידן, מגנזיום ואשלגן ועם מעט ויטמין B9.
אז איפה הקאץ'? בדרך כלל לא תמצאו את עלי הדלעת על המדפים בסופרמרקט. איפה כן? כדאי לנסות לאתר אותם בשווקים, ובעיקר בשווקי איכרים. גם אם הם אינם מוצעים לרכישה – כדאי לבדוק עם חקלאים המגדלים ומוכרים דלועים, ברוב המקרים הם יהיו שמחים לקטוף את העלים ולהניח אותם בצד כדי למכור לכם אותם בשבוע הבא (באופן כללי בניית יחסים עם החקלאים היא אחד הטיפים החשובים לקנייה בשווקי איכרים).
בדקנו עם אמיר פלדמן מחוות למשמרת, איך ומתי אפשר להשיג את העלים, והוא הסביר כך: "כרגע אין לנו עלי דלעת, אבל באביב יש לנו עלי דלעת, בטח, בתקופה הזאת אנחנו לא מוציאים אותם, כי זה פוגע בהמשך הגידול של הדלועים, הדלועים מאוד רגישים, אז אנחנו מנסים כמה שפחות להתערב ולגעת בהם".
איך ומה לבשל עם עלי דלעת?
ברגע שהשגתם עלי דלעת, הגיע הזמן לבשל. אם אתם לא מתכוונים לבשל אותם מיד, שטפו אותם, עטפו בנייר מגבת ואחסנו במיכל אטום במקרר. ניתן לאכול אותם בצורתם הטבעית או להשתמש בהם במקום תרד בקארי ובתבשילים שונים. אם לעלי הדלעת יש קוצים, ניתן להוריד אותם על ידי חיתוך הקצה. עלים צעירים הם רכים ועדינים, ואילו עלים "מבוגרים" קשים יותר ומתאימים יותר לשמש כעטיפה למאכלים מאודים, בדומה לעלי גפן.
עלי דלעת מסתדרים טוב עם חלב קוקוס בקארי. אפשר גם לטגן אותם עם בצל, שום וזרעי דלעת למנה פשוטה ומזינה. היופי בעלי דלעת הוא שהם מסתדרים כמעט עם כל דבר, בדומה לקייל ותרד אך ללא המרירות, עלי דלעת מציעים טעם עדין, אז שווה להתאמץ למצוא ולנסות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו