בציפוי זהב: טעמנו את הסופגניה הכי יקרה בישראל

דודו אוטומזגין מציע לכבוד חנוכה סופגנייה מצופה בזהב אמיתי, במילוי וניל ממדגסקר וזעפרן • האם היא שווה את המחיר?

טעמנו את הסופגניה הכי יקרה בישראל

בעידן הנוכחי רווי בגירויים וברשתות החברתיות, סופגניה פשוטה וטעימה, עם ריבה  ואבקת סוכר, זה כבר מזמן לא מספיק. שיווק הפך כבר מזמן לשם המשחק, ואם יש מי שיודע איך לעשות את זה כמו שצריך - זה דודו אוטמזגין.

בשנים האחרונות מציע השף קונדיטור, סופגנייה יוקרתית ויקרה, שמצופה בזהב 24 קראט, והמחיר בהתאם - 100 שקלים. 

במהלך ביקור במטה שלו בקריית מוצקין, ניסינו להבין מקרוב מה הטעם של סופגניית זהב, והאם היא בכלל שווה את הבאזז.

"מדובר במרכיבים מאוד יקרים", מדגיש אוטמזגין, "זו סופגנייה בציפוי זהב 24, עם קרם דולצ'ה, וניל ממדגסקר וזעפרן", הוא מסביר את המחיר המוגזם.

סופגניות הזהב של דודו אוטמזגין, צילום: יח"צ

כשנשאל לגביו, הוא מדגיש כי "40 אחוז מהערך הוא הרעיון, 40 אחוז השם, ו-20 אחוז זה הביצוע. אף אחד לא עומד לך עם אקדח על הראש ודורש שתקנה. אתה לא חייב. יש סופגנייה ב-8 שקלים ויש סופגנייה שהיא מיוחדת והעלות שלה 100 שקלים. יש אנשים שיפרגנו ויש כאלו שיחשבו שאני מגזים״.

לאחר זמן המתנה ארוך, הרגע המיוחל הגיע. הסופגנייה המלכותית מוגשת קפואה, כדי לשמור על המבנה ועל השכבות. כמה שניות לאחר שהיא מפשירה, כפות הידיים ברות המזל שיאחזו בה ייצבעו באבקת זהב עדינה - והביס הראשון והמיוחל יגיע.

אז מה חשבנו? החלקים הטובים בסופגניה היו מילוי הדולצ'ה, טעמי הווניל והבצק הפריך. לזהב יש אמנם אפקט חינני ונוצץ, אבל אין לו שום טעם ויתרון מלבד הברק האסתטי. 

אין ספק שמדובר במחיר שנוי במחלוקת, אך דבר אחד ברור - זאת סופגניה שזוכרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר