על סף קריסה? שבע מסעדות נוספות נסגרות

אל הגל העכור של סגירת מסעדות, מצטרפות שבע מסעדות ותיקות, כל אחת והסיבות שלה, אבל אי אפשר להתעלם מהתופעה המצערת, ומהשאלה הגדולה שמרחפת מעל הכל - לגבי עתידו של ענף המסעדנות בישראל

סילבסטר באונזה. צילום: אסף קרלה

גל סגירת המסעדות נמשך. אחרי שבחודשים האחרונים נסגרו המסעדות סנטה קתרינה וצ'נה, וקדמה לכך הסגירה של מסעדת אנימאר, לא פחות משבע מסעדות נוספות הודיעו בשבועיים האחרונים על סגירת דלתות. הסיבות כביכול שונות, כל אחת והסיפור שלה, אך לא ניתן להתעלם מהתקופה הרעה שעוברת על עולם המסעדנות, בצל המלחמה הקשה שלא נגמרת. אגב, שלוש מסעדות מתוך השבע - ביפו, עוד נתון שלא כדאי להתעלם ממנו. הנה סיפורן של עוד שבע מסעדות שנכנסו לרשימה שאף מסעדן לא רוצה להכנס אליה. 

בראנץ' בחצר גולדמן, צילום: גולדמן צלמים

חצר גולדמן, יפו 
נסגרה: נובמבר 2024.
כמה זמן פעלה: 25 שנים, מאז 2019.
סיבת הסגירה הרשמית: מאבק משפטי ארוך מול עיריית תל אביב, בו הוכרע בסופו של דבר כי השטח עליו פעלה המסעדה, על חוף ימה של תל אביב, שייך לעיריה, המתכננת שיפוץ במקום.
על המקום: חצר גולדמן עברה גלגולים רבים במהלך שנות פעילותה הרבות, כאשר בשנים האחרונות הוביל אותה השף פאדי יעיש. נודעה במיוחד בזכות הנוף הנהדר, קו ראשון לים וארוחות בוקר טובות.

ההמבורגר של ביסטרו טאטי, צילום: יחצ

טאטי ביסטרו, גבעתיים
נסגרה: אוקטובר 2024.
כמה זמן פעלה: 22 שנים, מאז שנת 2002.
סיבת הסגירה הרשמית: שמועות סביב הסגירה של המקום, הסתובבו כבר בחודשים האחרונים, אולם לפני שלושה שבועות קיבלה המסעדה צו סגירה בעקבות העסקה של שב"ח. במסעדה החליטו שלא לחדש את חוזה השכירות במקום, וכך בקול ענות חלושה, נסגר הביסטרו שהאכיל אלפי סועדים במשך שני עשורים.
על המסעדה: ביסטרו טאטי פעל בבית הוורד בגבעתיים והיווה רוב הזמן אלטרנטיבה טובה באיזור די שומם מבחינה קולינרית. לפני שלוש שנים, רכשה קבוצת אילנ'ס את טאטי בייקרי, אך המסעדה המשיכה לעבוד בבעלות עצמאית.

מילקשייק נוטלה עם סופגניה. בגורדוס, צילום: יח"צ

גורדוס, חולון
נסגרה: נובמבר 2024
כמה זמן פעלה: תשע שנים, מאז 2015.
סיבת הסגירה: על פי הפוסט שפרסם בעל המסעדה, נדב פלד, אין סיבה אחת רשמית, אלא הרבה סיבות קטנות שהצטברו לאורך תקופה והזכירו לכולנו - כמה קשה להיות מסעדן בישראל.
"אין ספור סיבות ללמה הגיע הרגע המתאים - אחרי שעברנו אין סוף "אירועים", "מבצעים", מגפה קטנה קטנה, מלחמה גדולה ומצבי רוח משתנים שכל אחד מהם כיבה עוד חלק ועוד חלק בלהט שסבב סביב ההתעסקות בדבר הזה שנקרא מסעדה", כתב פלד בין היתר. 
על המסעדה: גורדוס פעלה במתחם פארק פרס בחולון, וחרטה על דגלה חזון של שחיתות קולינרית-אמריקאית-מוגזמת אשר כללה בין היתר המבורגרים ומילקשייקים מופרכים.

כנאפה באונזה, צילום: אסף קרלה

אונזה, יפו
נסגרה: אוקטובר 2024
כמה זמן פעלה: עשור, מאז 2014.
סיבת הסגירה: שיפוצים והתארגנות מחדש. כך על פי ההודעה הרשמית, יחד עם זאת, לא ניתן להתעלם מהמשבר אליו נקלעה יפו בכלל, ושוק הפשפשים בפרט.
על המקום: אונזה, של קבוצת ברקה האוס עברה במהלך שנות פעילותה הרבה שינויים, תהפוכות והחלפה של שפים. כרגע היא סגורה עד להודעה חדשה. 

     

View this post on Instagram

           

A post shared by ⚪️ Mansura ⚪️ (@mansura_noga_tlv)

מנסורה, יפו
סגירה: נובמבר 2024
כמה זמן פעלה: שבע שנים, מאז שנת 2017.
סיבת הסגירה: השפים המובילים את המקום אלעד דגן וטל סוחמי, יצטרפו למסעדת ג'ורג' וג'ון, שם יחליפו את השף תומר טל, שהודיע לא מזמן על עזיבה. אך כמו במקרה של אונזה, יש מקום להזכיר כי העסקים ביפו עוברים תקופה לא פשוטה בשנה האחרונה, ובחודש וחצי האחרונים, מאז הפיגוע הנורא שהתרחש לא רחוק מהמסעדה, ביתר שאת.
על המקום: מסעדת מנסורה היפואית, הביאה ליפו זוית קולינרית חדש, צעירה, אחרת ומרעננת, וזכתה במהלך שנות פעילותה לאהבת הקהל ולאהדת המבקרים.

סרפינה, צילום: אבי בר יוסף

סרפינה ויאוזה, רמת אביב
סגירה: סוף נובמבר 2023.
כמה זמן פעלו: סרפינה נפתחה באוקטובר 2019, פעלה חמש שנים, יאוזה נפתחה באוגוסט 2021, פעלה שלוש שנים.
סיבת הסגירה: על פי ההודעה הרשמית שהוציאה הקבוצה - תקופת השכירות של מסעדת סרפינה תמה והחברה החליטה שלא להמשיך את הסכם השכירות.
על המקומות: המסעדות, הנמצאות באותו מבנה ברחוב אינשטיין ברמת אביב, שתיהן בבעלות האחים עידו ויצחק חג'ג' והמסעדן יקי כביר, נפתחו עם המון רעש, צלצלולים ויחסי ציבור, בשתיהן הייתה השקעה כלכלית גבוהה מאוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר