כוס חלב. צילום: Getty Images

חלב פרה עשוי לגרום למחלת לב - אבל רק לחצי מהאוכלוסיה

מחקר חדש מצא שצריכת חלב פרה, עשויה לגרום לדלקות שיובילו למחלת לב • למרבה ההפתעה, הוא לא תקף לגבי חצי מאוכלוסיות העולם • אז למי כדאי לעבור לתחליף, ויפה שעה אחת קודם?

[object Object]

אם עוד לא מאסתם בחלב רגיל ועברתם לתחליפים, אולי המחקר הבא ישכנע אתכם להחליף את המשקה האהוב בגרסה בריאה יותר.

חוקרים מאוניברסיטת אופסלה בשבדיה, גילו ששתיית חלב פרה עלול להגביר את הסיכוי ללקות במחלת לב איסכמית, שנקראת גם מחלת לב כלילית. לפי המחקר, שפורסם בכתב העת המדעי BMC medicine, הסיכון נכון לנשים בלבד וגברים לא הושפעו מצריכת חלב.

יש מספיק תחליפים, צילום: flatart / freepik

המחקר כלל נתונים מ-60 אלף נשים ו-40 אלף גברים ומצא שצריכת 400 מ"ג חלב ביום, מעלה את הסיכוי ללקות במחלה בחמישה אחוזים. לצורך השוואה, משקה לאטה אחד מרשת "סטארבקס", מכיל כמעט את כל הכמות הזו.

נשים שצרכו כמות כפולה, כ-800 מ"ג חלב ביום, העלו את הסיכוי ב-21 אחוזים. החוקרים מאמינים שהאשם הוא הלקטוז שנמצא בחלב, שעשוי לעורר דלקות בגוף, ביניהן גם בלב.

מחבר המחקר, פרופסור קארל מיכלסון, אמר ש"תזונה בריאה היא מרכיב חיוני במיוחד בבריאות הלב. הניתוח שלנו תומך בקשר שקיים בין צריכת יותר מ-300 מ"ג חלב ביום, לבין מחלות לב כלליות או אוטם שריר הלב. הדבר תקף לנשים בלבד, ואין קשר לאחוזי השומן שיש בחלב".

שימו לב לקפה שלכן, צילום: באמצעות הבינה המלאכותית FLUX.1

חשוב לציין שחלב מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו סידן שמסייע לבניית עצמות. כמו כל דבר בחיים, גם כאן מדובר במינונים נכונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו