בסוף החודש שעבר, אתרי חדשות דיווחו בבהלה על חשד להרעלה המונית בעשרה סניפים של מקדונלדס בארצות הברית. עשרות אנשים נדבקו בחיידק E Coli, שעשוי לגרום לכאבי בטן, שלשולים, הקאות, דלקות בדרכי השתן ועוד.
החיידק לא שמור רק לרשתות מזון מהיר, והוא עשוי לפרוח ולשגשג גם על מוצרים שנמצאים בסופרמרקט. ברברה קובלצ'יק, מנהלת המכון לבטיחות מזון באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, הסבירה בראיון ל-NBC מאילו מוצרים כדאי להתרחק, כדי לצמצם את הסיכון בהדבקה.
הסיכון הגדול ביותר נמצא בתוך שקיות שמכילות ירקות שנשטפו ונקצצו מראש, מוצר שנמכר ברוב הסופרים הגדולים. לדברי קובלצ'יק, כדאי להימנע מהם לחלוטין ולקנות את החסה בשלמותה, לשטוף במים ולייבש על נייר סופג.
"אני משליכה לפח כל עלה שנראה רקוב או פגום, כי חיידקים נוצרים שם בקלות" אמרה, והוסיפה שהיא נמנעת גם מנבטים שנמכרים באותה צורה.
דרין דטווילר, פרופסור למדיניות פיקוח על מזון, סיפר על מאכל נוסף ומפתיע: מלון חתוך. "הקמטים על פני הקליפה שלו הם חממה מושלמת לחיידקים. כשהפרי מגיע חתוך, אי אפשר לשטוף אותו מבפנים וזה מסוכן".
הדבר תקף, מטבע הדברים, גם לפירות וירקות שנחתכו ועומדים באוויר הפתוח - בבופה, באירועים ובכלל. "ברגע שאין קליפה שתגן על הפרי והוא נמצא ללא הגנה זמן רב, חיידקים מתחילים להתרבות עליו במהירות", סיכם דטווילר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו